Jaký PHP framework použít? Má pro mé potřeby vůbec smysl? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jaký PHP framework použít? Má pro mé potřeby vůbec smysl? – PHP – Fórum – Programujte.comJaký PHP framework použít? Má pro mé potřeby vůbec smysl? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Lukas.0
Duch
14. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

potřebuji vytvořit webovou prezentaci o cca 5 stránkách. Většina webu bude statická, ale dvě stránky musí být dynamické. Jedná se o půjčovnu šatů, takže na jedné bude výpis z databáze šatů (listing typu e-shop) + kalendář výpůjček propojený s GoogleCalendar + přidávání šatů a na druhé stránce výpis z databáze referencí ke každým šatům respektive k celé půjčovně.

Jsem spíše (x)HTML/CSS kodér. Z PHP znám pouze základy a to ještě z dob verze 4.x, dokážu ale kód "nabastlit" tak, aby to "nějak" fungovalo. To ale samozřejmě neřeší případné bezpečnostní díry nebo stárnutí a nahrazování PHP funkcí za nové.

Rád bych, abych se o web po PHP stránce dále moc nemusel starat a taky nechci strávit měsíc dostudováváním základů PHP, abych pak stejně zjistil, že to co chci, už je pokročilejší a lepší je pouze vzít kód z nějakého tutorialu. Znalosti totiž dále nevyužiju. Co je dle Vás teď pro mě lepší:

  • mám se pokusit nějakým způsobem ohnout Wordpress, případně jiné CMS (vyzkoušet desítky pluginů, případně upravit nějaké pro mé potřeby a dopřeložit do češtiny), abych si zajistil automatický update kódu na vyšší verzi v případě updatu CMS (s tím, že budu pokaždé zase muset dopřeložit updatované pluginy)? Už jsem to jednou úspěšně udělal, ale v tuhle chvíli nepotřebuji blogovací systém.
  • mám zkusit najít nějaký PHP framework, čímž (doufám) trochu odstíním tu nejnižší vrstvu a v případě přechodu webhostingu na vyšší verzi PHP bude (doufám) pouze potřeba updatovat verzi frameworku bez nějakých výraznějších zásahů do kódu? Pokud ano, jaký? Potřebuji pouze nějakou lehkou verzi: čtení/zápis/úpravy v databázi. Sessiony asi ani nevyužiju.
  • nebo to v tomhle případě raději celé ručně nabastlit "aby to fungovalo", složitější části kódu kopírovat z tutoriálů a neřešit žádné updaty?

Díky moc za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.82.–
Karelko-der
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 11. 2011   #2
-
0
-

#1 Lukas.
Dle mého názoru si vem nějaké hotové řešení v co nejjednodušším provedení (nejde o žádný obr projekt a jednoduchý CMS lze dobastlit i se základními znalostmi), rozhodně ne megalomanský Wordpress, možná by ti stačil např. Quick.Cart.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.56.–
Lukas.0
Duch
16. 11. 2011   #3
-
0
-

Díky za tip. Quick.Cart jsem teď zkoušel, ale zdá se mi pro mé potřeby dost masivní. Nepotřebuji funkce košíku, ceny, ...

Můžeš prosím poradit spíše nějakou dobrou php foto galerii, která by měla možnost k fotkám dávat i podrobnější popis resp. dělat skupiny fotek (přední a zadní pohled šatů)? Zkoušel jsem hledat, ale co jsem našel, tak měly pouze seznam fotek a pak lightboxem zvětšení a to bylo všechno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.82.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý