Přihlášení pře heslo – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přihlášení pře heslo – PHP – Fórum – Programujte.comPřihlášení pře heslo – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Luboš
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
14. 8. 2023   #1
-
0
-

Dobrý den, prosím o pomoc s tímto:

stav:
domácí pc, na něm instalován program Vertrigo 2.58 přímo na C:
Tento program používám proto, abych mohl off-line tvořit a prohlížet www v php.
Vytvořil jsem přihlašovací stránku pro vstup do zaheslovaných stránek, viz soubor: x-prihlaseni.php
Zde zadám heslo (nyní jen testovací) : xxx , a jsem přesměrován na další stránku x-uvod.php. Na pc, resp. přes Vertrigo (local) mi toto vše funguje.

Problém:
Nahraji soubory na server Wedos (hosting) a tam mi to NEFUNGUJE. Podpora Wedosu mi nepomohla, mám to řešit s webmasterem (žádného nemám). Aktuální PHP verze na serveru je 8.1. Jediné co jsem zkusil, snížit verzi na 7.1 a to nepomohlo.
Prosím o radu jak toto zfunkčnit.
Poskytuji v příloze všechny soubory. Nejsem zdatný v php, proto prosím více polopatistických a jasných odpovědí, nebo-li krok za krokem co mám udělat.

Děkuji.

odkaz pro stažení souborů na ulozto: https://ulozto.cz/file/WdnLD83ZAX6u/prihlaseni-pro-forum-rar#!ZGp2ZGR2ATIvBTDjAwplZGuyLwExL3H2JRR2MRgAEaN5ZGMvZN==

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.0.–
gna
~ Anonymní uživatel
1860 příspěvků
14. 8. 2023   #2
-
0
-

Stylová výhrada - ověření toho hesla udělej hned na začátku. Takhle vždycky "vykresluješ" ten přihlašovací formulář a při správném hesle ho pak "zahodíš".

A to je nejspíš i důvod proč to nefunguje. V odpovědi od serveru jsou takzvané hlavičky a za nimi pak tělo dokumentu. Ty vypíšeš ten přihlašovací formulář (dokument) a potom už je pozdě přidávat hlavičky (funkce header). Server může být nastavený tak, že data neodesílá hned a můžeš hlavičký nastavovat "dodatečně", ale pokud tak nastavený není, tak to nebude fungovat.

Jiný problém tam nevidím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kit+15
Guru
15. 8. 2023   #3
-
0
-

#1 Luboš
Už to tady bylo naznačeno: Řádek

include "x-overeni-hesla.php"

patří ještě před ten DOCTYPE, jinak nebude fungovat přesměrování ani registrace přihlášení do session.

Často bývá problém malá/velká písmena v názvech souborů, ale to není tvůj případ. Servery to berou striktně.

Dej si pozor na cesty k souborům. Osvědčilo se mi používání elementu <base>, které eliminuje potřebu ".." v cestách.

Pro šifrování a ověřování hesel používej funkce password_hash() a password_verify(). Je to dnešní standard.

Není mi úplně jasné, co je to ten Vertrigo. Na testování a provoz lokálních stránek mi stačí samotné PHP. Nic jiného k tomu není nutné, dokud nepotřebuji vícevláknovou aplikaci, např. s API. Navíc tím získám rozbor chyb.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.29.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Luboš
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
16. 8. 2023   #4
-
0
-

Děkuji za reakce. Odpověď pro nick "gna".

Na jedné doméně a jednom hostingu mám dvě verze www. Pro běžné hosty slouží slouží běžný "index", kde se přes odkazy kláves, názvu nebo textu dostane host na běžné www stránky.

Pro VIP hosty, kteří ode mě dostanou heslo, je určena právě ta malá záložka vpravo X-Zóna, přes kterou se dostanou na přihlašovací stránku a následně do rozšířené verze www. Nechci mít přihlášení hned na 1. str. indexu.

Děkuji "Kit - guru" za řešení. Include jsem dal před Doctype a hle, funguje to. Z prvního příspěvku bych to vůbec nepochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d1:ca02:4cee:42be:9ed7:5dad...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Heslo — založil

Heslo — založil Tomáš

Heslo — založil Aliande

Skryté heslo — založil ArcaneBeam13

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý