Test odborné úrovně programátora C/C++, C#, Java – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Test odborné úrovně programátora C/C++, C#, Java – C / C++ – Fórum – Programujte.comTest odborné úrovně programátora C/C++, C#, Java – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

e-nomad
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj. Vážení kolegové, setkali jste se někdy v přijímacím řízení s praktickými testy úrovně vašeho programování? A když ano s jakými? Jak dlouhý čas jste měli na řešení? Jaké to byly úlohy? Jak je kdo posuzoval? Nezajímají mě hotová řešení. Zajímá mě okruh úloh a jejich úroveň. Rád bych si to podobné úlohy zkusil sám na sobě vyřešit, doma v klidu a na nečisto. Chtěl bych sám sebe otestovat, než se takové akce zúčastním. Zajímají mě i osobní pocity těch, kteří něco takového úspěšně nebo i neúspěšně postoupili. Zda poctiťovali obavy, stres, ponížení a podobně. Na webu jsem našel jen tyto notoricky známé úlohy:

Převrácení řetězce na místě.
Převrácení spojového seznamu.
Spočítejte všechy bity, které jsou nastavené na jedničku v zadaném bajtu.
Binární vyhledávání
Najděte nejdelší posloupnost stejných znaků v řetězci.
atoi
itoa (zvláště dobré, protože musí použít zásobník nebo strrev)

Budu vděčný za další podobné tipy, které si rád vyřeším sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.125.218.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 11. 2011   #2
-
0
-

ja uz se setkal s leccim... napriklad velice obsahle testy znalosti z C/C++ - napriklad: prace s pameti, dynamicka pamet, priority operatoru, logicke operatory (bitove i bytove), pokrocile vlastnosti objektu, zablokovani kopirovaciho konstruktoru, explicitni/implicitni konstruktory a destruktory a jejich problematika, polymorfizmus, optimalizace kodu (+ odhad slozitosti algoritmu), binarni kompatibilita ...

+ reseni jednoduchych hlavolamu (bud z hlavy nebo i programove)

Hodne bude zalezet na to kam se hlasis a kdo te bude testovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
e-nomad
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 KIIV
Díky. Tomu bych se nebránil. U velkých firem bych to i očekával. Ale je to běžné? Je to obvyklé? Jaké jsi měl pocity? A jaka byla tvá úspěšnost. Může si vzpomenout na neco konkretního? Já jsem dnes dal převrácení řetězce na místě svému známemu a dobrému programátorovi po telefonu a hned s fleku na to nepřišel.

void revstr(char *myStr)
{
char tmp;
int i,j;
   
    j=strlen(myStr);
    for (i=0; i<strlen(myStr); i++)
    {
        j--;
        if (i > j)
           {
           tmp=myStr[i];
           myStr[i]=myStr[j];
           myStr[j]=tmp;  
           }
    }    
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.125.218.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 11. 2011   #4
-
0
-

tak vzpomenout si uz moc nemuzu je to rok a neco zpet co sem delal testik do moji aktualni prace... vim ze tam byla vetsina tech veci krom binarni kompatibility a hlavolamu (to bylo jinde)

jinak kdybych nekoho prijimal tak bych treba zadal takovy zajimavy ulohy:

- jak zjistit, zda je cislo mocninou 2 (coz je na cca 2 "pocetni" operace)

- libovolna variace z nekolika pismen (nestejnych) bez opakovani... (bez extremnich slozitosti) (zada se jen "poradove cislo" variace..)

- "presunuti" kusu pameti (vstupni pointer, vystupni pointer, delka) - data se mohou prekryvat

a tak dale

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
e-nomad
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 11. 2011   #5
-
0
-

#4 KIIV
Jj. Díky. Něco takového bych asi očekával. Přiklady na pár řádek řešitelné i tužkou na papíře. Ale setkal jsem se požadavkem 6 úloh na na max. čas 6 hodin a to mi připadá neobvyklé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.125.218.–
Pudni tvor+2
Stálý člen
11. 11. 2011   #6
-
0
-

Já zas když byl na pohovoru, tak jen chtěli přinést ukázku nějakého

mnou psaného kódu. Pán se na něj zběžně podíval a zajímala ho především

štábní kultura. Jestli nemám moc dlouhý funkce, nelíbilo se že nemám moc komentáře.

Čekal jsem spíš, že ho bude zajímat podrobněji co to dělá a jak.

Je to hrozně individuální, záleží na koho narazíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.213.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
11. 11. 2011   #7
-
0
-

#6 Pudni tvor
Taky se vetsinou nelibi moc okazale efektivni/usporne reseni (ve kterejch by se pak vyznal uz jen autor, a to i pres vcelku dobry komentovani) :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
H4wk.cz0
Newbie
13. 11. 2011   #8
-
+1
-
Zajímavé

#1 e-nomad
Tak ve facebooku po mně chtěli nakódit za 45 minut 2 úlohy v libovolném jazyce. První byla vypsání stromu po hladinách a druhá byla vypsání permutace, když máš zadáno jen její pořadí a počet prvků. Další úloha, kterou mi dali byl součet dvou binárních čísel zapsaných v řetězci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.107.–
http://ksp.mff.cuni.cz - Nauč se opravdu programovat
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 11. 2011   #9
-
0
-

#8 H4wk.cz
bez opakovani nebo s opakovanim? Na papire ci na kompu?

Jinak to zni jako naprosto trivialni ulohy :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
H4wk.cz0
Newbie
13. 11. 2011   #10
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.107.–
http://ksp.mff.cuni.cz - Nauč se opravdu programovat
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
9. 4. 2014   #11
-
0
-

Může být?

bool powerOf2 ( long i ) {
     long a = i;
     while (a = (a >> 1) ){
           if ( a == 2 ) return true;
     }
     return false;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.217.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
9. 4. 2014   #12
-
0
-

#11 Michal
 

bool powerOf2 ( long i ) {
     long a = i;
     while ( a > 0 ){           
           if (( a > 2 ) && (a & 0x01) ) return false;
           a = (a >> 1);
           if ( a == 2 ) return true;
     }
     return false;
}


oprava.

Chtěl jsem jednoduše, ale vypadá ty složitě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.217.–
voty+1
Návštěvník
11. 4. 2014   #13
-
0
-

#12 Michal
Nechci moc rýpat, ale neměl by kód vypadat spíš takto?

int
isPowerOfTwo(int a)
{
   while (a > 0)
   {
      if(a & 0x1)
         return 0;

      if(a == 2)
         return 1;

      a >>= 1;
   }

   return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.38.–
Jednu rozbil a tu druhou ztratil.
Flowy0
Věrný člen
13. 4. 2014   #14
-
0
-

#13 voty
preco je tam ta iteracia na posuvanie? nestaci pre zistenie parnosti porovnat posledny bit? podla mna by uplne stacilo

bool isEven(int a) {
bool result = true;
if (a & 1) result = false;
return result;
}

to posuvanie by sa skor pouzilo pri zistovani kolko bitov je 1

co su to pokrocile vlastnosti objektu a binarna kompatibilita?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.186.–
https://github.com/Flowy
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 4. 2014   #15
-
0
-

#14 Flowy
is power of two znamena: je to mocnina dvojky?  tj,  1, 2, 4, 8, 16, .....

co je zajimave, tak je to vzdy jen jedina jednicka v celem cisle:    1 10 100 1000 10000

a kdyz si uvedomime, ze pokud odecteme 1 tak nam vyjde:         0 01 011 0111 01111 ....

tj. zjistit, jestli je cislo mocnina dvojky staci jen  return (cislo & (cislo-1)) == 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.94.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

JAVA - TEST DO ŠKOLY — založil Javátor

Hledáme Java programátora — založil Martin Janda

Hledám programátora (Java) — založil GunSpawn

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý