Divné chování spojování řetězců – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Divné chování spojování řetězců – PHP – Fórum – Programujte.comDivné chování spojování řetězců – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
MilanL+1
Grafoman
15. 2. 2024   #1
-
0
-

Ahoj,

právě jsem se setkal s podivným chováním při spojování řetězců.

...
$vystup="";

$pole_textu.....

foreach($pole_textu as $text){
	$vystup .= $text . "<br>";
}

$vystup .= var_dump($pole_textu);   //kontrolní výpis pole
	

Jde o to, že nejdříve by měl být výpis textů a následovat by měl ten var_dump, ale reálně mi to nejdříve vyhodí ten var_dump pole a až pak jednotlivé texty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Řešení
Kit+15
Guru
15. 2. 2024   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 MilanL
var_dump() tiskne přímo, neprodukuje string.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.92.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MilanL+1
Grafoman
15. 2. 2024   #3
-
0
-

#2 Kit
jj a koukal jsem, že stejně tak se chová i print_r().

Už jsem to překopal, naštěstí to tam bylo jen pro kontrolu struktury, to pole textů má trošku složitější strukturu.

Jde o to že mám v DB 2 tabulky: v první jsou slova a ve druhé jsou stromy vět.

tabulka TREE vět 
ID, IDParent (z TREE) , IDSlova

zlobilo mě SQL, resp. nedařilo se mi pomocí zadaného slova udělat SQL na rekonstrukci vět.

Takže mám v php slovník i TREE vět v poli a řeším to 3 funkcemi
- vyhledání ID s IDChild = slovo, zatím je toho v testovací verzi málo, v konečné verzi bude v poli se slovníkem index na výskyt v TREE vět
- rekonstrukce zbytku věty před slovem
- rekonstrukce zbytku věty za slovem

Vše to bude v rámci trvalého obecného Cachovaného objektu s doplňováním/rekonstrukcí v případě aktualizací (přidávání/změn)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Grafoman
15. 2. 2024   #4
-
0
-

jde o něco obdobného, jako když dnes ve formuláři na eshopu vyplňuji adresu, zadám ulici - třeba i jen pár začátečních písmen a našeptávač začne nabízet čísla popisná a města.

U té DB co mám je toho zatím málo cca 30 slov ve slovníku a cca 100 vět s délkou 3-5 slov, takže používám array v $_SESSION.

Pro PHP jsou to funkce na 5-10 řádků dle požadovaného nastavení. S 0-4 rekurzivním vnořením. U DB by se musel použít obdobný počet SQL volání + dekódování výsledků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Ericsko+3
Stálý člen
29. 2. 2024   #5
-
0
-

#4 MilanL
Nekomplikujes si to malinko?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.33.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Divné chování if-else — založil d.mostek

Fmod.. divne chovani?? — založil cp.Hook

Divné chování polí — založil Seph

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý