Zdravím, jak vyřešit toto?
https://ibb.co/Bt0w03r
Pro Klabouchy: nezmastils dohromady několik fragmentů kódu několika třetích stran dohromady? Nechybí balíček?
Překladač hledá v aktuálním prostoru jmen a nenachází. Tak po tobě chce abys mu řekl, ve kterém prostoru jmen to má hledat (a najít). Pokud ti nenapovídá, který prostor jmen máš explicitně uvést, s největší pravděpodobností takový prostor jmen vůbec v projektu nemáš. Příčiny jsou různé: něco jsi nezkopíroval, něco smazal, něco špatně zmatlal dohromady ...
hu
Je to vzorová úloha. A snad je autor vzorových úloh tak schopný, aby udělal vzorovou úlohu, která je psaná tak, aby nováčkovi nepřidávala starosti.
Proč by mi řekl "Napiš tuto část kódu", kdyby věděl, že na mě appka nablije chyby?
Z webu zaměřeného na výuku.
A "programy pro nováčka" mě nebaví.
I na maturu z technického oboru jsem se připravoval tak, že sem začal od netěžších otázek, a tím, že sem je "postupně debugoval" jsem se naučil i ty lehké.
Navíc, tohle je kapitola, která je nařadě. Nefunguje to tak, že bych "do rozvrhu poslepu bodal vidličkou" a začal s tím, do čeho se strefím.
Otázka odkud to je není od věci. U MVC je dobré vidět celý projekt. A procházet tutoriál od začátku má své opodstatnění. Většinou se v prvních lekcích konfiguruje projekt a stahují potřebné balíčky a pak se s tím pracuje až do konce. Při tom se předpokládá, že "účastník" tím prošel a vzpomene si "to bylo někde zkraje, snad v 5 lekci ..."
hu
#11 Montezo
tohle tam nepíšou ze srandy
to musíš znát
#8 Montezo
To je přesně ten problém. Nechápeš na tom kódu ani písmenko, že to je jméno třídy, že ji nejdřív musí někdo napsat. Desetkrát ti může člověk vysvětlit, jak to funguje a ty se znova zeptáš, proč někde nějaká třída není vidět a čekáš kouzelnou radu bez toho, že bysme ten kód viděli. Takže zpátky k tomu telefonnímu seznamu.
Uměl bych tu hlášku přečíst a vysvětlit, kdyby se mě na ni někdo zeptal. Vím, co tam je napsáno, vím, co dělá using. Kdybych ho měl převést např. na adresářovou strukturu:
Je to jak zkracovátko. Kdyby někdo napsal "using C:\Debug\net5.0" tak to znamená, že automaticky můžeš pracovat se všemy soubory ve složce net5.0, že si kompilátor domyslí, že ten soubor, který v kódu libovolně použiješ, bude k nalezení tam.
#16 Montezo
Tam nemám zaplacený přístup, ale předpokládám, že pokud odsud stáhneš celý projekt a nebudeš do něj vrtat tak bude fungovat bez chyb. Taky se může stát, že když jsi neprošel tutoriálem postupně, mohou ti tam některé části chybět. Ale to ti tady nikdo nepoví.
Pokud ale stažený projekt bez chyb zkompiluješ bez chyb tak je to OK a dokurvil si to ty.
Pokud jej nezkompiluješ musíš projít celý tutoriál od začátku a doplnit co chybí.
Podlo tehoto tutoriálu jsem začínal s ASP .NET MVC. Ale šel jsem od první lekce. Netrvalo dlouho a dělal jsem svůj vlastní projekt.
Jasně to ukazuje, že jsi něco podstatného přeskočil, protože pokud postupuješ step by step, ukázkové kódy fungují.
hu
#20 hlucheucho
To víš, on nemůže použít hotovej eshop, protože mu tam určitě chybí hromada věcí, co po něm chce někdo (možná šéf) přidat. To je pak jasný, že si to musí upravit podle sebe a nastane takováto situace, že se mu to prostě dojebe. Přesně s tímhle eshopem jsem měl tu možnost pracovat (pomáhal jsem jednomu maturantovi) a v základu šel buildnout bez problémů, takže si to musel dojebat sám :)
Ono je mozne, ze pouzivas jine verze vyvojoveho prostredi nebo je mas jinak nastavene.
Nebo, jak pisi, nesel jsi od prvni lekce, kde se treba postupne nabaluji nejake veci, ktere uz tam dal duplicitne nekdo nepridal, protoze nepocital s tim, ze by nekdo zacal od prostredka.
Jakoze, nekde v prvnich lekcich se neco nastavovalo. Nahravali nejake knihovny...
Ale, nic se mne neptej, ja delam php a zasadne bez vyvojoveho prostredi. V necem jako notepad++ (far manager se to jmenuje). Tehdy nic moc dobreho nebylo a dneska mne to spis zdrzuje.
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku