Inverse Iteration algorithm pro generování Juliov množiny – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Inverse Iteration algorithm pro generování Juliov množiny – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comInverse Iteration algorithm pro generování Juliov množiny – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Pergoly a střechy Brno

František Strouhal
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
20. 1. 2022   #1
-
0
-

Zdravím, mám za úkol naprogramovat v JavaScriptu Juliovu množinu pomocí inverse iteration algortimu a nevím si s tím rady... Byl by tady někdo prosím schopný mi vysvětlit krok po kroku jak postupovat? Nebo jestli víte o nějaké strance, která to hezky a srozumitelně vysvětluje? Například pomocí pseudokódu, nebo jednoduše tak, aby mi bylo jasné, jak to potom implementovat do JS. Na internetu jsem našel pár textu, které se tímto algoritmem zabývají, ale moc rozumnější z nich nejsem :)... Našel jsem i přímo kódy, ale jak člověk přesně neví, co tím autor myslel, tak se v tom také moc nevyzná.. Moc vám děkuji za odpovědi a za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:801:384::100d...–
peter
~ Anonymní uživatel
3827 příspěvků
20. 1. 2022   #2
-
0
-

1. Musis vedet, co to je "Juliovu množinu pomocí inverse iteration algortimu". Pokud nam to nepopises, tak to musime googlovat a najit nejakou srozumitelnou literaturu. Ty se to ucis, takze bys to mel vedet, mit v knizce navod. Pro mne je to treba totez, jako kdyz reknes mnozina tyranosuru. Mnoho o tyranosauru rici nemuzu, neumim ani poskladat jeho dna.

2. Musis vedet, jaky vystup v js chces. Ma to vypocitat cislo a zobrazit do konzoly, na obrazovku? Nebo to ma nakreslit nejaky obrazek? Tady treba borec pry resi totez a kresli neco do canvas.
https://www.itnetwork.cz/…1e70740ec941#…

google = Juliova množina pomoci javascriptu

https://www.itnetwork.cz/…iova-mnozina
> vykreslení Juliovy množiny (známého fraktálu)
To je placeny clanek, takze z toho asi vic nevyzdimas. Ale google nasel toho vic

https://www.root.cz/…-grafice-xi/
Takze, existuje nejaka rovnice, ktera ti urci x,y,z(barvu) a to potrebujes asi vykreslit na obrazovku. A potrebujes tam nastavit omezeni, aby to nedelal do nekonecna.

http://www.elektrorevue.cz/…040/kap4.htm
http://www.elektrorevue.cz/…0/julia1.htm

google = fraktaly pomoci javascriptu
google = fractal javascript
https://lautarolobo.xyz/…ractal-tree/

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d964:2144:a8cc:5734...–
remmidemmi0
Super člen
20. 1. 2022   #3
-
0
-

eh fraktály ...   vděčné programátorské téma. Vzpomínám, že jsem to tvořil nad MS DOSem na PC-AT 286 koncem 80-tých let. Někde na floppy by to ještě mělo být v Quick C. Výsledkem byly pěkné barevné obrázky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.255.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032022 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý