Problém s načítáním čísel do pole – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s načítáním čísel do pole – Visual Basic – Fórum – Programujte.comProblém s načítáním čísel do pole – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Marek
~ Anonymní uživatel
521 příspěvků
14. 2. 2023   #1
-
0
-

Zdravím, potřeboval bych pomoct s tímto zadáním: Zadejte několik čísel, ukončete nulou. Potom zadáte některé z předtím zadaných čísel. Program vypíše, kolikrát toto číslo předtím padlo. Použijte statické pole o 100 prvcích. nepoužívejte ReDim.

Postupoval jsem takto: 

Sub main()
    Dim cisla(100) As Integer
    Dim i As Integer
    Dim hledaneC As Integer
    Dim pocVys As Integer
    Dim x As Integer
    Dim b As Byte
    i = 0
    
    Do
        cisla(x) = InputBox("Zadavejte cisla, ukoncete 0")
        i = i + 1
    Loop While cisla(x) <> 0
    
    hledaneC = InputBox("Zadejte hledane cislo")
    
    For b = 0 To i
        If cisla(x) = hledaneC Then
            pocVys = pocVys + 1
        End If
    Next
        MsgBox "Pocet vyskytu cisla bylo " + Str(pocVys)
    
End Sub

Mám problém s tím, že se mi čísla, která zadávám ve smyčce Do Loop, jakoby nenačítají (neukládají) do pole a načítají se tam pouze nuly.

Jsem úplný začátečník, takže jsem si vědom, že tam bude asi spousta chyb. 

Předem díky za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.30.175.–
Pavel
~ Anonymní uživatel
383 příspěvků
14. 2. 2023   #2
-
0
-

#1 Marek
Protože čísla indexuješ podle x, a ne podle i nebo b

Sub main()
    Dim cisla(100) As Integer
    Dim i As Integer
    Dim hledaneC As Integer
    Dim pocVys As Integer
    Dim b As Byte
    i = 0
    pocVys = 0

    Do
        cisla(i) = InputBox("Zadavejte cisla, ukoncete 0")
        i = i + 1
    Loop While cisla(i-1) <> 0
    
    hledaneC = InputBox("Zadejte hledane cislo")
    
    For b = 0 To i
        If cisla(b) = hledaneC Then
            pocVys = pocVys + 1
        End If
    Next
        MsgBox "Pocet vyskytu cisla bylo " + Str(pocVys)
    
End Sub
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.186.–
Hanka
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
15. 2. 2023   #3
-
0
-

#1 Marek

Ahoj Marku, můžete se mi prosím ozvat. 

Hanka

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.99.65.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Problém s načítáním webu — založil jAkErCZ

Problem s načítáním znaku — založil ccccdddd

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý