Folmular PHP - skladove miesto – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Folmular PHP - skladove miesto – PHP – Fórum – Programujte.comFolmular PHP - skladove miesto – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Dano
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
17. 6. 2022   #1
-
0
-

Ahojte,

vedel by mi niekto pomoct s mojim problemom:

Mám sklad a v sklade jednotlive skladove miesta do skladov sa pridavaju jednotlive položky a automaticky sa odpocitavaju podla vyskladnenia. Chcel som si spravit databazu s pouzitim mysql a PHP tak ze v tabulke budu stlpce: ID, skladove miesto, nazov, tovaru, pocet prijatych jednotiek, pocet vyskladnenych poloziek, skladove miesto vyprazdnené. Ked nastane situacia ze vsetok tovar z prijatej dodavky sa minul zakrtavacim tlacidlom (alebo vpisanim hodnoty napr 0) sa tym padom riadok stane neaktivnym a nebude sa dat dopisovat pocet vyskladnenych poloziek. Dokázal som spravit formular na vkladanie poloziek a vypis z databazy, ale dalo sa to spravit len na zaciatku a vyskladnenie som robil manualne v phpmyadmin. Chcel by som to interaktivne dokedy nebude v stlpci skladove miesto vyprazdnené aby bola polozka pocet vyskladnenych poloziek prepisovatelna. Ktomu pri formulary aby bol pri ID ciselnik, cim sa bude menit vypis jednotliveho riadka podla (ID)

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.47.–
peter
~ Anonymní uživatel
3833 příspěvků
17. 6. 2022   #2
-
0
-

Mas to napsane jako jeden husty text a pouzivas slova, ktery neproskoleny clovek absolutne nemuze rozumnet. Cili, zkus treba podrobneji rozebrat problem, co uz mas, co ti chybi udelat?Na zacatku jsi se rozepsat, ze potrebujes mas tak 4 sloupce. Pozdeji pises, ze chces vypsat tak 10 sloupcu, o kterych nebyla nikde rec. Clvek, ktery nedela skladovani nema tucha, o co go.
Treba bys mohl vypsat struktury sqlo tabulek z db a sql dotaz, ktery pouzivas ted, co vyprodukuje za tabulku. A jakou bys chtel, aby ten dotaz delal.
Takhle to vzdalene pripomina skolni ukol. Nic nemam, udelejte vse za mne. Odmenou vam bude me podekovani a vase deti muzou klidne hladovet. To ma do podani pomocne ruky dost daleko, ze? :)
 

"Chcel som si spravit databazu s pouzitim mysql a PHP"
"vyskladnenie som robil manualne v phpmyadmin"
Cili, nejakou databazi uz mas.

Tabulka, kterou chces vyrobit ma mit sloupce:
- ID,
- skladove miesto,
- nazov tovaru,
- pocet prijatych jednotiek,
- pocet vyskladnenych poloziek,
- skladove miesto vyprazdnené

"Ked nastane situacia ze vsetok tovar z prijatej dodavky sa minul zakrtavacim tlacidlom (alebo vpisanim hodnoty napr 0) sa tym padom riadok stane neaktivnym a nebude sa dat dopisovat pocet vyskladnenych poloziek."
Schazi ti tam carky a tecky a celkove se to spatne cte. V predchozim odstavci jsme se bavili o tabulce, ktera se ma zobrazit na obrazovku. Jenom text. Najednou zminujes nejake ovladaci prvky. Zadny takovy html formular nikde ve tve zprave nevidim. A rikas, ze maji byt nejakym zpusobem propojeny s tou tabulkou, asi.
Jenze, co rikas zavani trochu mozna javascriptem. JS pracuje na strane uzivatele. Cili, pokud ma neco zmizet, kdyz uzivatel klika, musis to rict serveru. Jenze, kdyz uzivatel klika a neodesle zmenu serveru, tak by na serveru takova zmena asi nemela nastat. A az pri znovunacteni stranky by to melo zasednout.
Nebo to prave chces interaktivni, ze to primo odecte ze serveru?

Nevim, ja jsem z toho dost zmateny.
Zkus si to nakreslit na papiry, formulas, tabulky, nejaka data a promyslet si, jak presne to ma fungovat a nevymyslet to z hlavy az ted na forku. Hlavne, vsechny ty podklady potrebujeme taky. A nejlepe, abys prisel s co nejvetsi hotovou casti. At tady nemusime resit html kod formulare, ktery si umis napsat sam. Nebo, tadulku do sql db, kterou si tam umis take vytvorit sql prikazy. Atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d579:db79:3462:1332...–
peter
~ Anonymní uživatel
3833 příspěvků
17. 6. 2022   #3
-
0
-

mimochodem, zda se mi o neco lepsi forku itnetwork.cz/diskuzni-forum-o-programovani nebo na jakpsatweb.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d579:db79:3462:1332...–
gna
~ Anonymní uživatel
1698 příspěvků
17. 6. 2022   #4
-
0
-

Je to tabulka o skladovém místě, nebo o zboží? V obou případech má nesmyslnou strukturu.

"pocet prijatych jednotiek, pocet vyskladnenych poloziek, skladove miesto vyprazdnené"

Pokud chceš evidovat pohyby, tak to budou samostatné doklady - Příjemky, Výdejky, apod. Na skladě máš prostě nějaké množství něčeho. Takže taky nepotřebuješ samostatný sloupec na "vyprázdněnost". Ta hodnota buď je nebo není 0, hotovo.

Takže teda asi znáš SELECT a INSERT. Pak je ještě UPDATE:

UPDATE tabulka SET mnozstvi=mnozstvi-X where ID=Y
-- a jeste muzes pridat
AND mnozstvi>=X

Víc asi zatím nepotřebuješ. Akorát si možná nejdříve vyzkoušej nějaký existující skladový systém ať máš představu, co vlastně chceš dělat (a možná tě pak i pustí potřeba dělat vlastní   ).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3833 příspěvků
20. 6. 2022   #5
-
0
-

To je mozna ono, proc mi to nedava smysl. Jak pise gna, ty bys mel mit prijemky a vydejky

- ID,
- skladove miesto,
- nazov tovaru,
- pocet prijatych jednotiek,
- pocet vyskladnenych poloziek,
- skladove miesto vyprazdnené

--- tab zbozi --- id_zbozi, nazev
--- tab prijemka --- id_prijemka, id_zbozi, kusu (prijato)
--- tab vydejka --- id_vydejka, id_zbozi, kusu (odebrano)

Pocet zbozi na skladu je pak tedy a-b

a = SELECT SUM(kusu) FROM prijemka WHERE id_zbozi=123 GROUP BY id_zbozi
b = SELECT SUM(kusu) FROM vydejka WHERE id_zbozi=123 GROUP BY id_zbozi
c = SELECT nazev FROM zbozi WHERE id_zbozi=123

Jenom to ted neumim napsat do jednoho dotazu. Ale s trochou googlovani by to slo.
Hlavne, pak mas prehled, kolik toho prislo a odeslo z/do skladu a treba si tam zapisuj i datum operace :)
Kazdopadne, urcite je spousta free system skladu (google = cms sklad). Pripadne muzes pouzit Mrp ucetnictvi, to by to mohlo umet taky, hlavne ho prodava ho prodava znami :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:b89c:cdf3:a1a:e569...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032022 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý