nabízím práci - naprogramování přídavného biosu na 8-bit ISA adaptér pro PC-XT/AT. Adaptér je na adrese prototypových karet.
Zájemce musí doložit, že již nějaký přídavný bios někdy naprogramoval. Není to práce pro začátečníky, kteří zvládnou naprogramovat pouze "Hello world!" :)
to není vtip, ta práce je placená, mám objednávku na 240 adaptérů tento rok. Je nutno napsat bios.
Mentálně zaostalí alkoholici, kteří nechápou souvislosti dnešního světa a jejichž obzor je omezen pouze na dementní počítačové hry, nemůžou pochopit, že ISA sběrnice se stále používá v laboratorních a řídících automatech. Ty řídící a laboratorní přístroje se mimochodem prodávají za mnohonásobně vyšší ceny, než čínská herní pcčka určená pro mentálně zaostalé alkoholiky a herní závisláky. Z herních závisláků se tak stanou časem socky :(
sttačí kuchnout laboratorní přístroje, nové samozřejmě. Často velmi drahé. Například od Berkeley Nucleonics Corporation ... uvnitř bývá ISA nebo ECB. Proč? Protože to je osvědčené, levné a stačí to. Málokterý laboratorní nebo měřící přístroj potřebuje PCIe...
National Instrumnents vyrábí jejich řídící počítače s PXIe, do nich extrémně nákladné šuplíky s PXIe (PXIe je průmyslová obdoba komerční PCIe). Třeba datalogger na PXIe, jehož vzorkovací rychlost je tak nízká, že bohatě stačí připojení přes RS232C nebo USB :) K čemu tedy PXIe ? Chápal bych, kdyby měli superrychlý digitální osciloskop s PXIe. Jenže ten nemají, kvůli rušení uvnitř počítače. Digitální osciloskopy jsou exterrní přes USB.
#6JerryM
ještě nevíte co máte vytvořit, ale už předem víte, že na to budete potřebovat 1 rok práce. Když té práci budete věnovat 1 hodinu každý měsíc, tak vám to zabere celý rok. :)
#8JerryM
jerryku, Vy si v první řadě přečtěte text inzerátu, především druhý odstavec v inzeríátu, pomalu a nahlas. Třeba víckrát :) Pak musíte doložit, že už jste někdy nějaký BIOS napsal. Schéma vám nepomůže, bo na desce je pouze FPGA a flash a konektor ke sběrnici. Ten kdo bude vybrán, aby naprogramoval BIOS, musí nejprve sepsat smlouvu o provedení práce a pak dostane data. co má naprogramovat.
#10JerryM
smlouva o prrovedení práce a zaplacení za práci je normální, tedy z mého pohledu. Možná z pohledu dnešních 18-letých to normální není, co já vím.
Koncem 80-tých let a počátkem 90-tých let minulého století bylo dost lidí ve věku 40-50 let, kteří napsali BIOS k prototypovému adaptéru do PC-XT vcelku rychle. Třeba v Tesla IMA nebo Tesla VÚST, také ve VÚMSu v Praze. Jenže těmhle lidem je dnes 70-80 let a už se počítači nezabývají. Já jsem věkově jen o 10 let za nimi. BIOS také napíši (v nejhorším mi nic jiného nezbyde :) ), jenže dělat současně hardware, navrhovat plošňák a k tomu front-end software, sehnat součástky (fabriky na chipy strále nejedou) a smontovat 240 kusů do vánoc je už tak dost práce. Ještě mám alternativu najmout nějakého softwaráře z Bangladeshe, Pákistánu, Indie za 30-50 USD /hodinu. To jsou lidé od 18 let výše a dají se přes internet sehnat na programátorských fórech.
Překvapivé je, proč dnešní čeští programátorští kádři ve věku 18-30 let neumějí napsat BIOS. Četl jsem před 2 roky článek v novinách o tom, jak čeští programátoři jsou světoví, naprosto super, že prý je najímají na Sri Lance... tak by snad mohli umět napsat BIOS, néé ?
týýýýýý jo 50USD na hodinu ?????? to je 8.8K/MD to nemá ani FullStackHyper programátor v ASP.NET7. :)
jedinej bios kterej znám a co dělali češi byla jakási karta pro PCXT co přijímala data z nějaký meterologický družice a dělali na tom 2 roky aby jim to vubec fungovalo a pak to nikdo nekupoval tak to hodili do koše
myslim že budeš muset najmout nějaký programátory z pakistánu
Trošku zmatek v pojmech, dle mého nepotřebuješ BIOS ale firmware a tam by bylo dobré vědět pro jaký BIOS základní desky. Tedy pokud to chceš mít upgradovatelné a ne natvrdo 1 verzi přímo v BIOSu.
Také není info zda systém je 8 nebo 16bitový, že je 8bitová ISA karta neznamená, že to běží na 8-bitovém PC
Nejlepší by bylo zájemcům poslat aspoň základ a ať naprogramují třeba 1 - 2 funkce, obvykle detekci karty a základní inicializaci, k tomu moc informací vědět nepotřebují a mělo by to být otestovatelné, dále v závislosti na firmware by měl být vytvořen též nějaký driver nebo přímo ovládací soft, nejde jen o BIOS+FW.
Myslím, že tohle jsi měl mýt vymyšleno dříve než jsi to začal nabízet a uzavírat smlouvy.
#13MilanL
potřebuji BIOS, ne firmware. A již se programuje. První verze již dorazila a testuje se. BIOS programuje 14-letý syn mého známého v jihoindickém Bangalore. Je šikovný, pracovitý, nekecá a dělá. Dostane za odměnu 200 USD.