Simulace digitálních obvodů v Excellu – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Simulace digitálních obvodů v Excellu – Číslicová technika – Fórum – Programujte.comSimulace digitálních obvodů v Excellu – Číslicová technika – Fórum – Programujte.com

remmidemmi0
Věrný člen
7. 5. 2023   #1
-
0
-

možná vás to překvapí, ale v Excellu lze skutečně simulovat digitální obvody.  Bohužel sem do "programujte.com" nelze nahrát přílohu. Tak, kdo má zájem, můžete mi napsat přes formulář na mém webu o více informací. perspektivně napíši nějaký článek s ukázkami simulace digitálních obvodů v Excellu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.41.–
Kit+15
Guru
9. 5. 2023   #2
-
0
-

#1 remmidemmi
Můžeš to nahrát třeba na pastebin.com nebo na github.com a sem dát jen odkaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.164.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
4039 příspěvků
9. 5. 2023   #3
-
0
-

Nebo na svuj web, ze jo? :) Tak, ono, simulace logickych obvodu neni slozita. VB zvladne cokoliv a i bez nej.
Vsichni ostatni pouzivaji PSPICE :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:977:214a:6d74:436e...–
remmidemmi0
Věrný člen
26. 11. 2025   #4
-
0
-

Ne všichni, ale hodně lidí používá PSPICE a mnoho lídí používá leccos jinýho.

V části "assembler" ve vlákně Multiplexování displeje jsem včera psal o simulátoru DEEDS. Ten umí digitální obvody, je zaměřená na výuku studentů. Včera jsemznovu prohlížel celý jejich web-Autoři (uni v Itálii) to směřuje k výuce o FPGA, májí tam nakročeno ve vývoji, že to připojí k Altera DE2.

Překvapilo mne včera,když jsem zase zkoušel DEEDS, že v nabídce součástek nemají monostable ani zpožďovací linku. Simulátor logických obvodů jde krásně udělat v LabView (National Instruments) a distrubuovat buš s RunTime modulem nebo zkopilovaný do EXE. Nedostatek toho jsou počáteční investiční náklady do licence LabView.   . DEEDS má oproti mnoha jiným simulátorům překvapivě přívětivé ovládání. Spousta jiných má ovládání katastrofální a než tam nakreslíš schema, trvá to mnohem déle než v DEEDSu.  Třeba TINA od Texasu má ovládání o dost horší než DEEDS.

Tím nechci propagovat DEEDs, ale napadlo mne, proč naši slavní, nadějní a všehoschopní čeští programátoři   ještě nenaprogramovali něco jako je DEEDs. Proč pořád jen řeší weby....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.49.–
27. 11. 2025   #5
-
0
-

Odpověď je snadná: po webech je poptávka, jsou za to peníze. Něco jako DEEDs by jim nikdo nezaplatil. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a07:1f41:52:d00:34:c6ac:3d3f:a062...–
JerryM0
Věrný člen
27. 11. 2025   #6
-
0
-

pošli prde: jerry.mouse.email@seznam.cz 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.115.–
remmidemmi0
Věrný člen
30. 11. 2025   #7
-
0
-

#5 hlucheucho
po webech je poptávka?   zhotovení webu dneska nabízí kdekdo. Mě chodí vlezlý majly tak 2x denně, každý den se někdo vnucuje, že mi udělá web... Poptávka po webech je výrazně menší než množství lidí, kteří je dělají. Také ty odměny za udělání webu jsou nic moc. A ti co to dělají (webátoři), umí akorát narvat na web kukíky a samý odkazy na googla. Bez kukíků a googla web neumějí. Těch co umí něcoi v PHP a MySQL už je o dost méně.

Simulátor dělali a dělají už několik let na univerzitě. Myslím 5 nebo 7 let. Takže za tu dobu to je dost propracovaný. V minulých dnech jsem věnoval dost času zkoumání, co vše simulátor umí. Překvapuje mne, že to je pořád ještě freeware, že za to nechtěj zaplatit.

Můžu to zazipovat do velkýho souboru a někam dát ke stažení. Není k tomu manuál a je to anglicky. Podařilo se mi už dost odhalit, jak to funguje. Možná časem ve vzdálený budoucnosti udělám nějaké příklady jak to používat a jednoduchý návod v češtině. Pořád toho je dost "neodhalenýho". Třeba jak se udělají vlastní obvody a bloky do simulátoru, jak se simulátor propojí na reálný hardware na stole, simulování VHDL a  FPGA....

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.42.–
remmidemmi0
Věrný člen
13. 12. 2025   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.116.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032026 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý