Je tu něldo kdo používá databázi v Open Office? Open Office má skutečně vedle textového editoru a tabulkového kalkulátoru také databázi. Zkusil jsem si nějakou založit a narazil jsem na nejasnosti jak propojit dvě nebo tři databáze. Jde o tento problém:
Mám databázi "A", která má nějaké sloupce v kterých eviduju nakoupený materiál na sklad. Databáze má samozřejmě identifikátor s autoinkrementem. Předpokládejme, že jeden z mnoha sloupců popisujích výrobek na skladě, se nazývá "výrobce" a další sloupec se nazývá "distributor". Sloupce "výrobce" a "distributor" jsou typu integer.
Pak mám datábázi "B" v které jsou data k výrobcům, prostě název, adresa, telefon ... Samozřejmě také tato databáze má autoinkrement ID.
Pak mám datábázi "C" v které jsou data k distributorům, prostě název, adresa, telefon ... Samozřejmě také tato databáze má autoinkrement ID.
Nyní, když dostanu zásilku materiálu na sklad, zapisuju materiál do databáze "A" a místo obsáhlého vypisování výrobce a distributora, jen vyvolám nabídky, vyberu výrobce a dodavatele z nabídky a do sloupců "výrobce" a "distributor" v databázi "A" se zapíší ID hodnoty z databází "B" resp. "C".Toto funguje perfektně v PHP na MySQL. Otázka je, jak toto pořešit v databázi OpenOffice ...