Projekt "pixelpick" – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Projekt "pixelpick" – Python – Fórum – Programujte.comProjekt "pixelpick" – Python – Fórum – Programujte.com

 

Thomas_Kr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 2. 2023   #1
-
0
-

Dobrý den, jestli můžu tady dát jenom odkaz, kde je popsaný veškerý problém. Děkuji.

https://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=86135.0

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d19:b8e6:bcff:8ef2:ceb4:733d...–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
14. 2. 2023   #2
-
0
-

#1 Thomas_Kr
Co tak zběžně koukám, tak args.p_dataset_config, se nastavuje pouze pokud se spouští skripty train.py a query.py přímo a to se v scripts/pixelpick-dl-cv.sh neděje, děje se tak v případě těch dvou zbylých .sh
Potom je ta chyba jasná, není to tím že by byla splněna ta podmínka, ale tím, že args nemá položku p_dataset_config. Myslím si, že byl v args.py v __init__ měla být nastavena výchozí hodnota, která tam není, tj. něco jako parser.add_argument("--p_dataset_config"), který pokud není dodán, je jako výchozí None.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.186.–
Thomas_Kr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 2. 2023   #3
-
0
-

#2 Pavel

Nastavení parser.add_argument("--p_dataset_config") jsem zkusil už
na počátku, ale ozvaly se mi chyby, že hodnota je již nastavena ve
skriptech train.py a query.py. Podle mého zjištění je to jenom query.py,
ze kterého by se mohla --p_dataset_config předávat do args.py. Hodnota
této položky je /usr/local/PixelPick/datasets/configs/custom.yaml, cesta
ke konfiguračnímu souboru custom.yaml. Do __init__ bych nic
nedoplňoval, protože věřím autorům, že programový kód je úplný.
Měním akorát cesty v adresářích, které zůstaly nastaveny podle původních  
potřeb autora. Pro mnohé úpravy cest je doporučení v readme souborech,
zbytek nastavuji intuitivně, doufám, že správně. Když uměle doplním řádek
args.p_dataset_config=None, pak chyba AttributeError: 'Namespace' object
has no attribute 'p_dataset_config' nenastane, ale není splněná podmínka
if args.p_dataset_config is not None: neprovede se asi 10 řádků, a pak již celý
projekt funguje bez chyb. Grafická karta pracuje na plné obrátky, generují se
desítky smysluplných adresářů a v nich stovky smysluplných souborů s obrazy,
ale při jejich zkoumání mám pocit, že zde není něco v pořádku. Jako první,
nikoliv však postačující podmínka, je odstranění té chyby: AttributeError:
'Namespace' object has no attribute 'p_dataset_config'.

Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d19:b8e6:bcff:8ef2:ceb4:733d...–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
14. 2. 2023   #4
-
0
-

#3 Thomas_Kr
Prostě AttributeError: 'Namespace' object has no attribute 'p_dataset_config' je prostě bug a "produkčním" kódu by se to stávat nemělo. Nelze pracovat s atributem, který v momentě používání neexistuje.
V query.py se ta hodnota nastavuje v if __name__ == '__main__': bloku, tedy pouze pokud je query.py spouštěn přímo, pokud se pouze importuje, tak ten kód neběží. Proto si myslím, že by to v tom initu mělo být.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.186.–
Thomas_Kr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
15. 2. 2023   #5
-
0
-

#4 Pavel


Projekt byl vytvořen asi před dvěma lety, přitom v Issues - PixelPick uživatelé s autorem řeší, kdy bude nové grafické prostředí, ale nic o nějaké chybě v kódu. Myslím si, že současné řešení by beze změny fungovalo, pokud by se podařilo nějak z venku zajistit, aby v nedefinované položce args.p_dataset_config byla
sama od sebe hodnota None. Při prvním průchodu test neprojde, ale při dalším už bude hodnota v položce naplněna. To by mohla zajistit třeba vhodná verze knihovny pro args, argparse, ArgumentParser, Namespace atd. Prosím o radu, co tam přesně dát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d19:b8e6:80a3:d961:eda1:4b14...–
gna
~ Anonymní uživatel
1864 příspěvků
15. 2. 2023   #6
-
0
-

Myslím, že to trénování nemusíš dělat a můžeš použít předtrénovaný model (nejspíš proto na ten problém ostatní nenarazili).

Ale pokud chceš, tak můžeš upravit ten if v args.py. 

-        if args.p_dataset_config is not None:
+        if hasattr(args, "p_dataset_config"):
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Thomas_Kr
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
14. 3. 2023   #7
-
0
-

#6 gna
Po úpravě vypadá, že je vše v pořádku. Kdyžtak se ještě ozvu. Zatím děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d19:b8e6:8dfe:62d1:99f2:f291...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

ZP Projekt v C++ — založil Hanz

C# projekt — založil staniji23

Projekt — založil Mariachi

Projekt — založil milkomaxx

Projekt — založil BoBy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý