Spuštění funkce po načtení stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spuštění funkce po načtení stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSpuštění funkce po načtení stránky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Kall_Ell0
Návštěvník
6. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj všem mám následující kód:

$(document).ready(function($) {
   $(function(){
   $('div#main-content').load('akce/adr_vypis.php');
   return false;
   });
});

Chci, aby se načetl výpis co vrátí adr_vypis.php do elementu div s id main-content. Výše uvedený script se sice vykoná, ale vloží se do stránky jako úplně první, ještě před doctype. v těle html dokumentu mám div psán takto:  

   <div id="main"><div id="main-content">
      
      <!-- definice obsahu stranek -->
      
         

      </div></div>

v čem dělám chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.189.–
tonez+1
Návštěvník
8. 11. 2011   #2
-
0
-

#1 Kall_Ell
zkousel jsem kod s jQuery 1.7 a je v poradku ... bez chyby udelal to co mel v ie6-9, chrome, ff 3.6.23 - 7 ... hledal bych chybu asi jinde ... napr. uvadet celou URL cestu ke scriptu pokud pouzivas na strankach rewrite:

$('div#main-content').load('http://www.domena.cz/akce/adr_vypis.php');

Muzes prosim postnout link na ukazku? Treba poradim vic a lip :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Im web developer. (x)HTML, CSS, JavaScript + jQuery, PHP, MySQL and others :))
asdasd
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
11. 11. 2011   #3
-
0
-

Zanořovat dva handlery pro událost ready do sebe nedává smysl, stejně jako parametr $ nebo vracení false. Selektor je neefektivní, prvky s id nepotřebují optimalizovat typem prvku, protože jsou unikátní. Ten kód by měl vypadat takhle:

$(function() {
    $('#main-content').load('akce/adr_vypis.php');
});
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.95.–
Kall_Ell0
Návštěvník
17. 11. 2011   #4
-
0
-

Omlouvám jsem, ale byl jsem mimo ČR. TO:asdasd, co píšes je logické, takže jsem to tak upravil. TO:Tonez, chybu jsem nasel v html samotném. Tak už mě to funguje. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.87.189.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý