Python, obdelníky – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python, obdelníky – Python – Fórum – Programujte.comPython, obdelníky – Python – Fórum – Programujte.com

 

Romanczsk
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
18. 1. 2022   #1
-
0
-

Zdravím, 

měl bych dotaz k této úloze z pythonu. Mám vytvořit dva programy.

První  program je o tom, že program nakreslí z pěti čtverců následující ornament (viz obrázek1). Malé čtverce mají být zachovány ve stejné velikosti.

Připojen obrázek.

Druhý podúkol spočívá v tom že mám vytvořit program, který právě ze tří obdélníků vytvoří pyramidu o rozměrech 150x50, 100x50, 50x50.

Hlavní problém u této úlohy je, že nevím, jaké mám dát souřadnice, aby se obdélníky nepřekrývali.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.96.–
gna
~ Anonymní uživatel
1864 příspěvků
18. 1. 2022   #2
-
0
-

Nechápu dotaz. Když máš třeba jeden čtverec 50x50 a pak druhý umístíš o 50 pixelů dál (nebo níž, nebo něco), tak bude vedle (nebo pod...) toho prvního. Nevím v čem je problém.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
19. 1. 2022   #3
-
0
-

Rozumim zadani. Nerozumim dotazu.
1. mam 5 ctveru, nakresli obrazek hvezdy
2. mam 3 obdelniky, nakrestli obrazek pyramidy
 

m = 50 // grid
n = 50

x = 0
y = 0
obdelnik(x    , y+2*n, m, n)
obdelnik(x+m  , y    , m, n)
obdelnik(x+3*m, y+n  , m, n)
obdelnik(x+2*m, y+3*n, m, n)
obdelnik(x+m  , y+n  , m*2, n*2)

x = 0
y = 0
mm = m/2
obdelnik(x+mm+mm , y    , m, n)
obdelnik(x+mm    , y+n  , m*2, n)
obdelnik(x       , y+2*n, m*3, n)
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d81d:b0f4:f4e9:23e9...–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
19. 1. 2022   #4
-
0
-

https://jsfiddle.net/mo4byw7u/ - demo, v javascriptu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d81d:b0f4:f4e9:23e9...–
peter
~ Anonymní uživatel
3985 příspěvků
19. 1. 2022   #5
-
0
-

Jako, jeste to muzes kreslit pres stred. 

sx = x+3*mm
obdelnik(sx      , y    , m  , n)
obdelnik(sx-mm   , y+n  , m*2, n)
obdelnik(sx-2*mm , y+2*n, m*3, n)
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d81d:b0f4:f4e9:23e9...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

Python — založil black evil

C++ >> Python — založil Ondra

Python? — založil Honza

Python, QT, modul OS — založil easy_burn

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý