Ahoj, chtěl bych udělat velice jednoduchou aplikaci na PC a mobily. Bylo by to něco jako encyklopedie. Takže menu, výpis článků a články samotné... nevím co zvolit... ted jsem v online kurzu ionic, ten by měl mýt podporu sqlite a také ukládání souboru (obrázky), ale je to pwa aplikace, dají se tam akutalizovat data jako je mazaání a nahráván nových souborů, aktualizace databáze? Také mě napdlo windowsForm nebo WPF, ale to asi už neni pro android a ios...
Fórum › Software
Co zvolit - aplikace pro mobily i pc
Ionic poskytuje plný přístup k té databázi, takže si s ní můžeš dělat co chceš a v tom kurzu můžeš pokračovat.
Kdybys chtěl přejít na C# tak možnost je Xamarin (Forms nebo MAUI, nebo co všechno ještě mají).
Ale když úplně začínáš, tak si asi neber moc velké sousto a nejdřív se rozkoukej na něčem menším.
#2 gna
Ale také někam potřebuju ukládat obrázky... leda by ty obrázky byli v base64... a ta databáze je neomezená? Ale potřebuju ještě nekam uložit mp3, protože tam budou zvukové stopy...Neni to něco jako místní úložiště v prohlížeči? Kam se ta databáze ukládá?
velké soubory se do databáze neukládají tam se u kládá jen odkaz na ně a soubor se dá někam do adresáře na disk/ na cloud.
no a co zvolit aby to fungovalo pro Windows, Android i iOS ? no moc toho neni, C# MAUI ještě není hotové, Java by to asi zvládla a pak je tu CodeGearRADStudioDelphi nebo CodeGearRADStudioC++Builder tam to jde ale budeš se muset naučit knihovnu VCL. Přiznám se že máš velký požadavky... :) na dnešní dobu.
C# .NET7 WinForms nebo WPF je jen pro Windows a C++/MFC taky... ale je tu C++/Qt to by mělo umět Windows i Android. TizenStudio je jen pro Android. každopádně máš před sebou perných 5 let než se to naučíš :) těžko říct co zvolit no asi to co po tobě bude chtít tvuj zaměstnavatel a co tě bude živit
#1 Aleš
v roce 2007 přes vánoční svátky jsem udělal obrázkovou databázi, prostě databázi obrázků s popisy. Databáze může obsahovat v podstatě libovolné soubory, také movie, PDF články atd atd... Je vytvořena v PHP.
K nahlédnutí je zde: www.remmidemmi.co.uk Od roku 2009 jsem ji neudržoval, takže v ní chybí další obrázky, S prohlížečem MS umí také zoom. S prohlížečem Firefox zoom nechodí, ale v podstatě mne to nebolí. Dělal jsem to gratis jako demo.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Soft pro starší mobily — založil Gobiq
Jak začít s Javou pro mobily — založil beachboy
Prodej aplikace pro školy — založil LBLAZEK
Úprava aplikace pro Linux — založil marpit
Distribuce aplikace pro Linux — založil PiranhaGreg