Proč dostávám tuto chybu? Provedl jsem:
cd .venv
source bin/activate
pip install prettytable
pak jsem to taky restartoval a stále ten modul není vidět.
Proč dostávám tuto chybu? Provedl jsem:
cd .venv
source bin/activate
pip install prettytable
pak jsem to taky restartoval a stále ten modul není vidět.
A ten samotný venv jsi vytvářel z VSCode, nebo ručně a právě teď? I když se to spouští v terminálu s aktivním venvem, tak to vypadá, že o něm VSCode neví. Nejspíš to bude stačit jen restartovat. A pak se možná ještě ujisti, že ve výběru intepreteru je aktivní ten z tohodle .venv.
Já si nepamatuju jak jsem vytvářel .venv, ale počítám s tím že nejspíš externě. Debug - výběr interpretu .venv tam nevidím. Proto mě to ani nenapadlo, protože jsem na to už zapomněl vzhledem k tomu že jsem teď delší dobu .venv nepoužíval. Já to nakonec otevřel přes Open folder, kde mám launch.json - ale žádnou special konfiguraci tam nevidím, tak nevím jak přišel na to, kde je .venv . Tzn. nově jsem spustil code, a otevřel tu složku. A pak už to jelo. Ale samostatně jako jeden soubor co byl otevřený bez otevřené složky to nejelo. Ale určitě to je tím jak píšeš, že je třeba vybrat správný interpreter s tím .venv
Tak prettytable - zatím jsem to moc nevyzkoušel, protože v třídě mám nějakou chybu. Udělal jsem takovou kontrolu - v implementaci si nastavím hlavičky, které chci mít v tabulce. A pokud mi parser či vlastně metoda která vypisuje pole s daty nedá stejný počet dat, pak to vygeneruje Raise error (jak se tomu říká česky?) že nemám správný počet sloupců v datech. Takže toto budu řešit dále. Já chtěl vypsat tabulku s daty od Imperative (2 sloupce), a ono se snaží vypsat data od tabulky "Indicative" (4 sloupce), která je na začátku parsovaného souboru. Možná je to problém v souvislosti s předchozím vláknem.