Nabidka privydelku.. jednoduchy eshop, jednoducha databaze – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nabidka privydelku.. jednoduchy eshop, jednoducha databaze – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comNabidka privydelku.. jednoduchy eshop, jednoducha databaze – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

24. 3. 2025   #1
-
0
-

Zdravim, mam pred sebou par ukolu a nemam cas na to je splnit. Pokud by si chtel nekdo privydelat, ozvete se mi a ja vam povim vice info a instrukci. 

Jedna se o jednoduchy eshop - vlozeni do kosiku, zvyseni poctu zbozi v kosiku, soucet vsech polozek, vymazani z nej, jde pouze o jednoduche principy, html css je jiz castecne hotovo.

Nasledne se bude jednat o projekt databaze hokejovych karticek.. rozklikavaci obrazky hokejistu, na karticce ruzne statistiky, nic sloziteho, par hodin prace.

Pripadne moznost i spoluprace do budoucna. 

Pokud by to nekoho zajimalo, budu rad, kdyz se nekdo ozvete a urcite se domluvime. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.230.161.–
remmidemmi0
Věrný člen
24. 3. 2025   #2
-
0
-

#1 Broukales
ano můžu udělat, jak eshop, tak databázi hokejových kartiček. Obojí v PHP a MySQL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.57.–
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
25. 3. 2025   #3
-
0
-

Cim to, ze presne takove ukoly zadavaji ucitele ve skole? Na css a html se da pouzit bootstrap-css. Takze vlastne jsi ani nezacal. To je dost smutne.
A, tak, co to postavit na wordpress nebo si vygooglovat nejaky jednoduchy free eshop?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:16fd:a308:ef10:72e7...–
remmidemmi0
Věrný člen
26. 3. 2025   #4
-
0
-

Jestli to má být nějaké zadání od učitele, pak ten učitel není učitel, ale amatérský patla-matla.  Nic nenaučí.

Jedna se o jednoduchy eshop - vlozeni do kosiku, zvyseni poctu zbozi v kosiku, soucet vsech polozek, vymazani z nej, jde pouze o jednoduche principy, html css je jiz castecne hotovo.

To není zadání pro eshop. Aby to vůbec nějak fungovalo, musí být nejprve databáze zboží, protože ty kusy zboží se musí pro vložení do košíku od někud vybrat. Musí se zkontrolovat, zda ještě k dispozici jsou, zda je někdo nevykoupil. Pri vymazani, update košíku se zboží, položky z košíku musí zase vrátit zpět do databáze. Čili to začíná databází zboží a neustálým updatem stavu databáze zboží. Tu databázi musí někdo z pozadí, ze strany správce eshopu, udržovat. Nutno vkládat nové zboží, nastavovat ceny atd atd. Na to navazují otázky DPH, placení, náklady na dopravu, způsoby poslání.

Pan "učitel" je takový Hurvínek, který si představuje eshop docela naivně. Zrovna eshop, byť zredukovaný, není úkol pro žáka střední školy, který jej má udělat jako školní práci. Samo by stačilo napsat jen písemnou práci a rozebrat postup, co vše jak musí v eshopu probíhat a doplnit vývojovými diagramy postupu činností. Taková práce by zabrala min. 1-2 týdny intenzivní činnosti a vyšla by na pár desítek stran. Teprve pak má smysl řešit na čem by takový software běžel a čím by se vytvořil.

Nahlásit jako SPAM
remmidemmi0
Věrný člen
26. 3. 2025   #5
-
0
-

Taková obecná (moje)  úvaha, kdybych byl učitelem na střední škole měl učit "programování".

První otázka by byla, co se slečnama studentkama  , protože ony myslí jinak a naučit je logicky myslet a vytvořit software je prakticky nereálné.

V rámci jednoho roku bychom vytvářeli eshop. Začal bych tím, jak vysvětlit studentům, co to je databáze. Že databáze nahražuje kartičkovou registraturu z dávných dob, kde kolonky na kartičkách jsou sloupky v databázi a tak. Pak bychom přešli k tvorbě databáze. Každý student by dostal za úkol vybrat si do příští hodiny vlastní "zboží", které bude v databázi evidovat. Zřídil bych na servru doménu třídy. Náklady pár stovek Kč za rok. Ty by se rozložily na jednotivé studenty - to je únosné. Na této školní doméně by měl každý student  vlastní databázi kterou by si z domova, za domácí úkol tvořil. Ve škole, ve třídě by se diskutovaly a řešily problémy a otázky vzniklé z domácí práce, ze sestavování databáze. Na databázi by pak logicky navázaly ovládací html stránky pro údržbu databáze (vkládání, změnu vymazání položek). Toto by zabralo tak první půl rok. Ve druhém půlroce bychom řešili základní eshop. To je výběr položek z databáze do košíku a zpětné vkládání předmětů z košíku zpět do skladové databáze. S tím související otázky placení, bezpečnosti a podobně. Na konci roku by měl každý student nějaký vlastní více či méně fungující eshop.

V každém případě by ale měl dobré znalosti o tom, jak fungují databáze a eshopy a co s tím souvisí. Vlastní kódy programu v nějakém jazyce nejsou totiž vůbec důležité. Dnes je v oblibě nějaký kódovací jazyk. Za 5-10 let budou jiné kódovací jazyky. Podstatné jsou znalosti logiky, jak program vlastně funguje, ne jak se který příkaz v nějakém jazyce zapíše.

Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
28. 3. 2025   #6
-
0
-

Ses teda ukecanej...

Podle zadani je to skolni zadani, zjednodusene, more veci asi nechce resit. Pokud se pletu, tak je lepsi pouzit hotovy eshop. Bud si stahnout nejaky free nebo vyuzit eshopovou sluzbu s Free tarifem.
Ja treba uz hodnekrat uvazoval o tom, ze by cela db-produktu byl CSV soubor, ktery by uzivatel nahraval pres FTP a mohl si to editovat doma v excelu. Par shopu tak funguje, ale tlaci to z CSV pak do sql. U maleho shopu je to jedno. S CSV pak muzes pracovat javasciprem. https://mlich.zam.slu.cz/js-csv-table/table-mince.htm
Uz leta prave premyslim nad tim, postavit web, eshop, ciste na JS. CSV nahrajes pres FTP, coz vlastnik shopu pochopi. Mozna resit nejake nastaveni a db zakazniku, na to je treba asi PHP, kdo vi. Ale, pokud bys zasila jen mail tobe+zakaznikovi o objednavce, tak ani nepotrebujes. Ale musis mit nejakou kontrolu a nezasilat na mail, ktery ti tam podstrci hacker. To bys treba posilal 1000 mailu denne a jen jeden skutecny :)

Zeny a informatika. Tvuj rasisticky pristup mne prekvapuje. Pochopeni na pohlavi nezalezi, ale kdo a jak vysvetluje. Problem je tedy ucitel ne pohlavi. Svagrova ma napr PHD z matematiky (coz je nejvyssi mozny dosazitelny titul v CR).
Take prehlizis jednu zasadni vec. Telo je slozene s vicemene stejnych bunek, plnici jine funkce. Neco jako lego kosticky. Tyto maji vsichni lide na zemi vicemene stejne. Predpokladejme, ze je to jakasi vesmirna stanice, ktera je propojena s ostatnimi fyzicky nebo jakymsi radiovym signalem. neustale mezi sebou komunikuji po cele planete. Jinymi slovy, vsichni jsou jedna velika bytost. Vsichni ovlivnuji vsechny...
Tim chci rici, ze rikat o druhym spatne veci je totez jako ukazovat na sebe. A soucastne tim ovlivnuje vsechny v okoli, nutis jim spatne chovani k druhym na zaklade spekulaci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:19d:c89b:2320:8fc9...–
remmidemmi0
Věrný člen
28. 3. 2025   #7
-
0
-

"Zeny a informatika. Tvuj rasisticky pristup mne prekvapuje. Pochopeni na pohlavi nezalezi, ale kdo a jak vysvetluje. "

Předně rozlišování mužů a žen není rasismus. Rasa je něco jiného než odlišení mužů a žen. 

Vycházím z mých zkušeností. Jistě jsou vyjímky. Na ČVUT v Praze jsme měli excelentní profesorku matematiky. Byla skvělá a naučila. Byla vyjímečná.

A opak: před asi 10 lety jsem měl udělat databázi památek Středního a Blízkého východu. Zadavatelkou byla paní asi 40 let s VŠ vzděláním. Snažil jsem se jí vysvětlit jak malému děcku co to je databáze. Začal jsem tím, že například v dřívějších dobách, když ještě nebyly počítače,  by se pro každou památku udělala papírová karta a tam by se zapisovalo co je potřeba. Podobně jak tomu bývalo u obvoďáka pro pacienta nebo v knihovnách o knihách. A  chtěl jsem vědět co by se na tu kartu zapisovalo u jednotlivých památek.  Prostě chtěl jsem udělat analýzu úkolu.

Odpověď té paní byla pro mne šokující: začala mi líčit historii těch památek a jak objevovatelé v 19.století ty památky objevili. Ukazovala mi fotografie objevovatelů a dostala se až k místním kmenům beduínů ... atd atd. Nakonec mi doporučila nastudovat si dílo Aloise Musila. To jsou tisíce stran cestopisu pro Středním Východě v 19.století. Co se však má zapsat u každé památky, to jsem se ani po několika mnohahodinových sezeních s tou paní  nikdy nedozvěděl. Databázi jsme nikdy neudělali. Prostě nebylo jak začít, protože ta milá paní vůbec nechápala co se po ní vlastně chce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.114.–
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
31. 3. 2025   #8
-
0
-

Podle mne jsi pouzil klasicky rasismus, sikanovani ci zesmesnovani dle pohlavi. Preber si to, jak chces :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:ecf3:9788:445c:427d...–
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
31. 3. 2025   #9
-
+1
-
Zajímavé

Ta historicka, to je typicky priklad cloveka v praxi :) Je s nimi tezka domluva, protoze se o IT nezajimaji, vidi to jako takovou spis magii.
Spoustu historiku ma grafickou pameti a vzdelani v retorice, dokazi prednaset na tema cele hodiny.
Ja databazi vysvetluji jako tabulku se sloupecky (excelovou). Ale, to by ti nepomohlo, protoze jsi z te pani nedokazal ziskat kriteria, podle kterych se ta tabulka pracovat, jmena sloupecku. V takovem pripade je lepsi pani zastavit, vzit papir a nakreslit ji, co po ni potrebujes. Formlarove kolonky, ktere by tam chtela mit pro vyplneni a tak.
Uvadel bych priklad eshopu. Ale, mozna ani ten nikdy nepouzila.

Ja byl zas v soku, kdyz ucitel, phd, prof, ... neumel pouzivat mail. A to bylo 50% lidi tu, nez jsme rozjeli firemni mail a ted uz si vsichni zvykly. Proste, nikdy nepotreboval zpravy predavat mailem, Vzdy posta v obalce, mobil pro telefonovani, ustni pokyny.
Je to to same, jako kdyz tebe pozadaji, aby jsi pestoval brambory nebo udelal zdravotni prvni pomoc. Kdyz o tom vis prd, tak to skonci spis katastrofou. Kdyz na tebe vyfanou ciske pojmy ala latina z mediciny pro tu prvni pomoc nebo tak, take proste nechapes, o cem si s nim mas povidata a tak povidas o tom, o cem vis nejvic :)

Zkratka, kdyz to nikam nevede, je treba si rici stop, tohle nikam nevede a vymyslet zpusob, jak na to a ne rikat o druhych, ze jsou spatni, jenom proto, ze se zajimaji o jine veci nez ty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:ecf3:9788:445c:427d...–
remmidemmi0
Věrný člen
31. 3. 2025   #10
-
0
-

#8 peter
něco pro Tebe: https://cs.wikipedia.org/wiki/Rasismus

Jinak té databázi památek, dobral jsem se k tomu, že tam udělám kolonky o pozici, což měly být info z GPS. Kolonku  objevitele a rok objevení. Dál to bylo už zahalené v temnotě. Třeba období z kterého památka pochází a úplný malér byl název místa... Protože oni tam mluví různými jazyky, píší různými jazyky o kterých není jasné jak se mají do počítače zapisovat nebo jakou mají mít transkripci do latinky. Pak nastoupil Islámský stát a spoustu památek do základů úplně zničil. Dnes už asi není ani co evidovat.

Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
1. 4. 2025   #11
-
0
-

Je jasne, ze je tam more informaci. Ale, mel ses dobrat k jakesi obecne tabulce, kde mas
id pamatky, nazev, popisek, foto a dalsi info doplnis pozdeji. ziskat treba nejaky katalog pamateg, jestli uz maji, knizni.

Samozrejme, s lidmi, co poradne nemaji predstavu, co a jak chteji, a jak to funguje na pozadi, je to hrozne obtizne.

Jestli ma jmeno pamatky 100 dalsich prekladu nevadi, udelas tabulku s preklady a propojis na nazev v cestine. nebo, pokud to je jen pro info, stale mas dost mista v kolonce "popisek".

Mi to treba prijde desne smutne, ze CR nema online databazi pamatek s fotkami a tak, ze by z tama mohli lidi cerpat data a vedci tam pridavali dalsi. K cemu pak ta veda o historii CR je, ze? :) A pro platime za peci o pamatky, o kterych ani mnoho lidi nevi a nikdy se tam nevypravi podivat? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:43e:1bda:8c90:51e9...–
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
1. 4. 2025   #12
-
+1
-
Zajímavé

Dokonce jsem uz parkrat zvazoval, ze se do toho pustim sam, ze treba v Opave jsou ruzne zajimave pamatky a proste nevis, kde jsou. Neco zminuje mesto a dalsi organizece, ale, to abys pracne dohledaval :) Jakoze, kazdou chvili se dela nejaka publikace pro cizince a kazdy si tam da jakesi vlastni pamatky a nektere fakt vyznamne treba zapomene nebo nema fotky... A dnes je vsechno autorske.

Nahlásit jako SPAM
remmidemmi0
Věrný člen
1. 4. 2025   #13
-
0
-

#12 peter
nejdříve k té databázi českých památek:

Ta existovala, udělal jsem ji v letech 1997 až 2000. Byla obrovská a financovaly to hotely v ČR. Prostě jsem oslovil spoustu hotelů s mým nápadem udělat databázi památek napříč ČR a začlenit tam také možnosti ubytování v blízkosti té památky. Až na vzácné vyjímky hotely souhlasily a poslaly většinou okolo 100 USD každý. Tím byl zajištěn kapitál. Databáze se udělala, byly tam fotky, popisy, historie. V roce 2001 jsem to prodal nějaké české cestovní kanceláři. Co s tím ta cestovka udělala nevím. Už jsem to pak nesledoval. Ode mne dostali komplet zdrojáky v PHP a tabulky  MySQL a celou funkční DB a přístup na server kde to běželo. Ten byl pronajatý na 12 měsíců dopředu.

Podobně, v letech 1997 až 1999 jsem asi jako první udělal kompletní databázi výrobků českého sklářského průmyslu. To se financovalo z prodeje , z vývozu českého skla. Musel jsem všechno sám fotit (fotit sklo není žádná sranda, má-li to slušně vypadat). Tenkrát nebyly digitály. Fotilo se na kinofilm, ten se dal vyvolat, udělali se papírové fotky a ty se scanovaly a dávaly na web. Databáze zahrnovala sklárny v Poděbradech, Josefodole, Egermann, ŽB sklo, Preciosu, Sklárnu Sázava a spousty malých soukromých skláren. Byly to tisíce fotek. Byla to obrovská práce s focením, scanováním, úpravou fotek atd atd. To vše v nepřátelském prostředí skláren, které dělaly spíš problémy. Především Crystalex v Novém Boru byl vysloveně nepřátelský. Česká ambasáda ve Washingtonu, v USA dala na můj web odkaz. Měli jsme také elektronickou knihu, tzv. e-book, s českým sklem (existuje stále), která fungovala off-line, bez internetu. Ta se posílala na CDčku do světa. Databáze existovala na netu asi do roku 2003, kdy se už nevyplatil vývoz, protože klesl kurz US dolaru a v ČR stouply náklady na energie a mzdy v ČR. Vývoz skončil, databázi jsme zbacupovali na CDčka (existují u mne stále) a začali jsme se bavit elektronikou. Z prodeje, z exportu českého skla jsme si totiž vydělali prachy na nákup měřící techniky pro vývoj v elektronice. Tolik k české databázi.

K té databázi památek Středního a Blízkého Východu:

předně není jasné, z čeho to financovat. Ta paní, které to původně iniciovala, dostala na to od pařížské university asi 10 tisíc euro. Jenže prachy rozfofrovala kdoví na co :) Další problém je s autorskými právy ohledně fotek, náčrtků z materiálů objevitelů a tak. Trochu to vysvětlím. Existoval český objevitel Alois Musil, který spoustu těch památek objevil. Sepsal o tom obrovské, rozsáhlé dílo. Patrně asi největší co do rozsahu, které o památkách Středního a Blízkého východu existuje. To dílo je ale v němčině, sepsáno starou němčinou, ještě šwabachem. V češtině pokud vím neexistuje. Český překlad nikdy nevznikl. Češi byli vždy silně proti Aloisu Musilovi a ten odešel do emigrace do Vídně a jeho objevitelské cesty financoval Císař Pán z Vídně. Proto ty spisy jsou v němčině. Po roce 1918 a dále po roce 1948 byl Alois Musil samozřejmě i nadále nepohodlný. Autorská práva k těm dílům drží rakouský stát. V tamních muzeích ve Vídni jsou i nějaké exponáty. Existují také fotky a negativy a k těm jsou též autorská práva v zahraničí. Aby toho nebylo dost, v Česku prý existuje spolek přátel Aloise Musila a mezi jeho vedoucími je jakási rivalita. Ten spolek nemá žádné výsledky. Snad jen oprašuje cosi v místě bydliště Aloise Musila.

Dalším objevitelem památek Středního a Blízkého Východu byl nějaký americký nebo britský badatel. Pochopitelně ten také sepsal cestopisy a existují náčrtky a fotky kryté autorskými právy.

Tedy, nelze jen tak někde něco zkopírovat a dát si to na vlastní databázi. nutno platit royalties. A ty můžou být dost vysoké.

Ohledně názvů těch míst, to je docela malér. Trochu jsou ty problémy s názvy popsané v díle Aloise Musila, kde jsou názvy popsané obrázkovým písmem oné doby. Ale už Alois Musil si nebyl často jistý, jak ty názvy vůbec zapsat. Jak by se ty názvy zapsaly dnes do databáze v počítači, to netuším. A jak by se měl zapsat název na dnešní PC klávesnici, který se má pak databáze hledat? Jak se vygeneruje na klávesnici to obrázkové písmo ... 

V každém případě, zájemcům doporučuju nejprve nastudovat dílo Aloise Musila. Jsou to 4 svazky, celkem asi 4 tisíce stran drobným písmem v archaické němčině. Je to zajímavé čtení o děsně dávných dobách a nám velmi vzdálených světech.

Nahlásit jako SPAM
remmidemmi0
Věrný člen
1. 4. 2025   #14
-
0
-

Vrátím se k původnímu tématu vlákna - Databáze v Jave, Ajaxu atd.

Spíše než dělat v Javě eshop s databází, je jiný náměť, a sice udělat program pro kreslení schemat a návrh plošných spojů. To totiž není nic jinýho než databáze s tabulkami. Tu ale nemá smysl dělat v PHP a MySQL, nýbrž je lepší ji udělat v Javě a něčem, co běží lokálně nad wokny. Samotná databáze , tedy ty tabulky, nejsou až tak komplikované co do počtu sloupečků. Je tam teda mraky řádek :)

Musí být tabulky: schematických značek, tabulky pouzder obvodů, tabulky padů (to jsou ty pájecí plošky v SMD nebo otvory v THD). Pak je tabulka spojů ve schematu a tabulka spojů na desce plošného spoje.

To je vše a je to základ. Zbývá jen ovládací menu, tahání spojů atd atd. Princip je, že se vybírají prvky z tabulek schematických značek, které se navzájem propojují a tím se zapíše nová řádka do tabulky spojů. Současně se updatuje tabulka spojů na desce plošného spoje. Ty dvě tabulky spolu souvisí a lze je konstruovat třeba jako jedinou tabulku. Kdysi v 90-tých letech jsem se podílel na tvorbě návrhového sytému EE Designer, který běžel nad DOSem a později pod názved EdWinXP byl přeprogramován na wokna. V současnosti licenci k EdWinXP drží číňani, kteří ji koupili po té, co zemřel původní autor EE Designeru pan Norlin. Číňani však systém umrtvili v zájmu jejich jiného projektu, aby jim EdWinXP nekonkuroval.

Tak to jen takový námět, kdyby někdo neměl co dělat a chtěl programovat něco užitečnýho. :)

Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
2. 4. 2025   #15
-
0
-

Ani to nejdu cele cist, pac se vykecavas v tematu jineho clovek a jinak by te clovek nedokazal stopnout :)

"program pro kreslení schemat"
 - na VS a SS jsme pouzivali toto:
PSpice (el. obvody), MicroWind (MOS obvody), OrCad (el. obvody, plošné spoje), Pads (plošné spoje), Vhdl (návrh HW), EasyAbel hdl (log. obvody)

Nahlásit jako SPAM
remmidemmi0
Věrný člen
2. 4. 2025   #16
-
0
-

#15 peter
nejde o to co jste používali na VŠ. Jde o to jak takový program udělat :)

Nahlásit jako SPAM
peter
~ Anonymní uživatel
4034 příspěvků
3. 4. 2025   #17
-
0
-

Proc? Kdyz ty 20 let stare jsou 100x lepsi nez ten tvuj a stale se vyviji? :) Muzes travit cas hodnotnejsim zpusobem a navrhovat v nem ty plosne spoje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:e939:5c5:6084:34d...–
remmidemmi0
Věrný člen
7. 4. 2025   #18
-
0
-

Ty staré jsou bezpochyby výborné. Také používám starý CAE z roku 2004. Základní nedostatek je, že ne vždy staré programy autoři dále rozvíjejí. Často je nerozvíjejí v zájmu, aby si uživatelé koupili novou verzi. Ty staré byť výborné, časem nefungují na nových operačních systémech. To však není jen se software pro návrh plošných spojů. To je obecně se vším Třeba teď bojuju s firmou Lattice, abych zprovoznil jejich pitomý miniprográmek pro návrh MACH400. Lattice podpora moc nekomunikuje a tlačí mne do jejich novýho mamutího software, který stojí 3x tolik.

Podobně, mám foto Canon EOS 3D. funguje, mě stačí. Akorát, že pro něj už neexistuje driver pro wokna 7. Existuje pouze driver pro wokna XP. Ty se však už nedaj instalovat natrvalo. Tak až mi skončí wokna XP na mém počítači z roku 1998, půjdu si koupit nový foťák za hodně tisíc a také nový scanner, protože ten co mám od roku 2002 také nemá driver pro wokna 7.

Ale zpět k tématu databáze a kartiček:

Oprášil jsem teď databázový program pro evidenci bankovek. Bankovky jsou také takové "kartičky"   Databáze je v MySQL a související programy pro zobrazování (front-end) a údržbu (back-end) je v PHP.  Nic složitého ani komplikovaného. Pár souborů pro výběr z databáze, zobrazení přehledu kartiček podle kritérií, zobrazení detailu zvolené kartičky, editace údajů kartičky, přidání nové kartičky. Celkem méně než 10 kraťounkých souborů. Napsal jsem to v textovým editoru za víkend. Udělám od toho ještě menší klon a dám to jako demoverzi na web pro obecenstvo. V podstatě je jedno co se eviduje, bankovky nebo kartičky s hokejisty, fotky zpěvaček, herců, nebo sbírka mincí, sbírka autíček, atd atd. Pořád je to to samé. Lze to snadno rozšířit na eshop. Stačí přidat košík a pořešit způsob placení a dopravy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.16.–
remmidemmi0
Věrný člen
11. 4. 2025   #19
-
0
-

Zpřístupnil jsem na netu "oprášenou" databázi bankovek. Klidně si místo bankovek představte kartičky hokejistů, nebo fotky herců, zpěváků nebo pohlednice a podobně.

Frontend databáze je anonymně bez přihlašování přístupný na www.allfin.co.uk/bbcuk/

Je udělaná v PHP a MySQL, bez kukíků, bez Ajaxe, bez Hektora, bez Rektora :)

Backend mám také, umožňuje kompletní editaci databáze (přidávání bankovek, editaci popisu, ceny atd.), dále správu souvisejících tabulek (tabulky zemí, tabulku bank tedy vydavatelů bankovek, tabulky tiskáren, které bankovky tiskly, tabulku klientů, kteří bankovk prodali nebo zákazníků, kteří bankovky kupují). Backend není přístupný anonymně. Backend je pro administrátora.

Kdo má zájem, může si projekt pronajmout a lze jej upravit pro něco jiného než bankovky. Zásadním problémem každého eshopu je v současnosti, jak kupující zaplatí. To je bohužel malér. Jakékjoliv řešení je špatné. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Jednoducha databaze — založil Pavel

Možnost přivýdělku — založil Koudyss

Eshop — založil DeathHumanCZ

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032025 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý