Node-red – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Node-red – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comNode-red – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Borisek0
Stálý člen
13. 10. 2024   #1
-
0
-

Dobrý den. Začal jsem si hrát s Node-red.
Jako automatizace je ok a jsem docela spokojený i když teprve začínám.
Ale grafický výstup, se mi vůbec nelibí, nebo v tom neumím.
Dotaz zní.
Když Node-red jede na raspberry pi, a můj web server také, půjde  na ten můj web dostat prvky z Node-red.
Když dam export, tak tam vidim  JSON.
Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
1889 příspěvků
13. 10. 2024   #2
-
0
-

Přímo v Node-RED můžeš použít "http in"--"http response" a tu odpověď máš plně pod kontrolou, můžeš vracet libovolné HTML/CSS. Nebo z NR můžeš vracet jen nějaká surová data a bude to jen "API endpoint", který použiješ z libovolné aplikace mimo NR. Zase http in, websocket in, mqtt in, tcp in, file in, buhvícovšechno in.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
13. 10. 2024   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
1889 příspěvků
13. 10. 2024   #4
-
0
-

A co je to, co jsem nepochopil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
13. 10. 2024   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
1889 příspěvků
13. 10. 2024   #6
-
0
-

No to je ono. Vytvořil endpoint /test, který vrací nějaká data. Akorát on tam má vstup napojený rovnou na výstup a ta funkce jde jen do debugu, tak to prakticky nic nedělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Borisek0
Stálý člen
14. 10. 2024   #7
-
0
-

#3 Borisek

No asi neumím hledat.
Očučel jsem vše na YT a všichni tam řeší textový výstup na web stránku.
Jak tam ale dostat uzel co má gui jsem nenašel.
Třeba button, nebo gauge jsem nenašel.
Nepomůže někdo? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.82.–
gna
~ Anonymní uživatel
1889 příspěvků
14. 10. 2024   #8
-
0
-

Ten flow v NR je program, který jen "žvýká" data a jaký bude jeho výstup je jen na tobě. Pokud se ti standardní dashboard a dostupné widgety nelíbí, tak si to naformátuj po svém. Možnosti k tomu máš.

Jakýsi tutoriál na YT jak z NR dostat data na web nepřekvapivě není tutoriál jak od píky v HTML implementovat měřidla. Prostě si něco najdi a jen do toho píchni vlastní data.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
14. 10. 2024   #9
-
0
-

Pokud mas json format, data, a potrebujes to zobrazit ve vlastnim meridle teploty, tak si ho udelej, ne? To preci javascriptem / css neni problem. Nebo si najdi hotove programy pomoci googlu.

google = js measure temperature script

das vyhledat, zvolis zalozku obrazky a tam si vyberes podle obrazku...
https://www.jqueryscript.net/tags.php?…

Ja si ted treba hraji s svg. To je obrazek editovatelny jako text. Takove meridlo se v nem da pomerne snadno udelat. Ale, opet si muzes neco najit...

google = js measure temperature script svg

https://codepen.io/bvanbree/pen/MJjaQJ
napr tady je jeden slozitejsi priklad. nastavujes tam

var beginRange = 20,
    endRange = 22.2,
    beginRangeBask = 22.2,
    endRangeBask = 29.4;
...
 updateData(21, 25, temperatureChart, baskingChart, temperatureDisplay, baskingDisplay);
// pro teplotu 21 a 25
// co presne znamenaji ty kruhy, nemam tuseni :)
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.197.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Node.js Developer — založil timone

Linked list next node — založil KARLOSCZ1979

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý