C# problém s převodem /odkazem na object – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C# problém s převodem /odkazem na object – .NET – Fórum – Programujte.comC# problém s převodem /odkazem na object – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
davhoos0
Newbie
8. 5. 2023   #1
-
0
-

Ahoj,

mám svoji aplikaci, která funguje, pokud použiji string uvnitř kódu (mac adresu). 

Jakmile však chci použít textBox (MACitxt), tak jsem v chybě (viz. obrázek).

Připojen obrázek.

Můžete mi prosím pomoci, jak udělám odkaz nebo převod na objekt, abych mohl použít string - text z textboxu?

Děkuji mnohokrát, jsem se do toho už zamotal...



        public static void SendMagicPacket() //string macAddress
        {

            


            string macovski = "01:02:03:04:05:0e";

		
		//macovski = MACitxt.Text; // not works :/

            macovski
                .Split(':', '-')
                .Select(m => Byte.Parse(m, NumberStyles.AllowHexSpecifier))
                .ToArray();
     
        }

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.71.233.–
gna
~ Anonymní uživatel
1864 příspěvků
8. 5. 2023   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Ta metoda je statická, takže nemá přístup k instanci toho formuláře s tím editem.

Težko říct, jak to používáš, ale pravděpodobně ji nepotřebuješ mít statickou. A pokud jo, tak jí tu MAC předej třeba parametrem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
davhoos0
Newbie
9. 5. 2023   #3
-
0
-

#2 gna
Moc Díky :-)

nakonec jsem to upravil přepsáním na toto... je to asi zjednodušené ... snad to bude fungovat.

        public Form1()
        {
            InitializeComponent();

        }

        int seconds;
        int minutes;


        private void btnStart_Click_1(object sender, EventArgs e)
        {


            string s = comboBox2.Text;  // ---> string s z comboBoxu
            s = s.Replace(":", "");     // ---> split nahrazen replace

            txtTEST.Text = s;		// ---> řetězec s do textboxu

            WakeFunction(txtTEST.Text); // ---> zavolání se stringem s



        }


      public void WakeFunction(string MAC_ADDRESS)	// ---> string
        {

		// kodovy masakr na poslani broadcast packetu


        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.71.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Problém s převodem typu proměnné — založil Jan Růžička

Problem s odkazem — založil Hlavinka

Problém s odkazem — založil wise

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý