Potíže s datetime ve struct – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Potíže s datetime ve struct – .NET – Fórum – Programujte.comPotíže s datetime ve struct – .NET – Fórum – Programujte.com

 

IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #1
-
0
-

Potíže s datetime:

 - Vytvořit strukturu s jednotlivými položkami datumu a času
- Vzít aktuální datum a čas a vyplnit struct aktuálními údaji
- Vypsat

public struct MyStruct
{
public MyStruct(datetime x)
{
X = x;
}

public DateTime x { get; }

public override string ToString() => $"({X})";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #2
-
0
-

   

using System;
public struct Date
{
    public DateTime date;

    public Date(int d)
    {
        date = d;
    }
    public void area()
    {
        Console.WriteLine("Dnešní datum je: " + (date));
        Console.ReadKey();
    }
}
public class Details
{
    public static void Main()
    {
        Date d = new Date(10);
        d.area();
    }
}

Zdroj:  https://www.w3schools.blog/c-sharp-structs

I tady to nějak kope. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
20. 2. 2022   #3
-
0
-

   

date = d;

Pokoušíš se přiřadit int do DateTime. Je snadné na to přijít, protože přesně to se píše v chybové hlášce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #4
-
0
-

   

using System;
public struct Date
{
    static void Main()
    {
    }

    public DateTime date;

    public Date(DateTime d)
    {
        date = d;
    }
    public void method()
    {
        Console.WriteLine("Dnešní datum je: " + (date));
        Console.ReadKey();
    }
}

Udělal jsem tohle, ale teď to jenom problikne, a nic to neudělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
20. 2. 2022   #5
-
0
-

Takže jsi typ toho parametru změnil z int na DateTime. OK

A pak jsi ještě zrušil metodu Main. Proč?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #6
-
0
-

   

using System;
public struct Date
{


public DateTime date;

public Date(DateTime d)
{
date = d;
}
static void Main(string[] args)
{
public void method()
{
Console.WriteLine("Dnešní datum je: " + (date));
Console.ReadKey();
}
}
}

Takle je to dobře?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
20. 2. 2022   #7
-
0
-

#6 IDKFA
Není. Místo hloupého dotazu by stačilo to zkusit zkompilovat. Odpověď by byla za pár sekund. A ještě lépe projít turtoriál od začátku krok za krokem.

Máš (asi) v main zavolat metodu. A tys ji tam namatlal.

Někoho mi připomínáš.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:af0:ffe4:85f4:f4f1:c68b:a34e:de41...–
IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #8
-
0
-

   

using System;

namespace MyApplication
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            double [,] array2D = new double[10, 10] { { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 }, { 2.5, 2.3 } };

            for (int i = 0; i < array2D.Length; i++)

                Console.WriteLine(array2D[i]);
            Console.ReadKey();
        }
    }
}

Chyba CS0847 Očekává se inicializátor pole s délkou


Chyba CS0022 Špatné číslo indexu uvnitř []; očekává se 2.     
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #9
-
0
-

   


File.cs: 

 using System;
public struct Date
{
    static void Main()
    {
    }
    public DateTime date;
    public Date(DateTime d)
    {
        date = d;
    }
    public void method()
    {
        Console.WriteLine("Dnešní datum je: " + (date)); // datetimetostring format
        Console.ReadKey();
    }
}
Program.cs:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace ConsoleApp3
{
    internal class Program
    {
        public void method();
    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #10
-
0
-

TEN PŘÍSPĚVEK "Chyba CS0847 Očekává se inicializátor pole s délkou" SEM NEPATŘÍ, A UŽ NEŠEL SMAZAT. 

Udělal jsem teda toto - viz kód nahoře a zase to jen problikne, bez efektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
20. 2. 2022   #11
-
0
-

   

static void Main()
{
// metoda je prázdná, takže je jasné že nic nedělá
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
IDKFA
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 2. 2022   #12
-
0
-

Jo aha...   

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
BDS+3
Věrný člen
20. 2. 2022   #13
-
0
-

#12 IDKFA
až teď jsem si všimnul co je ten kód za stračku. To zase místo učení úplných základů slepuješ bezhlavě kódy.. Už od září ti to tu píšeme a je to marný, je to.........

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
Mutagen
~ Anonymní uživatel
549 příspěvků
20. 2. 2022   #14
-
0
-

#7 hlucheucho
A zkus hádat koho   

To, že si změní nickname neznamená, že se jedním kliknutím nedozvíme, že je to Monzeto   

A já si říkal, kam se ztratil   

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.237.237.–
21. 2. 2022   #15
-
0
-

#14 Mutagen
Jsi mne uklidnil. Už jsem začínal panikařit, že takový úkaz existuje ve dvou exemplářích.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
MilanL+1
Grafoman
22. 2. 2022   #16
-
0
-

Podle zadání měl vytvořit vlastní strukturu a s tou pracovat.

tzn něco jako

public struct MyDT
{

    public int year { get; }
    public int month { get; }
..atd
    public double seconds { get; }

    public MyDT(int rok, int mesic, int den, int hodina, int minuta, double sekundy)
    {
        year = rok;
	month = měsic;
	...
	seconds = sekundy;
    }

    public override string ToString() => $"{year}-{month}-{day}  {hours}:{minutes}:{seconds}";
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Potíže se struct — založil IDKFA

DateTime - 2h — založil Alunan

C# Datetime Fofmat — založil ondra

Potíže s Random — založil solomon

Potíže s ItemListener — založil Pelcik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý