S JQuery mám 3 denní zkušenost a potřeboval bych pomoci nebo alespoň usměrnit. Musím stvořit jednoduchý rezervační systém. Mám stránku s volnými a zabranými termíny, volných termínů je možné vybrat víc, takže mají checkboxy. Zaškrtnutím checkboxu se zobrazí jQuery dialog s dodatečnou "konfigurací termínu". Uživatel provede výběr a buď potvrdí nebo ne. Pokud potvrdí, tak se mu termín zaškrtne a v text se změní dle konfigurace. Tohle všechno jsem nějak zvládl.
A teď o co mi jde. Odškrtnutím se zruší rezervace, to není problém. A dále bych rád z toho textu udělat odkaz, na který když se klikne, tak se zobrazí opět dialog s vybranou konfigurací tak, aby se dala měnit. Ovšem nevím, co a jak, abych předal data (POST?) a podle toho upravil stav ovládacích prvků v jQuery dialogu (zobrazil konfiguraci). Ideální by byl příklad :). Děkuji.
Jako test abstraktního myšlení dobrý, ale hodil by se odkaz ;-). Zatím mi připadá jako nejjednodušší řešení dát vedle checkboxů místo textu komba. U nazaškrtnutého políčka bude kombo nepřístupné s defaultním textem po zaškrtnutí se kombo zpřístupní, takže si bude uživatel moct kdykoliv vybrat a nemusíš mít dva různé dialogy na jednu věc.
Bohužel živou ukázku nemám, protože je to na placené straně webu. A ještě ke všemu je to jakože plugin do Joomla! ...
Nakonec jsem cosi vytvořil. Zobrazení dialogu jsem dal do funkce, která bere 2 parametry - onen checkbox a text s konfigurací. V základu se volá funkce při kliknutí na checkbox (rezervační checkboxy jsou ve třídě cbReserve) takto:
V reakci na potvrzení termínu na zobrazeném dialogu je i vytvoření odkazu v příslušném spanu (s ID, které je uloženo v textID) a s textovou verzí konfigurace, která se předtím vygeneruje do proměnné text:
// funkce na zobrazeni dialogu
showMyDialog(checkBox, config)
...
// vymazani puvodniho textu ve spanu
jQuery(textID).text("");
// vytvoreni odkazu
jQuery('<a>',{
text: text,
href:'javascript:void();',
click:function() {
var config = text;
var cb = checkBox;
showMyDialog(cb, config);
}
}).appendTo(textID);
A před zobrazením dialogu zpracuji tu v textu uloženou konfiguraci a podle toho nastavím ovládací prvky v tom dialogu.