C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Du?an0
Duch
28. 11. 2006   #1
-
0
-

:ms_0400: Nazdárek kašpárek lidičky, prosím kdo mi prosím pomůže? Mám okomentovat celou tady tu věc, jak funguje, co který příkazy provádí a proč. Nikdy jsem to neviděl, nevím o tom nic - na začátek prgramování v C++ docela husté ne?

#include "stdafx.h"
#include <iostream>
// N?zev programu: Honojské věže
// Vyres problem hanojske veze pomoci zasobniku
// (Presun N disku z tyce A na tyc B pomoci tyce C)
void ZasobnikHanoj(int N, int A, int B, int C)
{?
int n, a, b, c; // pomocne promenne

// zasobniky
int POM[150], AA[150], BB[150], CC[150];
// index do zasobniku
int i;

// pokud neni co presunout nedelej nic
if (N < 1) return;

// umisti na vrchol zasobniku vstupni parametry
POM[0] = N; AA[0] = A; BB[0] = B; CC[0] = C; i = 1;

// a ted dokud neni zasobnik prazdny
while (i > 0)
{
// vyber parametry z vrcholu zasobniku
i--; n = POM[i]; a = AA[i]; b = BB[i]; c = CC[i];

// pokud jde o prenos jednoho disku proved ho,
// jinak priprav postupne reseni v zasobniku
if (n == 1)
printf("%i -> %in", a, b);
else
{
// priprav presun vseho co bylo nad nejspodnejsim diskem na cilovou tyc
POM[i] = n - 1; AA[i] = c; BB[i] = b; CC[i] = a; i++;

// priprav presun nejspodnejsiho disku na cilovou tyc
POM[i] = 1; AA[i] = a; BB[i] = b; i++;

// priprav presun vseho co je nad nejspodnejsim diskem na pomocnou tyc
POM[i] = n - 1; AA[i] = a; BB[i] = c; CC[i] = b; i++;
}
}
}


// hlavni funkce
void main(void)
{
int N = 0;
char cLine[256];

// zadej pocet disku
while (N < 1)
{
printf("Zadej pocet kruhu: ");
gets(cLine);
if (sscanf(cLine,"%i", &N) != 1)
{
printf("Spatne zadane cislo !!!n");
N = 0;
}
}

// vypis presuny pomoci zasobniku
printf("nVypis presunu pomoci zasobniku:n****************n");
ZasobnikHanoj(N, 1, 3, 2);

getchar();

}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Juraj Mo?ko0
Newbie
28. 11. 2006   #2
-
0
-

To fáfo:holky by som balil na nieco ine...
vygoogli "hanojske veze" a potom snad pochopis aj ten algoritmus
BTW:ten header stdafx.h je tam zbytocny (vygenerovany)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
28. 11. 2006   #3
-
0
-

1) velmi zajimavy na prvni priklad ;)
2) hanojsky veze o tom furt slysim ale hru sem jeste nevidel takze si stejne jako ty rad pockam na vysvetleni- pokud clovek zna hru je jenoduche okomentovat ;)
3) zajiamve davat tam iostream a pouzivat printf a rikat tomu C++ :) btw: co to je za skolu ? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek0
Návštěvník
29. 11. 2006   #5
-
0
-

uz dementnejsi nazov temy si nemohol dat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý