Zrušení výběru options II [Kit] – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zrušení výběru options II [Kit] – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZrušení výběru options II [Kit] – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

oxidián0
Grafoman
13. 2. 2023   #1
-
0
-

Ahoj, po delší době (13.7.2016) si procházím Javascript a narazil jsem na uloženou stránku z diskuse "Zrušení výběru options". Nemohu tu diskusi s Kitem dohledat. Ale mám doplňující otázku. Kit psal, že pro smazání elementů v options, které je slovník neboli asociativním polem, jsem měl použít metodu array.splice(index, 1) ...

Jenže podle čeho mám poznat, které metody jsou určené pro slovník čili asociativní pole a které pro pole s číselnými indexy? Existuje nějaká stránka kde je přehled metod rozdělený nebo kde to je uvedené v popisu.

Třeba tady to vysvětlené není: https://www.w3schools.com/…f_splice.asp

A pak co je tedy ten slovník. On psal, že je rozdíl mezi polem, seznamem a slovníkem, ale přitom tu metodu co doporučil je tam napsané array. Tak podle čeho rozpoznat k čemu je která funkce...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.178.–
peter
~ Anonymní uživatel
4005 příspěvků
13. 2. 2023   #2
-
0
-

w3schools - 1. to neni oficialni stranka w3c, 2. casto tam najdes zavadejici a neuplne informace

js provozuji prohlizece. Informace najdes na strankach vyrobce prohlizecu. V dokumentaci. Ty jsou bohuzel take neuplne a osizene. Ale, to, na co se ptas, by tam melo byt dohledatelne. Z pameti nevim nejakou dobrou stranku pro js. V php bych te odkazal na php dokumentaci.

Ja pouzivam firefoxone MDN nebo microsofti MSDN
google = mdn arry.splice

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/Array/splice

Array.prototype.shift()
Array.prototype.unshift()
Array.prototype.slice()
Array.prototype.splice()

A pokud by ti zalezelo na rychlosti, napis si vlastni cyklus na miru. Treba, pro test rychlosti serazovacich algoritmu jsem si napsal cyklus a ziskal asi 30% navic proti splice. A vetsi rozdil byl u milionovych polozek. Ale u tvych options do 100 polozek je to naprosto zanedbatelne.

---

"pro smazání elementů v options, které je slovník neboli asociativním polem, jsem měl použít metodu array.splice(index, 1)"
To nedava smysl, ale nova pravidla neznam. Podle MND firefoxu je splice vazane jen na objek array. Takze na objektu Object by to nemuselo jit pouzit, asociativni pole, slovnik, proste neco typu:

{anicka: kocicka, honza: medved}

Ale, je mozne, ze si to nove prohlizece cisluji a take to jde pouzit.

Toto jsou metody, vlevem sloupci, co zna FF pro typ Object
https://developer.mozilla.org/…jects/Object

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:e5ed:888d:ef6e:f23b...–
oxidián0
Grafoman
13. 2. 2023   #3
-
0
-

#2 peter
Dík. Ty dva odkazy na Object a Array mi stačí. Jestli ta stránka zná ještě něco jiného nevím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.178.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý