Jak odstranit (potlačit) odlesky – Photoshop – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak odstranit (potlačit) odlesky – Photoshop – Fórum – Programujte.comJak odstranit (potlačit) odlesky – Photoshop – Fórum – Programujte.com

Jarek10
Duch
15. 10. 2024   #1
-
0
-

Na přiloženém výřezu z fotky v RAW mám na naleštěném plechovém povrchu odlesky ze vzdálenějších budov. Jak by se daly prosím nejlépe odstranit nebo potlačit tak aby "nekřičely"?
Předem díky za tipy.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9940:95e:5c13:7a7e:8fc4:68e5...–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
16. 10. 2024   #2
-
0
-

Nejsem expert, ale, podle mne, vubec nebo pomoci AI.

Bezne, program, nema jak zjistit, ze to do toho obrazku nepatri, pokud nema vic podobnych snimku bez odlesku. Jakoze, treba, VirtualDub dokaze vycistit video od poruch tak, ze veme vic snimku po sobe a pokud se casti neopakuji na vsech, povazuje to za chybu, zrnen, a odstrani to.
Vubec si nedokazi predstavit, jak bych takovy program sestavil, aby si dokresloval obrazek podle toho, jak si predstavujes ty, ze to ma vypadat. Odstranovat odlesky, rez a nahrazovat odloupnutou barvu..

Ale, v Gimpu bych to mozna resil klonovanim. Nastavil si bod A na jedno okno, bod B na druhe a pak prstem kreslil a on kresli z mista A, co tam je, do mista B. To by slo pouzit treba na ty okna. To zadni, nejvetsi, vypada krasne ciste. Pripadne, by slo cele to okno oznaci, zkopirovat a zmensit tu kopii na velikost tech prednich mensich oken. Podobne by slo asi resit ten plech, ale v jeho pripade to bude horsi, pac tam je ten gradient prohnuti.
Nejlepsi cestou je nafotit to znovu a pripadne tam kolem cele oblasti natahnout igelitovy plot (nebo z latky z balici folie)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2126:b4a5:3897:ff10...–
Jarek10
Duch
16. 10. 2024   #3
-
0
-

#2 peter
Díky. Mně jde hlavně o ty odlesky na plechu, na oknech vypadají celkem přirozeně, na tom plechu to vypadá jako graffiti. Zkoušel jsem udělat výběr těch fleků (to jde) a vyplnit podle obsahu, ale nějak to není ono. Je to nový lak, tak lesknout se bude, ale toto je moc. Např. s použítím vrstev by to nějak nešlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9940:95e:f506:619:7b8:1566...–
Jerry
~ Anonymní uživatel
512 příspěvků
18. 10. 2024   #4
-
0
-

automaticky jako že už je něco hotovýho .... to nevim ... snad nějaký rozmývání barvy, ale to pak už nebude zelená , no asi bych to udělal ručně ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:79c3:2820:7f1e:7cc5...–
Jarek10
Duch
18. 10. 2024   #5
-
0
-

#4 Jerry
Já jsem myslel ručně, jen nevím jak, aby ten odlesk aspoň vypadal přirozeněji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9940:95e:b180:c240:4626:af14...–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
20. 10. 2024   #6
-
0
-

No, ja v gimpu bych pouzil to klonovani. Nastroj klonovani, klik do mista A, klik do mista B, nastavit si druh stetce s rozmazavanim a v miste B potom kreslil. Ale to je vhodne spis na ta okna.
Ten plech mi prijde jako nemozny, pac tam nevim, jak automatikuo zjistit tvar, cili ohyb a udelat spravny gradient a jeste v eprspektive.

S tou vrstvou, to mozna neni spatny napad. dalo by se udelat pozadi nejaka lokomotiva z hry, nebo 3d model spravne natoceny a nebo to nejak zkolorovat cele do zelena. Nad ni budes mit tu samou s temi poruchami a pomoci stece, ktery bude mit gradient kruh do pruhlednosti bys jako kreslenim vytvarel pruhlednost na tu druhou vrstvu. Diky gradientu by to bylo takove rozmazle.V podstate bys to vybarvoval tim, co je v druhe vrstve.
Gimp ma moznost kolorovat obrazek v jednom tonu barvy. Ale dost blbe se nastavuje odstin. A kdo vi, jak dopadnou ty odlesky a jine barvy, co tam jsou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.199.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
512 příspěvků
21. 10. 2024   #7
-
0
-

#4 Jerry
mám pocit, že existuje funkce rozmývání barvy a do ní si mužeš přidat jinou barvu třeba zelenou v tvým případě tak asi tim bych to udělal

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83bc:e52a:5006:9a51:645:3a19...–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
23. 10. 2024   #8
-
0
-

https://mlich.zam.slu.cz/x/vlak-img/
Zkousel jsem ruzne triky, ale vsechno to dopadlo desive. Nakonec jsem to jen ztmavil.

Ja si myslim, ze bys ten povrch musel pracne rucne dokreslit. Vybrat z toho okna do jine vrstvy. Coz by mohlo byt relativne snadne, vyber kruznici. A pak tam proste nakreslit nejaky gradient, pootocit ho do perspektivy. Mno, proste, hrozne prace. Pripadne nejaka AI by si s tim poradila, ze ji tuknes do oblasti, ktere maji tmavou barvu, tuknes ji do oblasti, jakou by meli asi mit a ona at si s tim poradi, sama si to spravne ohranici a prebarvi.
Zkousel jsem i ruzna online AI na dokolorovani, a beznym zpusobem si s tim neporadi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:9d4d:cca4:5004:90dd...–
Jarek10
Duch
23. 10. 2024   #9
-
0
-

Díky. Zkusil jsem v jedné vrstvě vyplnit výběr na ty fleky, částečně doretušovat a sloučil jsem s původním obrázkem. Na jednom ještě trochu ubraný jas a přidaný kontrast, možná vypadá lépe.

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9940:95e:c1ef:ee9e:b515:ac88...–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
24. 10. 2024   #10
-
0
-

Pekne. Mi se podarilo jeste vcera pri tech pokusech nasobenim nebo pricitanim barev na vrstvach docilit to, ze ty fleky byli silne cervene a vse ostatni bilo-cyanove. Pak by slo snadno odstranit tu cyan, okoli, dokolorovat to a pridat do puvodniho obrazku. Jeste si s tim zkusim pohrat, ale nejspis to bude mirne flekate.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:98b6:6c7b:53ce:eb4d...–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
24. 10. 2024   #11
-
0
-

https://mlich.zam.slu.cz/x/vlak-img/
ten posledni obrazek. Nepamatuji si vsak presne postup. Tusim, ze jsem pouzil invertovany obrazek, ktery jsem pricetl do kopie originalu. To mi zvyraznilo tmave oblasti. Pak jsem odstranil to okoli, asi udelal zas inverzi a pricetl (nebo nasobil nebo zesvetlil) k prvni vrstve s tim, ze jen jako 30% nebo tak nejak

By mne zajimalo, jestli by gimp dokazal zobrazit seznam poslednich pouzitych ukony nejak v textove podobe s moznosti copy-paste :) Historie zmen tam je, ale jen jako obrazky, ne, co jsem v gimpu vyklikaval. Coz je uplne naprd, kdyz chcete zpetne dohledat, co jste delal :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:98b6:6c7b:53ce:eb4d...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Jak odstranit H+V scrollbar — založil Petroff

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý