Co zvolit - aplikace pro mobily i pc – Software – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co zvolit - aplikace pro mobily i pc – Software – Fórum – Programujte.comCo zvolit - aplikace pro mobily i pc – Software – Fórum – Programujte.com

 

Aleš
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
28. 9. 2023   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych udělat velice jednoduchou aplikaci na PC a mobily. Bylo by to něco jako encyklopedie. Takže menu, výpis článků a články samotné... nevím co zvolit... ted jsem v online kurzu ionic, ten by měl mýt podporu sqlite a také ukládání souboru (obrázky), ale je to pwa aplikace, dají se tam akutalizovat data jako je mazaání a nahráván nových souborů, aktualizace databáze? Také mě napdlo windowsForm nebo WPF, ale to asi už neni pro android a ios...

Nahlásit jako SPAM
IP: 138.199.56.–
gna
~ Anonymní uživatel
1864 příspěvků
28. 9. 2023   #2
-
0
-

Ionic poskytuje plný přístup k té databázi, takže si s ní můžeš dělat co chceš a v tom kurzu můžeš pokračovat.

Kdybys chtěl přejít na C# tak možnost je Xamarin (Forms nebo MAUI, nebo co všechno ještě mají).

Ale když úplně začínáš, tak si asi neber moc velké sousto a nejdřív se rozkoukej na něčem menším.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Aleš
~ Anonymní uživatel
102 příspěvků
28. 9. 2023   #3
-
0
-

#2 gna
Ale také někam potřebuju ukládat obrázky... leda by ty obrázky byli v base64... a ta databáze je neomezená? Ale potřebuju ještě nekam uložit mp3, protože tam budou zvukové stopy...Neni to něco jako místní úložiště v prohlížeči? Kam se ta databáze ukládá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 138.199.56.–
gna
~ Anonymní uživatel
1864 příspěvků
28. 9. 2023   #4
-
0
-

Nemám ponětí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
30. 9. 2023   #5
-
0
-

velké soubory se do databáze neukládají tam se u kládá jen odkaz na ně a soubor se dá někam do adresáře na disk/ na cloud.

no a co zvolit aby to fungovalo pro Windows, Android i iOS ? no moc toho neni, C# MAUI ještě není hotové, Java by to asi zvládla a pak je tu CodeGearRADStudioDelphi nebo CodeGearRADStudioC++Builder tam to jde ale budeš se muset naučit knihovnu VCL. Přiznám se že máš velký požadavky... :) na dnešní dobu.

C# .NET7 WinForms nebo WPF je jen pro Windows a C++/MFC taky... ale je tu C++/Qt to by mělo umět Windows i Android. TizenStudio je jen pro Android. každopádně máš před sebou perných 5 let než se to naučíš :) těžko říct co zvolit no asi to co po tobě bude chtít tvuj zaměstnavatel a co tě bude živit

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:9c65:97d8:e885:e387...–
nosko.
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 10. 2023   #6
-
0
-

Kotlin multiplatform teoreticky

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.74.147.–
remmidemmi0
Věrný člen
28. 10. 2023   #7
-
0
-

#1 Aleš

v roce 2007 přes vánoční svátky jsem udělal obrázkovou databázi, prostě databázi obrázků s popisy. Databáze může obsahovat v podstatě libovolné soubory, také movie, PDF články atd atd... Je vytvořena v PHP.

K nahlédnutí je zde: www.remmidemmi.co.uk  Od roku 2009 jsem ji neudržoval, takže v ní chybí další obrázky, S prohlížečem MS umí také zoom. S prohlížečem Firefox zoom nechodí, ale v podstatě mne to nebolí. Dělal jsem to gratis jako demo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Jak začít s Javou pro mobily — založil beachboy

Prodej aplikace pro školy — založil LBLAZEK

Úprava aplikace pro Linux — založil marpit

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý