Učebnice jazyka C - kapitola 6, příklad 10 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Učebnice jazyka C - kapitola 6, příklad 10 – C / C++ – Fórum – Programujte.comUčebnice jazyka C - kapitola 6, příklad 10 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Unknown
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
10. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, zkoušel jsem to nějak naprogramovat, ale někde tam mam chybu a vůbec nemůžu přijít na to kde.

Zadaní je:

Napište program, který vypisuej přirozená čísla od 1. Po každých deseti číslech vypíše dotaz:"Mam pokracovat? A/N" a podle typu odpovědi buď pokračuje, nebo skončí.

 Udělal jsem toto, ale nějak mi blbne výstup. Když zadám N, tak program skončí, ale když zadám A, tak vypíše:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Mam pokracovat? [A/N]: a
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Mam pokracovat? [A/N]: 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Mam pokracovat? [A/N]:

A vždycky vypíše 20 dalších čísel, bez toho abych se mohl rozhodnout, jestli chci pokračovat, nebo ne.


#include <stdio.h>

int main()
{
    int i, c, Last = 1, End = 10, Stop = 0;
    
    while (Stop != 1) {
        for (i = Last; i <= End; i++) {
            printf("%d\n", i);
        }
        Last = i;
        End += 10;
        printf("Mam pokracovat? [A/N]: ");
        c = getchar();
        if (c == 'N' || c == 'n')
            Stop = 1;
    }
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.135.–
Unknown
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
10. 11. 2011   #2
-
0
-

A zapomněl jsem na svoji otázku - nevíte někdo kde je ta chyba? Popř. pokud to zbytečně prodlužuju (-píšu věci navíc), mam blbě i něco jinýho, mohli byste mě na to prosím upozornit? Nechci si udělat nějaký zlozvyky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.135.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
10. 11. 2011   #3
-
0
-

#1 Unknown


#include <stdio.h>

int main()
{
    int i, c, Last = 1, End = 10, Stop = 0;
    
    while (Stop != 1) {
        for (i = Last; i <= End; i++) {
            printf("%d\n", i);
        }
        Last = i;
        End += 10;
        printf("Mam pokracovat? [A/N]: ");
        c = getchar();
	fflush(stdin); /* nebo fgetc(stdin) nebo getchar() */
        if (c == 'N' || c == 'n')
            Stop = 1;
    }
    return 0;
}

na vstupu ti totiž zůstane znak nového řádku '\n' tak musíš vyčistit vstup

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
Unknown
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
10. 11. 2011   #4
-
0
-

Děkuju, úplně jsem na to zapomněl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

C++ ucebnice — založil tomas_prokop

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý