Free forum php nezastaralé a minimalistické – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Free forum php nezastaralé a minimalistické – PHP – Fórum – Programujte.comFree forum php nezastaralé a minimalistické – PHP – Fórum – Programujte.com

 

oxidián0
Grafoman
25. 3. 2024   #1
-
0
-

Můžete mi doporučit nějaké free forum jako php aplikaci? Díval jsem se na phpBB3, na tabulky, datové typy a na instalační soubory a zdá se mi že je to celkově velmi zastaralá aplikace, že s tím asi tak dvacet let nikdo nic moc neudělal. Strašně tam plýtvají místem jako např. users.username VARCHAR(255), jako vážně? Možná tak pro arabská jména... Ale kdyby jen jméno to si modifikuju, ale oni v tom VARCHAR(100) mají i timezone přitom by tam klidně mohl být integer. Do něčeho tak masivního nechci jít, protože na free hostingu to bude zabírat strašně prostoru. A pak jsem si říkal, no jo, ale já nechci aby ta registrace byla přístupná všem, chci poslat pozvánku emailem tomu člověku, kdo je u nás na FB ve skupině, aby se regnul. A ne aby se tam registrovali boti. Takovou pozvánku, která bude časově omezená, přihlásí se do týdne, nebo se pozvánka smaže. A admin to schválí.

Dělal jsem si extrakty z těch tabulek a je to tam samý VARCHAR(255).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.180.–
angna
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
25. 3. 2024   #2
-
+1
-
Zajímavé

VARCHAR zabírá jen využitou délku + 1..2 byty na uložení té délky. Když nevíš takový základ, tak studium databáze přeskoč a vyber si podle screenshotů. Přidat kontrolu pozvánky před registrací by neměl být problém přidat kamkoliv.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
25. 3. 2024   #3
-
0
-

Na jakpsatweb pouzivali minibb forumm, upravene. Ja to mel chvilku tez na wz.cz. Ale je nutne si tam par veci doprogramovat kvuli spamu.
Usporne by mohlo byt dokuwiki forum.
A jeste si vybavuji https://www.phpfusion.com/ , ale nevim, zda bude usporne.

Teoreticky muzes pouzit jakykoliv kod pro guest book nebo komentovane clanky ala wordpres.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:7045:b98d:60f8:e409...–
oxidián0
Grafoman
25. 3. 2024   #4
-
0
-

#3 peter
Díky Petře. Mrknu na to. Ale budu tam potřebovat zprávy aby si na sebe uživatelé mohli předat kontakt v případě potřeby. Ne na nějaké větší psaní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.180.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 3. 2024   #5
-
0
-

Tak, co nejaky druh minichatu? Neco, jako kdyz si na xchat.cz vytvoris mistnost, zamknes a uzivatel se tam nedostane, pokud mu aktivni spravce neda klic do mistnosti. Ale plati to jen do odhlaseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:7045:b98d:60f8:e409...–
oxidián0
Grafoman
26. 3. 2024   #6
-
0
-

Asi nakonec zůstanu u toho forumbb. Už to studuju. Chci to trochu upravit. Aspoň to mohu zkusit. Vzhledem k tomu jak dlouho trvá než se v tom vyznám... Předpokládám že pár sloupců které tam jsou využiju k jinému účelu než byly původně navrženy. Mohl by mi někdo vysvětlit co je to Jabber? Podle chatGPT to znamená že s rozšířením Jabber mohou uživatelé posílat zprávy sms jiným členům fora. Nikdy jsem o tom neslyšel, respektive jen viděl v podpoře toho fora.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.179.–
remmidemmi0
Věrný člen
26. 3. 2024   #7
-
0
-

#1 oxidián
hm, používám phpbb3 na www.microforum.co.uk . vcelku bez problémů. Je to nastavené tak, že registrace není automatická a podléhá schválení. Nelze se registrovat, pokud má uživatel majl na veřejné doméně. Typicky u Googla nebo Seznamu (Seznam je prodloužená ruka Googlu). Na Googlu se shromažďují kriminálníci, hackeři a podobná havěť a svoloč. Ze začátku tam byly útoky z ruska. Doprogramoval jsem pár řádek v PHP a všechny útoky z ruska jsou automaticky odkloněny zpět do ruska na ruský propagandistický web. :) Tím pádem ruské útoky téměř ustaly.  Je tak 1 pokus za měsíc.

Booti se dají vyblokovst, takže tam nelezou. Vybblokoval jsem Googla a další, třeba toho boota co sídlí v Singapore a patří ruskýmu oligarchovi.

Výhoda phpBB3 je, že to je gratis. Kolik to zabírá místa na webu nevím. Při dnešních cenách za web prostor (no já vím, v česku to je drahýýý), to nehraje roli. Ale jestliže za 100 GByte  prostor + spousta dalších option platíte jen Kč 5.- / den, tak to se snad dá unést. Viz zde http://www.jplabs.co.uk/cz/hosting_cz.html

Když si budete programovat vlastní fórum, aby bylo kompaktní a malé a ušetřil jste pár kbyte (ono to stejně naroste, jak poroste databáze příspěvků), tak budete programovat týdny jak blbec, vyvíjet a odstraňovat chyby a ušetříte pár korun. To si můžete dovolit, když máte móóóře času, jste nezaměstnaný a nemáte co jiného na práci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.40.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 3. 2024   #8
-
0
-

Jabber je neco jako Icq, MS messenger, chatovaci sluzba na zasilani zprav. Existuje k tomu asi i webove rozhrani. S tim zasilanim sms nevim, asi to jde, musis to napojit na mobilni branu. Cili, uzivatele, aby mohli sms dostat, tak musi mit nekde v profilu vyplnene mobilni cislo. A ty, abys ji mohl odeslat, musis to propojit na sve cislo. Tak si myslim, ze to funguje. Ale jdou nejak odesilat free sms na webu, to nevim, jak presne funguje. Podle mne tam ma nekdo registrovane tel. cislo. A nebo uz doba pokrocila a jdou odesilat anonymni sms, jako treba zasila tmobile. Ale, podle mne si proste u sve tel, sluzby aktivujes dalsi tel. cislo nebo tu sluzbu na web-sms.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:fd02:f1:a2c5:fe69...–
remmidemmi0
Věrný člen
28. 3. 2024   #9
-
0
-

chat existuje gratis, treba zde: http://www.jplabs.co.uk/chat/account.php

Je to od Blabaxu z Německa. Funguje to ve spoustě jazyků, krom japonštiny. Češtinu to umí také. Nezabírá to moc místa. Funguje je to spolehlivě.

Posílání smsek z webu je stará věc, Skripty na to existují už dávno. Kdysi jsem to provozoval v PHP. Problém je v tom, kdo bude ty smsky platit. Žádný mobilní operátor vám nebude z vašeho webu posílat gratis smsky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Free RS — založil

Free DB — založil lolik

Programátor (free) — založil Bluefire

Free RS česky — založil fuha

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý