Email přes PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Email přes PHP – PHP – Fórum – Programujte.comEmail přes PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Borisek0
Stálý člen
21. 11. 2022   #1
-
0
-

Zdravím. Pomůže někdo. Úplná lama.
Potřebují přes arduino s ethernetem odesílat email.
Same arduino to asi neumí, tak by asi šlo vytvořit nějaký free hostng a do něho PHP skript, který by ten email odeslal.
Nepotřebují to odesílat přes nějaký free emal.
Klidně vytvořit svůj přes seznam, centrum, gmail a přes něj so odesílat
Děkují.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
Borisek0
Stálý člen
21. 11. 2022   #2
-
0
-

#1 Borisek
https://www.tvorba-webu.cz/php/mail.php

Nic nepřijde. Pro?
 

<form action="" method="post">
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
mail("mujemail@seznam.cz", "nejaký předmět", "nějaký obsah");  
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 11. 2022   #3
-
0
-

   

<?php
// ja pouzivam tento kod pro mail

function fakemail()
{
    // mail
    $from = "nick1@mujmail.cz";
    $reply = "nick1@mujmail.cz";
    $to = "nick222@mujmail.cz";
    $subject = "Test falesneho mailu";

    $message = [];
    $message[] = "Test falesneho mailu";
    $message = implode("\n", $message);

    $headers = [];
    $headers[] = "From: $from";
    $headers[] = "Reply-To: $reply";
    $headers[] = "Return-To: $reply";
    $headers[] = "MIME-Version: 1.0";
    $headers[] = "X-Mailer: PHP/" . phpversion();
    $headers[] = "Content-type: text/plain; charset=utf-8";
    $headers[] = "Content-Transfer-Encoding: 8-bit";
    $headers = implode(PHP_EOL, $headers);

    //$arr = array();
    //foreach($form as $key=>$value)
    //	{
    //	$arr[] = $names[$key].': '.$value;
    //	}
    //$message = implode("\n", $arr);

    $sended = mail($to, $subject, $message, $headers);
    if (!$sended) {
        echo "Nastala chyba. Prosím opakujte rezervaci"; // !!! tady jsi mel else a zadny prikaz
        return;
    }
    echo "Email byl odeslán";
}

fakemail();
?>


 ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.196.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 11. 2022   #4
-
0
-

No, mail se odesila pres mailovy server. To je program spusteny na pozadi. Jinak se presmerovava ta funkce na NULL, ikdyz state je true, jakoze mail odeslal. Cili, predal z php do vnejsi aplikace (mailoveho serveru)
Take je mozne mail presmerovat pres externi mail. Nastaveni je v php.ini souboru tveho php serveru  nebo pres php funkce ini_set.
No, a kdyz to mas vse spravne a php kod pro mail take spravne, tak jeste to muze zablokovat odchozi a prichozi mail server, hodit to do spamu. Zkus si to zkontrolovat. V takovem pripade je nutne uvest do hlavicky, ze mail odesilas z php.
A i kdyz mas vse spravne, tak jeste muzes mit v nastaveni limit pro pocet odeslanych mailu, limit pro cas delky odesilani mailu a limt pro prilohy atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.196.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 11. 2022   #5
-
0
-

jak ja nesnasim toto forko. Chtel jsem pridat nejaky kod k tomu textu, ale forko ani nenapise, proc selhalo pridani. Ten muj kod samostatne prosel, ten vysvetlujici text samostatne take, ale to ostatni uz nee. Tak dam link, aspon... Pripadne se podivej do dokumentace na online komentare, tak obvykle nekdo popise funkcni priklad.
Take mohlo selhat kodovani, jestli mam utf8, nebo mas chybu nekde jinde v kodu mimo to odeslani.

https://stackoverflow.com/questions/14456673/sending-email-with-php-from-an-smtp-server
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.196.–
Borisek0
Stálý člen
21. 11. 2022   #6
-
0
-

Pochopil jsem to spravně, že na tom servru, kde mám PHP musí byt nainstalovaný poštovní servr?

Klidně se spokojím s nějakým návedem, jak odeslat email přes muj email.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
23. 11. 2022   #7
-
0
-

Ty si muzes nastavit pripojeni k jinemu email serveru, pomoci ini_set. Ale, to bude fungovat jen  pouze tehdy, pokud ti to dovoli majitel tveho mail serveru. Vetsinou je na to nejaka sluzba, kterou si u nej muzes registrovat. Free pro vsechny bez omezeni to rozhodne neni. To by mohl ze tve mailove adresy odesilat kazdy :)

Vetsinou to funguje tak, ze ti prideli nejaky kod nebo ruzne.

A nebo muzes vyuzit nejakou free odesilaci mail sluzbu, ale tam byva prave omezeni na pocet mailu. (pokud nemas server, odesilas to lokalne)
google = send mail service

A nebo mas registrovanou domenu a k ni je obvykle pridelen mail a je mozne treba odeslat 50 mailu za hodinu. A ma to treba nejake dalsi limity, na velikost mailu a jine. Tam by ten php script mohl fungovat, pripadne by se mohl dat vyuzit html formular na jejich strance.

Asi vim, jak to myslis, odesilat, jak to dela thunderbird. To asi jde. Ja si ted nejsem jisty, zda jsem to nekdy pouzil, takze si ani nevybavuji jak. Tusim je k tomu lepsi pouzit nejakou knihovnu nez se pripojovat pres sockety rucne.
google = sluzba pro odeslani mailu google php

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:bd0c:8639:fd8c:507...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
23. 11. 2022   #8
-
0
-

Chjo, toto forko je fakt marne. Kdyz se snazim zkopirovat nejaky php kod z toho linku, co jsem poslal, tak to selze...

https://stackoverflow.com/questions/14456673/sending-email-with-php-from-an-smtp-server

Cili, vsechno to mas tady, u curl, ini_set, phpmailer...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:bd0c:8639:fd8c:507...–
remmidemmi0
Věrný člen
15. 12. 2022   #9
-
0
-

v prvé řadě musíš tvoje Ujíno přopojit na internet a dostat se na server, kde máš vedený účet a odkud posíláš majly.

A za druhé, musíš mít oprávnění si tam vytvářet web stránky.

Když toto obojí je splněno, můžeš si v php vytvořit majlovací program, který přijme zprávu z tvého Ujína (připojeného na internet)  a odešle ji. To je jednoduché.

Způsobů, jak tvoje Ujíno bude komunikovat se servrem, kde budeš mít PHP program je vícero. Napiš mi, jak si to představuješ. Bude Ujíno coby terminál? Nebo Ujíno se připojí přes FTP? Má PHP program kontrolovat, že se připojilo jen tvoje Ujíno? Anebo bude více Ujín, která se smějí připojit? Je potřeba to domyslet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Email přes html — založil Petr

Synapse email přes seznam.cz — založil Borisek

Php email form — založil Tomas

Správa PC přes PHP — založil survik1

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý