Výpočet obsahu a objemu válce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpočet obsahu a objemu válce – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýpočet obsahu a objemu válce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

abc
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, nějak mě nefunguje program

#include "stdafx.h"
#include "stdio.h"
#define pi 3,14



void main(void)
{
	double r, v, pl, ob, p;
	printf("Zadejte r: ");
	scanf("%lf", &r);
	printf("Zadejte v: ");
	scanf("%lf", &v);
	printf("Zadejte 1 pro vypocet plochy 2 pro vypocet  objemu\n");
	scanf("%lf", &p);
	pl = 2*pi*r*r+2*pi*r*v;
	ob = pi*r*r*v;
	if (p == 1){
	printf("Plocha je: %.0lf", pl);
	}
	else{
	printf("Objem je: %.0lf", ob);
	}
	getchar();getchar();
}

Nevíte kde je chyba? Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 11. 2011   #2
-
0
-

Třeba tato (, -> .):

#define pi 3.14
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
abc
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
10. 11. 2011   #3
-
0
-

už jsem na to přišel

neměl jsem tam závorky  

pl = (2*pi*r*r+2*pi*r*v);
ob = (pi*r*r*v);
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.202.104.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 11. 2011   #4
-
0
-

zavorky v tomto pripade nejsou potreba...  mnohem zavaznejsi chyba je spis ta desetinna carka misto tecky.

+ porovnavat: double == 1 muze byt velice osidne - ona 1 nemusi byt vzdy presne 1... pouzij radeji cele cislo nebo znak

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý