Firemní IS, použít CMS případně jaké Frameworky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Firemní IS, použít CMS případně jaké Frameworky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comFiremní IS, použít CMS případně jaké Frameworky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

MilanL+1
Grafoman
16. 3. 2023   #1
-
0
-

Hoj, dostal jsem v práci za úkol rozšířit jednoduchý firemní intranet, zatím jen pár stránek v procedurálním PHP.

Jsem na začátku co použít za prostředí pro Front end a Back end, nebo nějaký vhodný CMS.

Co potřebuji u CMS by bylo potřeba snadné doplňování vlastních knihoven a modulů (widgetů / adonnů) na obou stranách, např. vlastní Systém Tiketů, správa uživatelů a přístupů k jednotlivým sekcím sytému, zobrazování dokumetů jako směrnice, návody nebo technická dokumentace a další, vše v několika stromových strukturách, obsah pro informační panely (cyklické zobrazování několika stránek s dynamicky měněným obsahem, např. stránka s tím co se aktuálně vyrábí na které lince). 

Nebo zda si to vytvořit od podlahy sám a jakou kombinaci frameworků použít pro Backend a Frontend
Composer, Nette, Symphony, Node.JS, React atd..

Aktuální stránky využívají na straně serveru procedurální PHP s mySQL databází a na straně klienta JS+jQuery a komunikace AJAX.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
17. 3. 2023   #2
-
0
-

Ty jo, no, ty si chces cely system prekopat :) To vidim jako dost problem.
Jako, vicemene, univerzalne se doporucuje Wordpress, Joomla, Drupal pro spravu obsahu. Ty uz vyjmenovane pozadavky vlastni tvorby podporuji. V nejhorsim ty externi veci muzes tahat pres iframe/object tag.

Pouzivali jsme Plone (python). Ale a tam jsem z nouze skladal stranky do jedne (hlavicka, paticka,...) Bylo by dost komplikovane resit to jako pluginy, tak jsem na to mel pythonovskou metodu se seznamem stranek.

Pro mene narocne veci u nas pouzivame wiki nebo Docu-wiki.

Dalsi jsme tu meli CMS Made Simple.

Momentalne bezime na jakemsi cms v postavenem na nette, ktery kluci kompletne prekopali. Muzu ti rici, zlate plone! Ale, umi to skladat stranky jako layout, jen je to dost pracne pokazde vyklikat.
Souborovy system mame alfresco a kluci do toho weboveho portalu dali moznost zobrazit celou slozku souboru podle alfresca. Coz je strasne sikovne, prave pro ty smernice a ruzne zapisy zasedani.
https://www.slu.cz/…cz/dokumenty (struktura: nadpis + odkaz na id-slozky v alfresco)
A do alfresca to davas jako drag drop primo z plochy a prejmenujes si to tam. Blbe je jen serazovani, to resime cislem pred nazvem souboru. A tez zlobi diakritika v nazvu souboru. V popisku je to ok.

Prijde mi, ze mozna uplne nejjednodussi je si neco napsat sam, ve tvem pripade.
- spravu uzivatelu resime pres ldap, tam dostane uzivatel prava system + kategorie (slozka pristupu) (muzu ti venovat vlastni php knihovny, ktere na ldap pouzivam)
- desing bych postavil na css Bootstrapu
- pro php bych mozna zkusil ten nette, jestli s tim mas dobre zkusenosti (mne se treba nette ve spouste veci nelibil, ale mel i sikovne vychytavky)
- pro editaci stranky bych mozna sel do wiki kodu nebo nejakeho WYSIWYGu, nebo wiki-WYSIWYGU

Hlavne se s tim moc nedrbat! Cim vice to zacnes komplikovat, tim vetsi chaos si tam zavedes.
a) Co jde, tak prevest na nativni funkce, stranky, toho systemu.
b) U programovani, totez, nevymyslet si nesmysli a co nejvic zjednodusit tvorbu te stranky.

Verim, ze ti nekdo doporuci i neco lepsiho.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:90fd:f678:7652:d4df...–
MilanL+1
Grafoman
20. 3. 2023   #3
-
0
-

#2 peter

ahoj díky za aspoň nějakou reakci, to co pužíváme momentálně na ty věci okolo výrobních strojů - tikety a dokumentaci, tak je řešené pevným layoutem a dynamickou aktualizací vybraných sekcí layotu, cca 2 statické a 6 dynamických částí, aktualizuje se vždy jen co je potřeba, obvykle se spouští 2 Ajax dotazy jeden na data a druhý na stav stránky, kde pak je kam ty data jdu a které sekce layoutu mají být aktivní případně speciální nastavení jako např. CSS styl (změnou třídy).

Původní autor využíval k zabezpečení obfuskaci a komprimaci JS, a  jednu z vlastností jQuery, kdy obsah nahraný přes $element.html(data) není vidět v kodu stránky, tvrdil, že v rámci interní sítě je to dostačující.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
20. 3. 2023   #4
-
0
-

Ono, zalezi na tom, co v tom JS je. Citlive udaje bys mel vzdy sifrovat. Na ostraneni minifikace (jakasi komprese kodu) a obfuskace ti staci webovy prohlizec. Pak uz je kod natolik citelny, ze v nem lze delat zasahy.

Ja takhle rozkodoval virus, co se anm pokousel zcizit cookies a prihlasovaci udaje. Nanestesti pro pachatele, zaviroval soubory te webovky tak, ze prestala fungovat uplne.
Zabralo to asi jen 5 minut, pac jsem vedel, o co go.

Nebo, na jinem webu jsem odstranoval kopyrajt, ktery se pridaval pomoci js. Bylo to jen malicko pracnejsi najit, asi 10 minut, v kodu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:c8e3:1f4c:571a:5a1b...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý