Certifikáty a weby – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Certifikáty a weby – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comCertifikáty a weby – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

remmidemmi0
Věrný člen
4. 5. 2024   #1
-
0
-

Necím co se kde stalo, zda opět nějaký ruský hackerský útok, ale od dnešního rána se nemůžu dostat na spoustu webů. Mnoho webů třeba BBC, TV5Monde, Tagesschau.de, ale také volny.cz  nebo rozhlas.cz a též banky hlásí 'bad certificates"  nebo neplatné cerifikáty nebo "not secure connection" atp.

Naproti tomu weby, které nemají cerifikáty anebo nepoužívají cookies nebo jen minimalistické cookies, tak normálně jedou. Třeba zde programujte.com. Mé weby také jedou bez problémů.

Prohlížel jsem můj web prohlížeč, ale není v něm moc co jinak nastavit nebo povolit. zkusil jsem povolit kde co, ale nic nepomáhá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.17.–
JerryM0
Věrný člen
4. 5. 2024   #2
-
0
-

mě jede všechno a je 4.5.2024, 17:18. tak nevim ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:a407:89fc:3f14:398d...–
remmidemmi0
Věrný člen
6. 5. 2024   #3
-
0
-

zjistil jsem pricinu.  Ze statistickeho uradu nas zadali o vyplneni dotazniku. Dotaznik v XLS bylo nutno downloadovat z jejich webu a otevrit. Po otevreni XLS souboru ze statistickeho radu, se jejich dotaznik kamsi spojoval. Celych 20 minut. Po tom jsme pocitac vypnuli a sli pryc. Druhy den uz pocitac hlasil popsane problemy. Zavada byla v tom, ze ze serveru kam se dotaznik v XLS spojoval, nam prenastavili datum v nasem pocitaci. Po oprave datumu na spravny datum uz vetsina webu je dostupna. Tedy, najdou se vyjimky. Takze uz zadny download ze statistickeho uradu. Asi tam nemaji ajtaci co na praci a tak vymysleji pitomosti.

Vyuzil jsem situace a na pocitac s Advantech 7020, kam se nedarilo nainstalovat wokna 7 (protoze wokna 7 nedokazaly ze setupu najit hard disk :) ) jsem dnes nainstaloval SUSE LINUX Enterprice 11.Funguje dobre, Je nainstalovan Firefox 17.0.4  Potiz je v tom, ze se mi u mnoha webu hlasi chyba SSL_ERROR_NO_CIPHER. Nevim jak nastavit SSL3 a TLS v configu. Ve FireFoxu u Linuxu je to jine nez ve FireFoxu we woknech.

Ma nekdo Firefox 17.0.4 v Linuxu a vi co nastavit na false aby se neobjevovaly hlasky SSL_ERROR_NO_CIPHER ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.17.–
MilanL+1
Grafoman
13. 5. 2024   #4
-
0
-

#3 remmidemmi

Dle mého to máš opačně, máš u FF nastaveno vyžadování TLS 3 a většina stránek má starší.

FF - about:config
vyhledej security.tls.version.min a otestuj si nastevení na 0 (TLS1) nebo 1 (TLS1.1)  
restart FF

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
15. 5. 2024   #5
-
0
-

Dotaznik by nemel byt schopen zmenit datum v pocitaci.
Ale, obcas se stava, ze datum selze (spise u starsich pc) nebo ho nekdo rucne zmeni nebo virus. A vysledkem je, ze certifikaty hlasi vyprseni platnosti a nechce se to pak spojit s mnoha weby, co maji certifikaty. A take se treba neprovedou win updaty. Ale, mozna to uz MS spravil a ty projdou za vsech okolnosti :)

Kazdopadne to potesi, kdyz jako nic nejede a pinda chybu v certifikatu :)

Ja bych default nastaveni FF ohledne certifikatu nemenil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
remmidemmi0
Věrný člen
29. 5. 2024   #6
-
0
-

#5 peter
Dotazník sám čas nemění. Dotazník v Excellu pouze odkudsi downloaduje nějaké programy které změní datum a čas v počítači a ty následně způsobí zablokování počítače.

Celé ty certifikáty mi připjdou tak nějak k ničemu. Na jednom webu státního úřadu se mi před pár dny zasekl prohlížeč. Prostě vytuhnul a pořád se na něčem točil. Po několika pokusech se toho zbavit jsem si všiml problému. Autor, tvůrce nebo snad správce webu nazval adresáře na serveru takto:

https:/ ......./úřad předsedy řízení/oddělení řízení a útvarů ...

prostě v názvu adresářů tam mají česká písmenka ve slovech, která jsou oddělena mezerou. Když jsem se snažil zkopírovat ten pitomý název adresáře, dostal jsem výsledek v uni kódech.

Když jsem se podíval na jejich zdrojový tvar, tak hned v úvodu webu mají volání googla a stahování fontů od googla. Dále následuje stahování nějakého software, skriptu kterým vytváří menu. To stahují odkudsi z Austrálie ( ...com.au). Pak následuje další řádek, kde z nějakého serveru (.net) stahují nějaké knihovny, zřejmě pro to aby jim fungoval chatbox...

K tomu ještě cookies od Googla a výsledej je, že web se šprajcuje. Napsal jsem těm chytrolínům. Odpověď: od chytrolínů: "máte špatný prohlížeč. U nás to funguje".     

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.38.–
remmidemmi0
Věrný člen
1. 6. 2024   #7
-
0
-

Konecne se mi povedlo doresit cely problem s certifikaty. Zbavil jsem se woken XP, take Linux enterprise 11 je uz pryc. Nahradil jsem ho Linux Thumbleweed, ktery ma FireFox s podporou poslednich certifikatu. Nyni funguje pristup na vsechny nutne weby co maji certifikaty.  V Thumbleweedu zbyva doresit psani cestinou :) a nastaveni GMT casu misto UTC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.101.–
remmidemmi0
Věrný člen
2. 6. 2024   #8
-
0
-

Nevim, zda tu je nekdo kdo pouziva SUSE Linux Tumbleweed. Podelim se o zkusenosti :)

Problem s cerifikaty je timto OS pekne vyresen. Oproti woknum, je to excelentni. Vznikly jine problemy :(  V shell GNOME je obsluha ponekud neohrabana, ale lze se tam za chodu prepinat mezi ruznymi jazyky a je tam vetsina klasickych aplikaci nutnych pro denni praci.

Shell KDE vykazuje mraky ruznych problemu. KDE je v podstate nepouzitelne. S

hell XFC funguje pekne, ale zase neumi prepinat za chodu mezi ruznymi jazyky (proto pisu bez ceskych pismenek) a je nutno doinstalovat dalsi programy, ktere normalne jsou v GNOME nebo v KDE, V XFC chybi treba LibreOffice. Nutno doinstalovat Apache OpenOffice a tak podobne.

GMT cas lze u vsech variant nastavit volbou zeme Island -> Reykjavik :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.101.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Certifikaty z IT kurzov — založil ITLover

SSL certifikáty skoro za hubičku! — založil Hostinger.cz

SSL certifikáty za nízkou cenu — založil Hostinger.cz

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý