Jaký je rozdíl ? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jaký je rozdíl ? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comJaký je rozdíl ? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Jerry
~ Anonymní uživatel
489 příspěvků
24. 3. 2022   #1
-
0
-

Ahoj, jaký je rozdíl mezi:

const select = document.querySelector('.select');

a

const select = document.querySelector(".select");

funguje obojí.

<div class="outer">
  <div class="select">
    <div class="inner">
    </div>
  </div>
</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:700a:f37d:d38c:8b76...–
gna
~ Anonymní uživatel
1698 příspěvků
24. 3. 2022   #2
-
0
-

Proč nenapíšeš přímo to, co chceš vědět? Jaký je rozdíl mezi řetězcovými konstantami definovanými v apostrofech a uvozkovkách. Žádný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3833 příspěvků
24. 3. 2022   #3
-
0
-

Neni v tom zadny rozdil?
Js akceptuje tri zapisy stringu: "text", 'text', `text`. 'text' by se mel rychleji zpracovat. Do "text\ntext" jde vkladat zalamovani radku pres \n. `` umi blokove zapisy. Ale, z duvodu zpetne kompatibility se neupravovalo '' ani "" pro blokove zapisy.

"text" - dvojita uvozovka
'text' - jednoducha uvozovka (apostrof), na klavesnici v okoli pismene L
`text` - jednoducha zpetna uvozovka, na klavesnici v okoli pismene Q (pouziva se pro mysql zapis nazvu sloupcu a tabulek), v novem javascriptu funguje pro zapis bloku stringu, coz je sikovne pro templaty

 

str = "";
str += "<div>text<\/div>\n"
str += "<div>text<\/div>\n"
str += "<div>text<\/div>\n"
document.write(str); // kdyz das pak na strance ctrl+a, prave tl - zobrazit zdrojovy kod vyberu, tak kod zobrazeny pres js byde mit zalomeni radku

str = "";
str += "<div>text<\/div>\n\
<div>text<\/div>\n\
<div>text<\/div>\n\
"; // nebo je mozne to zapsat jako jeden blok stringu takto, s lomitky \ na konci

str = "";
str += `<div>text</div>\n
<div>text</div>\n
<div>text</div>\n
`; // nebo se zpetnymi lomitky (a ted si nejsem jisty, co udela to \n jestli je tam treba nebo ne, aby se zdrojovy-kod-vyberu zalamoval)
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:49a4:872e:b7e6:75a0...–
gna
~ Anonymní uživatel
1698 příspěvků
24. 3. 2022   #4
-
0
-

Neni v tom zadny rozdil?
Do "text\ntext" jde vkladat zalamovani radku pres \n.

To platí třeba v PHP nebo Perlu. Kód v dotazu je JavaScript a tam mezi ' a " není rozdíl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
489 příspěvků
24. 3. 2022   #5
-
0
-

aha... takže neni rozdíl ... takže děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:700a:f37d:d38c:8b76...–
goskaxd0
Duch
7. 4. 2022   #6
-
0
-

Za každou objednávku v About you získáte cashback až 20% na váš účet Picodi!
Nakupujte nyní!

Nahlásit jako SPAM
IP: 38.146.5.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032022 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý