Urážka úřední osoby – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Urážka úřední osoby – Offtopic – Fórum – Programujte.comUrážka úřední osoby – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

remmidemmi0
Věrný člen
30. 4. 2023   #1
-
0
-

Došlo k této situaci:

pracovník plynáren si spletl dům a odebral plynoměr. Přitom vypáčil dvířka kde byl plynoměr a neuzavřel výstupní trubku z distribuční sítě.  Následkem toho asi půl roku unikal plyn z uličního plynovodu do vzduchu na ulici a vypáčená dvířka která nebylo možno zavřít, někdo ukradl. Následně během asi 4 mědsíců vandalové zničili zbytek budky, kde byl plynoměr. Existují videozáznamy vandalů, jak demolují budku a kradou. To vše dostával místní úřad na stůl. Ouřadové však na práci kašlali. Umístil jsem na dům alarm, aby se lidé vyhýbali místu kde uchází plyn.

Výsledek: příbuzný místního zastupitele zorganizoval jeho kamarády a podali na mne stížnost, že jsou rušeni hlukem. Změřil jsem pomocí profesionálního měřícího příástroje hladinu zvuku alarmu před domy stěžovatelů. Někde nebylo co měřit, protoře zvuk tam ani nedorazil, jinde byl zvuk na úrovni kukání kukačky na stromě (35dBa). Věc, tedy stížnost pro rušení hlukem se řešila na místním úřadě. Prodavačka z parfumerie, jedna z kamarádek příbuzného místního zastupitele si stoupla před dům, vyvolala alarm, nahrála zvuk alarmu na mobil. Ten zvuk pak zesílený pouštěla na místním úřadě a tvrdila, že takto hlasitý jej slyší u ní v domě, který je vzdálený v sousední ulici za jinými domy. 

Úřad ignoroval nařízení, že musí změřit úroveň hluku a zejména ignoroval Zákon o veřejném zdraví, dle kterého zvuk zabezpečovacích zařízení není hluk. Výsledkem bylo usnesení, že já ruším hlukem.

Napsal jsem ouřadovi, že způsob jakým vedl vyšetřování nápadně připomíná procesy z 50-tých let , kdy se soudilo pod taktovkou KSČ a STB obstarávala důkazy a svědectví se předem domlouvala.

Ouřada se urazil a uložil mi pořádkovou pokutu 2000 Kč. Podle Metodika_k_ukladani_poradkovych_pokut_dle_spravniho_radu-PDF_-_20080812

však kritika nemůže být urážka úředníka.

Kde se to stalo? V Praze 9 v Horních Počernicích. Na místním úřadě, kde "zítra znamená včera" :)
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.48.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 5. 2023   #2
-
0
-

I na takove lidi, co misto reseni problemu druhe urazeji zakon pamatuje. Zvlast, kdyz zanechaji adresu a dukazy, jako je text na dopise, ze? :)

To mi pripomnelo presne tu scenu z posledniho Mandaloriana.
Byli na planete, kde zlobili roboti, nejak se porouchavali. Dosli za delniky, co je montovali a zacali se jich vyptavat zpusobem, ze dodali porouchane roboty. Zrovna to byla rasa, ktera je pysna na sve dilko. Ona by vadne roboty nedodala. Tak jim nerikali ani slovo. Ten jeden tu rasu znal, tak postoj uplne zmenil. Pochvalil jim, jakou odvedli dobrou praci a zda by jim nepomohli naji pricinu poruch. Pripadne, nejake cesty, kudy soucastky a roboti proudi, kdyz opusti jejich dilnu. Na to uz reagovali. Pozdeji se zjistilo, ze nejaky manik sabotoval tusim nabijeci stanici. Cili, ti delnici skutecne dodali kvalitni zbozi.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2579:b7d4:986c:a519...–
BDS+3
Věrný člen
2. 5. 2023   #3
-
0
-

#1 remmidemmi
Jestliže, tam uniká výbušný plyn a ouřada o tom ví a přesto toto ignoruje, podej na policii podnět na obecné ohrožení z nedbalosti ouřady/nebo plynárny - ať si to řeší policajti. A jestli se na to i oni vyserou tak to předhoď nějaké TV, jak to bude v médiích, tak se snad něco pohne...

ps, nejsem odborník na právo apd. píšu jen tak, co mě "jako troubu" napadlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.68.–
W10 :)
remmidemmi0
Věrný člen
4. 5. 2023   #4
-
0
-

#3 BDS
Plyn unikal od června 2021, kdy demontovali plynoměr. Na podzim a v zimě začali povaleči krást kovy z plynobudky a vandalové plynobudku zdemolovali. Jsou o tom videozáznamy z bezpečnostní kamery.  Teprve v dubnu 2022 mi došla s ouřady trpělivost, došel jsem na PČR. Policajt přijel ke mě. Ukázal jsem mu, jak uniká plyn. Za dva dny přijelo modré auto Pražské Plynárenské a trubku uzavřeli.  Pracovník od plynáren povídal, že když trubka ústí ven na  mém pozemku (20 cm za plotem) tak jim je to jedno, protože kdyby to bouchlo, tak to bouchne u mne a oni za nic nemůžou. :)  Policie to vedla jak obecné ohrožení. Bohužel, se to zametlo pod koberec a ouřadové zůstali nepotrestáni.  Stát se tohle v Německu (což by se asi nestalo), tak by státní zástupce konal bez ohledu na známosti. Jenže v Česku "ruka ruku myje". Ouřadové si pomáhají... je to velmi podobné Číně. Tam to na úřadech funguje stejným způsobem. A když napíši českému ouřadovi, že pracuje jak v Číně, se český ouřada urazí, je z toho znevažování a znectění úřední osoby a pokuta. Jenže v v Metodice MV ČR ohledně udělování pokut za přestupky se uvádí, že kritika není urážka. Momentálně hledám advokáta, který mi napíše žalobu na Místní úřad. Jestlki někdo víte o nějakém odvážném advokátovi, co se nebojí napsat žalobu na ouřadu, tak mi dejte vědět. Myslím to vážně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.48.–
remmidemmi0
Věrný člen
4. 5. 2023   #5
-
0
-

#2 peter
Ty jsi horký kandidát na implementaci Arduina do kebule a evidenčního čipu do zadnice. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.48.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Urážka na cti — založil Padouch!

Zjištění práce u 3. osoby — založil Aneta Albrechtová

Odstranění osoby z výpisu — založil Kalypso

PHP Chat pro dvě osoby — založil ten jiný

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý