Jak stáhnout obrázek z netu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak stáhnout obrázek z netu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comJak stáhnout obrázek z netu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Luboš
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
30. 1. 2022   #1
-
0
-

Ahoj.
Jak lze ve VB6 co nejjednodušeji stáhnout obrázek z netu na disk ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.74.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
31. 1. 2022   #2
-
0
-

Co jsi nasel googlem?
Vetsinou to funguje tak, ze se pouziva neco jako curl. Samozrejme o VB nic nevim, takze netusim, jak se to tam jmenuje. Ve VB mozna pujde otevrit browser.

Co jsem nasel ja googlem?

Dim Client as new WebClient
Client.DownloadFile(Source, Destination)
Client.Dispose

---

Private Shared Sub DownloadImage(url As String, saveFilename As String)
    Dim httpWebRequest = DirectCast(WebRequest.Create(url), HttpWebRequest)
    Dim httpWebResponse = DirectCast(httpWebRequest.GetResponse(), HttpWebResponse)
    If (httpWebResponse.StatusCode <> HttpStatusCode.OK AndAlso httpWebResponse.StatusCode <> HttpStatusCode.Moved AndAlso httpWebResponse.StatusCode <> HttpStatusCode.Redirect) OrElse Not httpWebResponse.ContentType.StartsWith("image", StringComparison.OrdinalIgnoreCase) Then
        Return
    End If
    Using stream = httpWebResponse.GetResponseStream()
        Using fileStream = File.OpenWrite(saveFilename)
            Dim bytes = New Byte(4095) {}
            Dim read = 0
            Do
                If stream Is Nothing Then
                    Continue Do
                End If
                read = stream.Read(bytes, 0, bytes.Length)
                fileStream.Write(bytes, 0, read)
            Loop While read <> 0
        End Using
    End Using
End Sub

----
https://www.digitalcoding.com/…rom-URL.html

''' <summary>
02
	''' Function to download Image from website
03
	''' </summary>
04
	''' <param name="_URL">URL address to download image</param>
05
	''' <returns>Image</returns>
06
	Public Function DownloadImage(ByVal _URL As String) As Image
07
	    Dim _tmpImage As Image = Nothing
08
	 
09
	    Try
10
	        ' Open a connection
11
	        Dim _HttpWebRequest As System.Net.HttpWebRequest = CType(System.Net.HttpWebRequest.Create(_URL), System.Net.HttpWebRequest)
12
	 
13
	        _HttpWebRequest.AllowWriteStreamBuffering = True
14
	 
15
	        ' You can also specify additional header values like the user agent or the referer: (Optional)
16
	        _HttpWebRequest.UserAgent = "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)"
17
	        _HttpWebRequest.Referer = "http://www.google.com/"
18
	 
19
	        ' set timeout for 20 seconds (Optional)
20
	        _HttpWebRequest.Timeout = 20000
21
	 
22
	        ' Request response:
23
	        Dim _WebResponse As System.Net.WebResponse = _HttpWebRequest.GetResponse()
24
	 
25
	        ' Open data stream:
26
	        Dim _WebStream As System.IO.Stream = _WebResponse.GetResponseStream()
27
	 
28
	        ' convert webstream to image
29
	        _tmpImage = Image.FromStream(_WebStream)
30
	 
31
	        ' Cleanup
32
	        _WebResponse.Close()
33
	        _WebResponse.Close()
34
	    Catch _Exception As Exception
35
	        ' Error
36
	        Console.WriteLine("Exception caught in process: {0}", _Exception.ToString())
37
	        Return Nothing
38
	    End Try
39
	 
40
	    Return _tmpImage
41
	End Function

	' Download web image
02
	Dim _Image As Image = Nothing
03
	_Image = DownloadImage("http://www.youdomain.com/sample-image.jpg")
04
	 
05
	' check for valid image
06
	If _Image IsNot Nothing Then
07
	    ' show image in picturebox
08
	    pictureBox1.Image = _Image
09
	 
10
	    ' lets save image to disk
11
	    _Image.Save("C:\\sample-image.jpg")
12
	End If
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Luboš
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
31. 1. 2022   #3
-
0
-

Nakonec jsem řešení našel zde:
https://stackoverflow.com/…-vb6/1979417#…

Zkoušel jsem první dva příklady. Oba jsou funkční, ale soubor je vždy uložen do:
c:\Users\Lubos\AppData\Local\VirtualStore\

Dá se to nějak napravit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.2.–
Luboš
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
31. 1. 2022   #4
-
0
-

Omlovám se, vše je OK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.2.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý