Načítání textury hází NullPointerException – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítání textury hází NullPointerException – Java – Fórum – Programujte.comNačítání textury hází NullPointerException – Java – Fórum – Programujte.com

 

Woodbin0
Duch
6. 11. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den. Začal jsem programovat hru, používám LWJGL. Mám problém s načítáním textury. Toto:

try {
		-->     log.getPlayer().setTex(TextureLoader.getTexture("PNG", ResourceLoader.getResourceAsStream("/res/p.png"))) ;
			textury.add(log.getPlayer().getTex());
		} catch (IOException e) {
			e.printStackTrace();
		}

Hází na označeném řádku nullpointerexception.

log je logika hry; getPlayer vrací objekt hráč; setTex nastavuje pro hráče texturu.

Syntax by měla být správná, psal jsem podle předlohy. Zkoušel jsem jestli je cesta zadaná správně, zkoušel jsem různé cesty, leč nic nepomohlo. Nenapadá někoho proč by to mohlo být? Kdyžtak můžu poskytnout zdroják projektu. Předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.42.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
6. 11. 2011   #2
-
0
-

Řádek je celkem na nic, když je na něm tolik kódu :) Chtělo by to kompletní chybový výpis.

Ale tipuju, že ten null jde skutečně z ResourceLoaderu, protože ten soubor nenajde. Bežně se kompiluje do jiné složky a pokud ten soubor/složku nemáš přidaný do projektu, tak se nazahrne do kompilace, tj. nepřesune do cílové složky a/nebo nepřidá do archivu. Takže bych nejdřív omrknul toto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Woodbin0
Duch
6. 11. 2011   #3
-
0
-

Tak /res/p.png jsem zkusil přidat do projektu, pořád to vyhazuje tohle:

Sun Nov 06 20:18:02 CET 2011 INFO:Use Java PNG Loader = true
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
	at def.Draw.loadTexture(Draw.java:88)
	at def.Draw.start(Draw.java:34)
	at def.Main.main(Main.java:11)
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.42.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
6. 11. 2011   #4
-
0
-

Tak sem hoď celý projekt. (resp. link na stažení, pokud nefungují přílohy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 11. 2011   #5
-
0
-

Pokud se nepletu, tak Java tohle: /res/p.png bere jako absolutní cestu. Zkus tam dám tečku: ./res/p.png

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Woodbin0
Duch
9. 11. 2011   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.42.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Textury — založil lokem22

Textury — založil A-dy

Textury — založil Luko8525

Vložení textury — založil Malirka

"Detekcia textury" — založil Root

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý