Pomoc s programem – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc s programem – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc s programem – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Zugi0
Duch
9. 11. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mám za úkol naprogramovat tenhle program : Napíšte program, ktorý bude modelovať prácu s databázou telefónnych kontaktov. Každý kontakt sa bude skladať minimálne z nasledovných položiek:

• meno, priezvisko
• bydlisko
• telefónne číslo
• vek ( buď počet rokov, alebo si zapamätá dátum narodenia a vek si PC vypočíta.)

Program bude komunikovať s používateľom prostredníctvom textového menu. Program umožní minimálne tieto základné operácie:
– vložiť kontakt,
– zmazať kontakt,
– vyhľadať kontakt podľa mena.
– program dokáže vypísať kontakty v zadanych hraniciach veku.
– taktiež program dokáže vypočítať priemerný vek.
– uložiť vytvorenú databázu kontaktov do súboru
– databázu načítať.
– Program bude ošetrovať chybové stavy.

Na reprezentáciu databázy použite zreťazený zoznam.

Zatím jsem udělal tohle :#include <stdio.h>

int main()
{  int volba;
char jmeno[20];
char prijmeni[20];
char adresa [50];
char kontakt [20];

printf("menu\n");
printf(" 1. vlozit kontakt\n");
printf(" 2.smazat kontakt\n");
printf(" 3.hledat kontakt (jmeno)\n");
printf(" 4.hledat kontakt (prijmeni)\n");
printf(" 5.Vypsat kontakt od do\n");
printf(" 6.ukazat databazi\n");
printf(" 7.vypocitat prumerny vek\n");
printf(" 8.uloz soubor\n");
printf(" 9.nacti soubor\n");
printf(" 0.ukoncit program\n");

scanf("%d",&volba);

switch(volba){
case 1:


   printf("Zadej jmeno\n");
   scanf("%s",&jmeno);
   printf("Zadej prijmeni\n");
   scanf("%s", &prijmeni);
   printf("Napis adresu\n");
   scanf("%s", &adresa);
   printf("Zadej kontakt\n");
   scanf("%s", &kontakt);
  
   break;
case 2:
   printf("2");
   break;
case 3:
   printf("3");
   break;
case 4: printf("4");
   break;
case 5: printf("5");
   break;
case 6: printf("6");
   break;
case 7: printf("7");
   break;
case 8: printf("8");
   break;
case 9: printf("9");
   break;
case 0: printf("0");
default:
   break;
}

system("PAUSE");


}

a potřeboval bych poradit jak mám udělat to abych se mohl vrátit zpět do menu. A pak bych potřeboval vědět jak nadefinovat aby mi to do kontaktu psalo jen číslo a do jména jen písmena. A jak uložit celou databází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.209.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 11. 2011   #2
-
0
-

#1 Zugi
do { } while(...); cyklus

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Pomoc s programem — založil Jarda

Pomoc s programem — založil Pepuna

Pomoc s programem ... — založil Bublina

Pomoc s programem — založil Janička

Pomoc s programem C++ — založil Marek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý