Bitwise operations, testing – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bitwise operations, testing – Java – Fórum – Programujte.comBitwise operations, testing – Java – Fórum – Programujte.com

 

robin
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
16. 1. 2022   #1
-
0
-

Zdravim,

co prosim znamena toto v konkretnim testu, nejasnosti jsem zvyraznil.

Postaci popsat za lomitko.

Dekuji moc

-autor knihy vubec nevysvetlil

@Test
public void bitwiseOperatorsExplored(){
assertEquals(0b0001,
0b1001 & 0b0101);   //??

}

------------------------------------------

x |= 0b1001;                     //co toto znamena??
assertEquals(0b1001, x);
x ^= 0b1110;          //co toto znamena??
assertEquals(0b0111, x);

-------------------------------------------

@Test
public void bitwiseShiftOperatorsExplored(){
int x = 56;
assertEquals(x*2, x<<1); //??
assertEquals(x*4, x<<2);
assertEquals(x*8, x<<3);


x <<=3;  //??
assertEquals(56*8, x);


x = Integer.MAX_VALUE;
assertEquals(Integer.MAX_VALUE/2, x>>1);  //??
assertEquals(Integer.MAX_VALUE/4, x>>2);
assertEquals(Integer.MAX_VALUE/8, x>>3);

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Wikan
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
17. 1. 2022   #2
-
0
-

#1 robin
& - logický součin (AND)
| - logický součet (OR)
^ - exkluzivní logický součet (XOR)
<< - bitový posun doleva
>> - bitový posun doprava

x |= 0b1001  =>  x = x | 0b1001 // proveď logický součin x0b1001 a výsledek ulož zpět do x
x ^= 0b1110  =>  x = x ^ 0b1110 // proveď exkluzivní logický součet x s 0b1110 a výsledek ulož zpět do x
x <<= 3  => // posuň bity v čísle x o tři místa doleva = na konci napiš 000 = vynásob to 8 (=2 na 3) a výsledek ulož zpět do x

https://cs.wikipedia.org/…BD_%C4%8Dlen
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.122.202.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
17. 1. 2022   #3
-
0
-

& - and - výsledek bude 1 pokud oba operandy jsou 1
| - or - 1 pokud alespoň jeden z operandů je 1
^ - xor - 1 pokud pouze jeden z operandů je 1
<< - shl - bitový posun do leva
>> - shr - bitový posun do prava

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
17. 1. 2022   #4
-
0
-

#3 gna
Byl jsem o fous pomalejší :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
robin
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
21. 1. 2022   #5
-
0
-

Dekuji, ale tohle video asi mozna nekomu pomuze i kapku  vic, pokud se jako ja uci vizualne.

https://www.youtube.com/watch?v=qfH2Fkc1ujg

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Atomic operations — založil Koudis

Alfa testing Volcan08 — založil Garret Raziel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý