Raspberry Pi4 + Python – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Raspberry Pi4 + Python – Python – Fórum – Programujte.comRaspberry Pi4 + Python – Python – Fórum – Programujte.com

 

Ivo12s
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 8. 2024   #1
-
0
-

Zdravím znalce Pythonu!

Mám prográmek v Pythonu 3 na vytěžování solárních panelů. Provozuji ho na Raspberry Pi 4B na kterém je instalován systém Bullseye. Aktuálně je ale již nějakou dobu k dispozici nový systém Bookworm. Všechno funguje jak má (IT poučka = funguje to? Nešahej na to  [:D]  ). Budu ale dělat nějaké HW úpravy a tak jsem chtěl aktualizovat i systém RPi.
Na záložní USB jsem načetl nový systém, rozběhal SSH i VNC, přetáhnul adresáře s Python programy. A předpokládal, že si je budu v testovacím prostředí pouštět a zjistím, jestli jim něco chybí. Zasekl jsem se skoro na začátku - prográmek na topení začíná sekvencí

import RPi.GPIO as GPIO
import json
import os
import glob
import time
from pymodbus.constants import Defaults
from pymodbus.constants import Endian
from pymodbus.client.sync import ModbusTcpClient as ModbusClient
from pymodbus.payload import BinaryPayloadDecoder

a Python hlásí, že na řádku 21 je chyba. Tam je ten zvýrazněný kód. Vyhledáváním jsem pak zjistil, že

Pymodbus.client.sync no longer exist it is now Pymodbus.client. You also have not installed serial_asyncio. There are (as noted) a number of important changes between 2.5.3 and 3.0.0 (as signalled by the change 2 -> 3) and you need you need to modify your script and environment accordingly.

Chápu, že Python, Bookworm a Raspberry 4b jsou tři rozdílné věci. A že bych asi měl aktualizovat ten začátek podle nově dostupných modulů, ale to je pro mě na několik zimních večerů. Uměl by si nějaký dobrodinec s tímhle poradit? Podotýkám, že nechci práci zadarmo. To jen že v tuto chvíli vůbec netuším, jak moc složité to předělání je, jestli to má smysl dělat a takže za mě se vracím k té zmíněné poučce nahoře. Ale kdyby někdo věděl co a jak, bylo by to super. 


Díky předem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:102b:5004:c12:17c:8271:930d:2fa6...–
gna
~ Anonymní uživatel
1875 příspěvků
27. 8. 2024   #2
-
0
-

 Jen vyhoď to ".sync"

from pymodbus.client import ModbusTcpClient as ModbusClient
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý