Převod jpg do csv – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Převod jpg do csv – Python – Fórum – Programujte.comPřevod jpg do csv – Python – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #1
-
0
-

Byl by prosím někdo ochotný a schopný za nějaký skromný peníz napsat script pro převod obrázků do csv? Jednalo by se vždy o cca 15 až 20 obrázků na kterých jsou vždy tři sloupce (jméno, body, jméno) a já bych to potřeboval vypsat do tabulky. Už něco funkčního mám, ale sčítá to vždy všechny body dosažené jedním hráčem. No a já bych to nechtěl sčítat, ake obyčejně jenom vypsat do řádků pod sebe. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:f468:9510:c797:5d18...–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
25. 9. 2023   #2
-
0
-

Nejspíš bude stačit někde vyhodit to sčítání :) Ukaž co máš  a já na to mrknu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
25. 9. 2023   #3
-
0
-

převod obrázků do csv ??? to nechápu ... csv je přeci textový soubor ... a obázek je obrázek ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:4def:f46d:2ad9:971e...–
remmidemmi0
Věrný člen
25. 9. 2023   #4
-
0
-

#3 Jerry
možná měl na mysli cosi jako seznam, přehled souborů s obrázky....

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.120.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #5
-
0
-

#2 gna
Super za hodinu budu u pc tak pošlu. :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.9.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.9.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2023   #7
-
0
-

#3 Jerry
Obrázek se dá uložit přímo do CSS. Už jsem to použil, ale má to smysl jen pro malé obrázky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.32.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #8
-
0
-

   

Připojen obrázek.

Pokusil jsem se udělat pár screenů k osvětlení toho co potřebuji a jak to funguje teď.

#2 gna

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #11
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #15
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #16
-
0
-

zdrojový kód mi nejde bohužel poslat :(((

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #17
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:654a:17d8:574c:4c5b...–
Kit+15
Guru
25. 9. 2023   #18
-
0
-

#17 Michal
Ten zdroják mi nejde spustit. Asi to Python nezvládne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.32.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MilanL
~ Anonymní uživatel
1058 příspěvků
25. 9. 2023   #19
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#16 Michal
#17 Michal
Na vkládání kódu je tu spešl tlačítko <? kam se to pak kopíruje

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2023   #20
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.32.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MilanL
~ Anonymní uživatel
1058 příspěvků
25. 9. 2023   #21
-
0
-

#20 Kit
vím také, možnost, v pythonu nedělám, resp, sporadicky, ale během 2 min jsem viděl, kde to je.

#17 Michal
záleží jak to chceš vypsat do toho CSV, zda chronologicky dle těch obrázků, nebo jestli by stačilo mít jednoho člověka pod sebou jeho útoky a obrany a pak dalšího člověka. jde jen o to kdy jak ukládat, navíc v jednom CSV můžeš mít to co máš teď ten sumář a v druhém ten řádkový.

btw některé bojové hry mají i api na battlelogy, jen zjistit jak na ně.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2023   #22
-
0
-

#21 MilanL
Kde máš to výsledné CSV? Nepotřebuješ to náhodou naopak z CSV do JPEG?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.32.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MilanL
~ Anonymní uživatel
1058 příspěvků
25. 9. 2023   #23
-
0
-

#22 Kit
Já nejsem tazatel.

Každopádně zdrojem jsou screeny z hry na mobilu, ze kterých to chce převést do tabulky v csv k dalšímu zpracování.

Jinak v příspěvcích #8-12 má zdroje a příspěvek #14 je výsledná tabulka.

Kód má jako obrázek v #16 , kde po zvětšení je vidět na posledních 20 řádcích vytvoření sumáře a na konci pak export do CSV.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
25. 9. 2023   #24
-
0
-

#21 MilanL
Právě potřebuji aby sese to vypsalo chronologicky podle těch obrázků. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.44.–
MilanL
~ Anonymní uživatel
1058 příspěvků
25. 9. 2023   #25
-
0
-

#24 Michal
jak psal Kit v #20 chtělo by to někam nahrát jak ten py projekt, tak ty vzorová data,

co se týče chronologie bylo by potřeba buď překopat zpracovávání, nebo to rozšířit o identifikaci obrázku tabulky a pak to řadit podle id obrázku a pozice Y

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Michal770
Newbie
25. 9. 2023   #26
-
0
-

#25 MilanL
Zkusím to ráno vše zabalit do raru a nahrát třeba na ulozto. Už jsem zase v práci :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.44.–
MilanL
~ Anonymní uživatel
1058 příspěvků
25. 9. 2023   #27
-
0
-

#24 Michal
Ještě co přesně je to za hru, zjišťoval jsi jestli třeba na ty battle logy nemají API?

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Michal770
Newbie
25. 9. 2023   #28
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.44.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2023   #29
-
0
-

#26 Michal77
Vlastně hledáš OCR, protože to je ten nástroj, který převádí obrázek na text. Budou s tím potíže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.32.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Michal770
Newbie
25. 9. 2023   #31
-
0
-

#29 Kit
No OCR mi úplně nepomůže protože jméno hráče nemusí mít vůbec pismena, může to být klidně třeba jenom srdíčko nebo cokoliv jiného. Tohle co jsem používal doteď fungovalo spolehlivě a obrázky to taky zoracovávalo postupně od jedničky. Jen se potřebuji nějak zbavit toho sumáře na konci. Prostě když to projde a načte ( označí těmi červenými čtverečky) aby to udělalo export do csv a už to nijak neprehazovalo a nescitalo. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.44.–
Kit+15
Guru
25. 9. 2023   #32
-
0
-

#31 Michal77
V tom případě jako zdroj nemůže být JPEG, ale spíš vyříznutý text přes schránku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.32.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MilanL
~ Anonymní uživatel
1058 příspěvků
25. 9. 2023   #33
-
0
-

#32 Kit
on myslím používá neuronku/ai na hledání obrázku v obrázku.

#30 Michal77
nevím jak to spěchá měl bych mít prodloužený víkend od čtvrtka, možná od středy, tak bych na to juknul, 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
MilanL
~ Anonymní uživatel
1058 příspěvků
25. 9. 2023   #34
-
0
-

#30 Michal77
ještě by to chtělo zdroje obrázky jmen a 1 vzorový den, případně pár vybraných obrázků a pokud máš někde kde je překryv konec jednoho je součástí začátku jiného.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Michal770
Newbie
25. 9. 2023   #35
-
0
-

#33 MilanL
Super, moc děkuji. Jo určitě to vydrží, už to zkouším různými způsoby strašně dlouho. Takže na pár dnech nesejde. Zítra až dorazím z práce pošlu komplet celou složku s jedním funkčním příkladem. No a vytvořím ještě tedy jednu sadu screenu kde se bude poslední řádek prvního obrázku shodovat s prvním řádkem druhého. Ještě jednou díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.44.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
26. 9. 2023   #36
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:b86d:2b2:154d:5394...–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
26. 9. 2023   #37
-
+1
-
Zajímavé

https://pastebin.com/CT5t5UM3

V "processed_images" to vedle .png vytvoří ještě odpovídající .csv. A nejdřív bude samozřejmě potřeba doplnit obrázky pro jména všech zúčastněných.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
26. 9. 2023   #38
-
0
-

#37 gna
To je super, už jsem to vyzkoušel a je to skoro přesně co potřebuji. Jen šlo by udělat abych nemusel pokaždé doplňovat i jména všech hráčů protivníka jako je to u toho původního scriptu? Stačí mi sledovat pouze výkony domácích hráčů v útoku a v obraně. To jsou ty modře napsaná jména. Když se jedná o útok tak je to jméno v levém sloupci no a když se jedná o obranu tak je modré jméno v pravém sloupci. To jméno protivníka na řádku nahradit třeba jen textem enemy nebo nechat prázdné nevím co by bylo jednodušší. Zkusil jsem udělat na obrázku pár řádků jak to myslím, jestli jsem se vymáčknul srozumitelně. Kdyby to nešlo nevadí i tohle je víc v než co jsem doufal. když by nebylo nutné evidovat jména protivníka tak bych to měl úplně bez práce :)))

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.15.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
26. 9. 2023   #39
-
0
-

To by šlo. Ten blok s "parsed_screenshot ... for ... nahraď takhle:

    parsed_screenshot = []
    for score, user in zip(scores, pl_s):
        name1, name2 = "enemy", find_user(user[0]).name
        if scores[i][1] > user[1]:
            name1, name2 = name2, name1
        parsed_screenshot.append([name1, score[0], name2])

Akorát to nemíchej. Buď všechna jména s původní verzí, nebo jen jeden team s touhle verzí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
26. 9. 2023   #40
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Michal770
Newbie
27. 9. 2023   #41
-
0
-

#40 gna
Teď jsem dorazil z noční a hned jsem to vyzkoušel. Dělá to přesně to co potřebuji jen to z nějakého důvodu zpracuje jen jeden obrázek pod číslem 08. Posílám ještě odkaz na úschovnu, kam jsem nahrál znovu celou složku, již s tímto upraveným scriptem a zdrojovými daty. Posílám ještě i screen obrazovky co mi to dá za hlášku. http://https://www.uschovna.cz/zasilka/MUHI9VEZ8BI998GD-3EG/

Jinak tady je na mě kontakt jura.michal@email.cz napište pls co za to, určitě se vyrovnáme. Ještě jednou moc a moc děkuji.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:d86b:75d5:b034:93f6...–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
27. 9. 2023   #42
-
+1
-
Zajímavé

Jo, jsem tydýt, na zkoušení jsem si to omezil na jeden obrázek, ať to netrvá tak dlouho a zapomněl jsem to vyhodit. Tak tady https://pastebin.com/5Deny4Mc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Michal770
Newbie
27. 9. 2023   #43
-
0
-

#42 gna
Paráda, funguje a exportuje. Naprostá spokojenost. Jen ještě otázka jde to spojit do jednoho csv souboru? To už je jen drobnost, kdyžtak to do excelu naimportuji po jednom. Už takhle se časová náročnost vůbec nedá srovnat. Díky díky díky

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.15.–
Kit+15
Guru
27. 9. 2023   #44
-
0
-

#43 Michal77
Je zvláštní, že na tom obrázku nevidím ani jeden JPEG, ale zato tam vidím excelovské tabulky s příponou PNG. A pak se v tom máme vyznat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.35.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Michal770
Newbie
27. 9. 2023   #45
-
0
-

#44 Kit
Jakto? Vždyť na to koukám taky a hned to první je jpeg a druhý je vygenerovaný csv soubor k tomu obrázku. Takže liché jsou *.jpeg a sudé *.csv soubory

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:900e:c84:1de1:f88a...–
Michal770
Newbie
27. 9. 2023   #46
-
0
-

#45 Michal77
Teď jsem si teprve všimnul, že ten script si ty obrázky z *.jpg převede do *.png a s tím pracuje. Takže první je obrázek v png a druhý je csv soubor. Zdrojové obrázky jsou samozřejmě v jpg jako screen obrazovky. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:900e:c84:1de1:f88a...–
Kit+15
Guru
27. 9. 2023   #47
-
0
-

#46 Michal77
Nevidím tam ty správné přípony souborů. Asi jiný oddíl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.35.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Michal770
Newbie
27. 9. 2023   #48
-
0
-

#47 Kit
Ten result1.png je jméno souboru, celý název včetně přípony by byl tedy result1.png.csv viz. screen z total commanderu

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:5598:2e42:e4b4:e2b1...–
Kit+15
Guru
27. 9. 2023   #49
-
0
-

#48 Michal77
Aha, ty si necháváš skrývat přípony. Tuto vlastnost jsem nikdy nepoužíval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.35.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
27. 9. 2023   #50
-
+1
-
Zajímavé

#43 Michal77
Jde, ale pak je potřeba hlídat, jestli to hlásí to Nb of scores and players doesnt match. Protože v tom případě tam ty špatně rozpoznané screenshoty budou chybět https://pastebin.com/hFcpNhAa

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Michal770
Newbie
27. 9. 2023   #51
-
0
-

#50 gna
Tak teď je to naprosto excelentní. Funguje bezvadně, vyzkoušeno i na starších zdrojových datech. Ty nerozpoznané screeny mi ohlídají kontrolní součty na konci a případně dohledám. To se mi občas stávalo i v té původní verzi a vůbec to nevadí, hlavně že vše nemusím přepisovat ručně.

Absolutní spokojenost, na 1000% :) Klobouk dolů za tu práci.

Teď už zbývá jen se vyrovnat, hoďte mi to pls do mailu.

Fakt moc moc moc děkuji, mám radost jak malé dítě. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919c:3eb2:169:4450:5e04:2054...–
gna
~ Anonymní uživatel
1853 příspěvků
27. 9. 2023   #52
-
+2
-
Zajímavé

#51 Michal77
To je vpoho, nic za to nechci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Michal770
Newbie
29. 9. 2023   #53
-
0
-

#52 gna
Tak ještě jednou noc děkuji. Teď jsem toto vyzkoušel i na nových datech a absolutně na jedničku. Funguje to na 100%. :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.32.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Převod z csv — založil eda nakladak

Export data z csv to csv — založil Jozef

Z jpg do TIFF — založil Janina

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý