Python databaza – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python databaza – Python – Fórum – Programujte.comPython databaza – Python – Fórum – Programujte.com

 

shumacher
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 7. 2023   #1
-
0
-

Ahojte, vite nekdo pomoct s naprogramovanim konzolovou aplikaci  v PYTHON pro evidenci pojistných událostí.

-

co by to melo delat:

-Aplikace obsahuje správu pojištěných (to jsou pojištěné osoby, např. "Petr Stary"):

-Vytvoření pojištěného (Evidujte jméno, příjmení, věk a telefonní číslo)

-Zobrazení seznamu všech pojištěných

-Vyhledání pojištěného podle jména a příjmení

Dané entity jsou uloženy v kolekci v paměti 

-

appka je naprogramována podle dobrých praktik:

Využívejte konstruktory pro inicializaci objektů

Oddělujte kód do samostatných tříd a souborů

toString() pro jejich výpis

-

Mohl by mi prosím někdo poradit?  Případně kody? Já jsem typ člověka, který se učí, tak, že se nejdříve podívá na výsledek a z toho se učím. Děkuji moc

pripadne mohu už napsat co mam udelanyho...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
Kit+15
Guru
23. 7. 2023   #2
-
0
-

#1 shumacher
Tady máš program, který jsem nechal vygenerovat v ChatGPT. Uprav si, co potřebuješ. 

import csv
import os

def create_event(event_data):
    # Funkce pro přidání nové události do souboru.
    with open('pojistne_udalosti.csv', 'a', newline='') as csvfile:
        writer = csv.writer(csvfile)
        writer.writerow(event_data)

def read_events():
    # Funkce pro načtení všech událostí ze souboru.
    events = []
    with open('pojistne_udalosti.csv', newline='') as csvfile:
        reader = csv.reader(csvfile)
        for row in reader:
            events.append(row)
    return events

def update_event(index, event_data):
    # Funkce pro úpravu existujícího záznamu v souboru.
    events = read_events()
    events[index] = event_data
    with open('pojistne_udalosti.csv', 'w', newline='') as csvfile:
        writer = csv.writer(csvfile)
        writer.writerows(events)

def show_menu():
    print("1. Přidat novou událost")
    print("2. Zobrazit všechny události")
    print("3. Upravit existující událost")
    print("4. Konec")

def input_event_data():
    datum = input("Zadejte datum události (DD.MM.RRRR): ")
    popis = input("Zadejte popis události: ")
    return [datum, popis]

def main():
    while True:
        show_menu()
        volba = input("Zadejte číslo volby: ")

        if volba == '1':
            event_data = input_event_data()
            create_event(event_data)
            print("Událost byla přidána.")
        elif volba == '2':
            events = read_events()
            for i, event in enumerate(events):
                print(f"{i+1}. Datum: {event[0]}, Popis: {event[1]}")
        elif volba == '3':
            index = int(input("Zadejte číslo události, kterou chcete upravit: ")) - 1
            if index < 0 or index >= len(read_events()):
                print("Neplatný index události.")
            else:
                event_data = input_event_data()
                update_event(index, event_data)
                print("Událost byla upravena.")
        elif volba == '4':
            print("Konec programu.")
            break
        else:
            print("Neplatná volba. Zadejte prosím číslo 1-4.")

if __name__ == "__main__":
    main()
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.36.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
shumacher
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 7. 2023   #3
-
0
-


díky, dokáže to ta appka vytvořit i ve třech souborech? main, pojistenec, evidence
Diky, 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
shumacher
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 7. 2023   #4
-
0
-


from poistenec import Poistenec
class Evidence:
poistenci = []
def __init__(self):
self.poistenci = []

def vloz(self, jmeno, prijmeni, vek, cislo):
self.poistenci.append(Poistenec(jmeno, prijmeni))

def vypis(self):
print(self.poistenci)

def vyhledat(self):
print(self.poistenci)
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
shumacher
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 7. 2023   #5
-
0
-


class Poistenec():

jmeno = None
prijmeni = None

def __init__(self, jmeno, prijmeni):

self.jmeno = jmeno
self.prijmeni = prijmeni

def __str__(self):
return f"poistenec: {self.jmeno} {self.prijmeni}"
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
shumacher
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 7. 2023   #6
-
0
-


from evidence import Evidence
from poistenec import Poistenec
print("____________________")
print("Evidence pojistenych")
print("____________________")
print("Vyberte si akci: ")

print("1. Pridat nového pojisteného")
print("2. Vypsat všechny pojistené")
print("3. Vyhledat pojisteného")
print("4. Konec")
volba = input("Zadejte číslo operace: ")



evidence.vloz(jmeno, prijmeni)
evidence.vypis()
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
shumacher
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
23. 7. 2023   #7
-
0
-


první soubor je evidence, druhý pojistenec a třetí je main
 


tohle je všechno co mám dosud spraveno a dál se nevím pohnout
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
24. 7. 2023   #8
-
0
-

#2 Kit
Ahoj, prosím,
bylo by prosím možné upravit, aby to po zadání první operace: print("1. Přidat novou událost"),

nabídlo možnosti: -jmeno
-přijmeni
-věk
-telefonně číslo? Děkuji

 

A ve třetí operaci: print("3. Upravit existující událost")
 
aby to vyhledávalo uživatele? nejlépe tou metodou toString(). Zadám jméno, zadám příjmení, a program mi vypiše jeho jméno, příjmení, a doplni věk a tel. číslo? Pokud ano, byl bych velmi vděčný. Děkuji předem
 

 


nabídlo možnosti: -jmeno
-přijmeni
-věk
-telefonně číslo? Děkuji
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.33.112.–
JerryM0
Věrný člen
24. 7. 2023   #9
-
0
-

to jako fakt věříte, že to ten ChatGPT udělal správně ? a žem nejsou chyby ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:ed14:f756:17b6:c9de...–
Kit+15
Guru
24. 7. 2023   #10
-
0
-

#9 JerryM
Nechal jsem si vygenerovat i jednotkové testy. Můžeš si je libovolně rozšířit a ověřit si tak, že se chová přesně tak, jak od ní očekáváš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.36.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
24. 7. 2023   #11
-
0
-

#8 Schumacher
Co ti brání v tom, aby sis to udělal sám? Můžeš si to klidně nechat vygenerovat ChatGPT jako já i včetně jednotkových testů. Pokud ti pak něco nebude fungovat, dej nám vědět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.36.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
remmidemmi0
Věrný člen
28. 7. 2023   #12
-
0
-

"naprogramovanim konzolovou aplikaci  v PYTHON "  ??  Správně zakódování v Python jazyce, ne?

Kit: na čem se ten vygenerovaný python popis přeloží a pro jaký počítač / CPU / OS se přeloží?

Schumacher: proč chceš databázi kódovat v pythonu, proč nepoužiješ PHP / MySQL ?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.122.–
Kit+15
Guru
28. 7. 2023   #13
-
0
-

#12 remmidemmi
Však to vidíš v mém prvním příspěvku. Ten kód byl kompletně vygenerován v ChatGPT, nic jsem v něm neměnil. Spustíš ho v Pythonu. Poběží na obvyklých OS, případně i na některých jednočipech s Pythonem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.36.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Kit+15
Guru
28. 7. 2023   #14
-
0
-

#12 remmidemmi
Může použít Python/MySQL nebo třeba Python/SQLite. Nejdřív si to asi chce vyzkoušet v souborech, aby zjistil, jak je to nepraktické.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.36.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

Databaza — založil ing

C# a databaza — založil JannyM

Databáza v C++ — založil Anonymní uživatel

Databáza receptov :) — založil Tocimanko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý