JSR-82 zjištění nedostupnosti zařízení – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JSR-82 zjištění nedostupnosti zařízení – Java – Fórum – Programujte.comJSR-82 zjištění nedostupnosti zařízení – Java – Fórum – Programujte.com

 

petr.satka0
Newbie
13. 11. 2011   #1
-
0
-

Zdravím.

Možná jsem jen slepý, ale nemůžu přijít na to, jak pomocí JSR-82 API zjišťovat zda určité zařízení přestalo být dostupné.

Scénář: Na jednom mobilním zařízení běží aplikace prohledávající okolí. Jakmile nalezne konkrétní zařízení, začne ověřovat, zda je toto zařízení stále v dosahu. Na druhém zařízení žádná aplikace neběží, pouze je viditelné.

Aktuální řešení:

Nalezení zařízení je jasné. Zavolám DiscoveryAgent.startInquiry(). Každé nalezené zařízení přidám do seznamu. Po dokončení hledání smažu seznam a zavolám DiscoveryAgent.startInquiry() znovu a takhle prohledávám stále dokola. Nedostupnost konkrétního zařízení zjistím jednoduše tím, že po dokončení hledání není zařízení v seznamu.

Trochu jsem to zjednodušil, ale snad je z toho poznat, že o tom, že není určité zařízení dostupné se dovím až po dokončení aktuálního běhu prohledávání okolí. Chtěl bych to zrychlit. Představoval bych si to tak, že jakmile naleznu konkrétní zařízení, tak přeruším prohledávání okolí a budu opakovaně zjišťovat dostupnost tohoto zařízení. "Něco jako ping."

Napadá vás jak to řešit? Připomínám, že na druhém zařízení žádná aplikace nepoběží. A dokud zařízení poprvé nenaleznu, tak mě nezajímá. Zajímá mě až okamžik, kdy přestane být dostupné a ten bych chtěl zjistit co nejdříve od té doby, co se tak stane.

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.162.63.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
15. 11. 2011   #2
-
0
-

Mně teda po zběžném pročtení specifikace připadá, že chybu způsobenou nedosažitelností zařízení bez problému rozlišíš. Takže by service search nebo connect měl stačit i když tam nic neběží. Akorát by to asi chtělo poladit timeouty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Ovládání zařízení — založil BDS

Zařízení na COM PORTU — založil scorpions-cz

Cteni SMS na WM zarizeni — založil rybar73

C# - GAPINet a VGA zařízení — založil Jan Gruncl

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý