Python chyba v instalaci – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python chyba v instalaci – Python – Fórum – Programujte.comPython chyba v instalaci – Python – Fórum – Programujte.com

24. 6. 2023   #1
-
0
-

Ahoj instaluju Python do Kali, které používám pouze jako virtuální verzi. Nyní si tam chci doinstalovat Python a začít se učit jednotlivé kapitoly jako začátečník. Mám však problém s nainstalováním. Postupuji dle tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=7Qi7cSkoBA0 , ale hlásí mi to chybu 

Připojen obrázek.

Vím, že chyba je někde na mojí straně, můžete někdo prosím poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.81.–
gna
~ Anonymní uživatel
1891 příspěvků
24. 6. 2023   #2
-
0
-

To vypadá, že se ti Tkinter nainstaloval, ale jen nějak částečně kvůli tomu problému se závislostmi.

Pokud používáš snapshoty, tak se nejdříve ujisti, že máš správně datum/čas (a ne třeba týden starý snapshot).

A pak zkus tohle, něco z toho by se mělo chytnout. Nevím, jestli se v Kali ten balíček jmenuje python3-tk, kdyžtak to změň. 

sudo apt-get remove --purge python3-tk

sudo apt-get clean
sudo apt-get update
sudo apt-get --fix-missing update
sudo apt-get --fix-broken install
sudo dpkg --configure -a
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
# pokud to ^^ pořád hlásí chyby, tak celý ten odstavec projeď ještě jednou

sudo apt-get install python3-tk
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
25. 6. 2023   #3
-
0
-

Snapshoty mám aktuální, hned před vložením jako dotaz na tuto stránku.

Zkusil jsem dle doporučeného manuál, ale hned na příkazu "sudo apt-get remove --purge python3-tk" se to pozastavilo na Y/n = tak jsem dal n. Následně vše probíhalo jak mělo a na příkazu "sudo apt-get dist-upgrade" zase Y/n, tak jsem zadal Y a následně probíhala několikaminutová operace, dole v pravém roku mi to vypsalo i na několik dní, ale bylo hotovo cca za 10 minut.

Avšak příkaz "sudo apt-get install python3=tk" stejně hlásí chybu.

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Neměl jsem namísto souhlasu, či nesouhlasu někde naopak dát jiné?? Přikládám fotky během procesu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.81.–
gna
~ Anonymní uživatel
1891 příspěvků
26. 6. 2023   #4
-
0
-

Předpokládám, že jsi ten systém měl funkční a až instalací python3-tk se něco rozbilo. Tak ten rozhodně odinstaluj (apt remove). Z hlavy nevím na co s to ptá, ale vyber tak ať potvrdíš odstranění.

Celkově je problém v tom, že ten systém máš poměrně starý. Takže třeba máš nějaký balíček ve verzi 0.1 a pokouší se aktualizovat na 0.2, ale v repozitářích už je jen 0.3. Kouknul jsem na některé ty chyby a požadované verze jsou pořád na old.kali.org.

Takže v souboru /etc/apt/sources.list teď máš řádek s http.kali.org. To změň na old.kali.org. A pak dej zase apt update/dist-upgrade (nebo celý ten odstavec příkazů, jak jsem ho napsal předtím). Klidně několikrát, dokud to něco instaluje. Težko říct v jakém stavu to teď máš, ale měl by ses tak dostat na starší, ale funkční verzi.

Pak můžeš zkusit zase přepsat old.kali.org na http.kali.org a znova aktualizovat, ale asi pořád budeš tak pozadu, že to neprojde. Takže tam asi rovnou nech old. Doinstaluj ten Tkinter a pokračuj v tom, co jsi chtěl dělat.

A pak někdy až budeš mít chuť, tak to úplně přeinstaluj. A celkově když jsi na "rolling" verzi nějakého systému, tak je potřeba často aktualizovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Divná chyba Python 2.7 — založil PiKey

Problém s instalací — založil DragonBehemont

Problém s instalací — založil vasek.t

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý