Nefungující program pro čtení a zápis – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefungující program pro čtení a zápis – C / C++ – Fórum – Programujte.comNefungující program pro čtení a zápis – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

dragon124-10
Stálý člen
18. 11. 2011   #1
-
0
-

dobrý den,

napsal jsem toto:

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <string.h>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{

FILE *fw, *fr;

  char str[5000];
  int a;
  fr = fopen("SlovniZasoba.txt", "r");
  fw = fopen("SlovniZasoba.cz", "a+");
  
  while (str[a] != EOF)
  {
  str[a]=getc(fr);
  ++a;
  }
fprintf("%s", str);

    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}

má to přečíst soubor SlovniZasoba.txt a zapsat do SlovniZasoba.txt

píše to problem na řádce s fprintf "connot convert const chat to FILE"

prosím poraďte

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 11. 2011   #2
-
0
-

google a hledat fprintf... pak ti to snad docvakne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dragon124-10
Stálý člen
18. 11. 2011   #3
-
0
-

aha děkuji

už to funguje ale zapisuje to tam nějaké podivné

˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙&pQw

co s tim?

já chci akorád odřádkovaný seznam slov (jedno slovo na jednu řádku). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 11. 2011   #4
-
0
-

no minimalne neni urcite, jakou hodnotu bude mit promenna a

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dragon124-10
Stálý člen
18. 11. 2011   #5
-
0
-

to si nedomyslí že tam má bejt 0?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
street punk+1
Návštěvník
18. 11. 2011   #6
-
0
-

nie, a sa nastaví na nejakú hodnotu, kde sa v pamäti práve nachádza (takže nejaká blbosť)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.72.–
dragon124-10
Stálý člen
18. 11. 2011   #7
-
0
-

aha tak jo já sem to opravil a udělal jsem i uzavírání souboru.

pořád to píše ty divný tečky a tamto jako kdyby to byla nějaká spojovací fráze.

ale co když já jí tam nechci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 11. 2011   #8
-
0
-

no stejne nemuzes porovnavat na EOF... kdyz mas jen char tak sis ty dulezity casti odsekl a bude ti to brat jako eof i normalni znaky...

taky while v prvnim kole mas naprosto neinicializovany... testujes kdo vi co.. kdo vi kde...

(napoveda: co bude v  str[a]  kdyz se zacne vykonavat uplne poprve? - no nic protoze str[a] je nedefinovane!)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Nefungujíci program — založil dragon124

čtení a zápis souboru — založil _Radek_

čtení a zápis do souboru 3.2 — založil dragon124

Zapis a cteni v TxT — založil Mudraon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý