Práce s text. souborem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Práce s text. souborem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce s text. souborem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

meteos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 11. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,

Na internetu (konkrétně na http://www.vbnet.cz/clanek--34-vb_net_od_zacatku_dil_9_pridavame_druhy_formular.aspx) jsem našel následující kód:

 Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        If ListView1.SelectedItems.Count = 0 Then Exit Sub 'pokud není vybrána žádná položka, nic neupravovat

        With ListView1.SelectedItems(0)
            Dim dlg As New Dialog1()                                'vytvořit objekt nového okna

            'nastavit do okna hodnoty ze seznamu
            dlg.DateTimePicker1.Value = CDate(.SubItems(0).Text)      'nastavit datum
            dlg.NumericUpDown1.Value = CDbl(.SubItems(1).Text)        'nastavit částku
            dlg.TextBox1.Text = .SubItems(2).Text                     'nastavit popis

            If dlg.ShowDialog() = DialogResult.OK Then              'zobrazit okno a počkat na zavření, pokud je OK, tak ...

                'zjistit hodnoty z okna
                Dim datum As DateTime = dlg.DateTimePicker1.Value   'zjistit datum
                Dim castka As Double = dlg.NumericUpDown1.Value     'zjistit částku
                Dim text As String = dlg.TextBox1.Text              'zjistit popis

                'pokud je částka menší než nula, obarvit položku červeně, jinak ji obarvit černě
                If castka < 0 Then .ForeColor = Color.Red Else .ForeColor = Color.Black
                .SubItems(0).Text = datum.ToShortDateString()            'vypsat datum
                .SubItems(1).Text = castka                               'přidat druhý sloupeček s částkou
                .SubItems(2).Text = text                                 'přidat třetí sloupeček s popisem
            End If
        End With
    End Sub

Chtěl bych podobnou funkci zařídit v C Sharp. Dlouho jsem se s tím mořil, ale pořád na to nemohu přijít. Nevíte jak toto napsat v C Sharp a podělíte se o svoje vědomosti?   

Předem děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.175.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
9. 11. 2011   #2
-
0
-

Tak jsem dej, co si zatím vymořil. Jinak se můžeš dívat na msdn, kde jsou většinou příklady pro všechny .NET jazyky, takže tam uvidíš verzi ve VB a i verzi pro C#.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.211.–
meteos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 liborb
 

StreamReader soubor = new System.IO.StreamReader("database.txt");
			soubor.Close();                                          
			while soubor.EndOfStream;
			var datum as DateTime = DateTime(soubor.ReadLine());

Začal jsem s tímhle, ale vůbec nevím. Pořád jsem mazal, ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.175.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 11. 2011   #4
-
0
-

V té VB ukázce jsou to hrátky s ListBoxem, ty začínáš se soubory ... co vlastně chceš udělat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
meteos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 11. 2011   #5
-
0
-

#4 liborb
Chtěl bych, aby se po stisku tlačítka něco uložilo do ListBoxu a následně do textového souboru jeho obsah. Potom bych chtěl, aby po stisknutí na načíst se z textového souboru načetl obsah zase zpět do ListBoxu. Po načtení by mohl přidávat další údaje a potom zase uložit, ... .

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.21.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
14. 11. 2011   #6
-
0
-

Přidávat do ListBoxu můžeš třeba přes .Items.Add(...) (malý příklad).

Do souboru uložíš data třeba tak, že budeš procházet jednotlivé řádky ListBoxu a budeš je do ukládat do souboru (jedna z možností) (nebo můžeš jít cestou XML).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Práce se souborem — založil Petr

Práce se souborem v C++ — založil pazdy

Práce se souborem — založil hejnallukas

Práce s raw souborem — založil Zajda

Povoleni prace se souborem — založil rybar73

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý