C# zachytávání obrazu ze 2 webkamer - problém – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# zachytávání obrazu ze 2 webkamer - problém – .NET – Fórum – Programujte.comC# zachytávání obrazu ze 2 webkamer - problém – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
wise
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
21. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

mám takový problém. Mám 2x combo select, 2x imageCapture (DevEck.Devices.Video.ImageCapture).

Obě webkamery mi to zobrazí v pořádku, problém je s ukládáním fotografií. V určitých intervalech chci uložit vždy aktuální snímek z obou. Pokud ukládám pouze z jedný, tak je to bez problému. Jakmile ale z obou, tak se hned program zasekne. Nevíte, kde by mohl být problém? díky moc.

private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{

 if (this.comboBoxCaptureDevice.SelectedIndex > -1)
    {
        this.captureImage(1, imageCapture.Capture(), this.camera1_path);
    }

 if (this.comboBoxCaptureDevice2.SelectedIndex > -1)
    {
        this.captureImage(2, imageCapture2.Capture(), this.camera2_path);
    }

}

private void captureImage(int camera, Bitmap captureImage, String path)
        {

            try
            {

                if (listBox1.Items.Count > 100)                
                    listBox1.Items.Clear();                

                DateTime current = DateTime.Now;
                String image_name = camera + "_" + current.ToString("yyyyMMdd_HHmmss") + ".jpg";
                captureImage.Save(path + image_name, ImageFormat.Jpeg);
                this.listBox1.Items.Insert(0, current.ToString("HH:mm:ss") + ": Fotografie zachycena (" + image_name + ").");                

            }
            catch (Exception ex)
            {
                this.listBox1.Items.Insert(0, "Chyba při ukládání fotografie: " + ex.ToString());
                MessageBox.Show("Chyba při ukládání fotografie", "Problem", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error);
            }

        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.230.152.–
Reklama
Reklama
X30
Newbie
22. 11. 2011   #2
-
0
-

Začal bych tím, že bych si program odkrokoval a zjistil na čem přesně to padá...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.59.–
wise
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
22. 11. 2011   #3
-
0
-

Tak problém je v tomto kousku kodu. Pokud volám metodu "captureImage" v obou podmínkách, sekne se to. Pokud jednu zakomentuju, funguje to, ale samozřejmě se provede pouze na jednu kameru. (podmínky se vždy provedou)

private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
   
            if (this.comboBoxCaptureDevice.SelectedIndex > -1)
            {
                listBox1.Items.Insert(0, "capture 1");
                this.captureImage(1, imageCapture.Capture());
            }

            //System.Threading.Thread.Sleep(2000);

            if (this.comboBoxCaptureDevice2.SelectedIndex > -1)
            {
                listBox1.Items.Insert(0, "capture 2");
                this.captureImage(2, imageCapture2.Capture());
            }

        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.157.–
wise
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
22. 11. 2011   #4
-
0
-

(upravil jsem: private void captureImage(int camera, Bitmap captureImage, String path = "")) jestli není chyba v cestě a nevypisuje mi to, ale to problém není (vyhýbám se reakcím na to, že mi u captureImage chybí 3. parametr)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.157.–
wise
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
23. 11. 2011   #5
-
0
-

Pokud nevíte, v čem by mohl být problém, navrhněte mi prosím jiný řešení, jak zachytit fotky z webkamery, děkuju moc!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.232.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 11. 2011   #6
-
0
-

Samozřejmě netuším, kde je problém, ale zajímalo by mě jestli si zkoušel nechat v jednom kole zachytávat z jedné kamery a v druhém z druhé (prostě, aby se v daných časech střídaly). Nebo jestli si zkoušel v jednom čase 2x uložit obrázek z jedné kamery? Případně jestli si si zkoušel obrázky místo ukládání třeba jenom zobrazovat.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
wise
~ Anonymní uživatel
169 příspěvků
23. 11. 2011   #7
-
0
-

Zkoušel jsem se pouze ukládat. Pokud ukládám z jedný, tak je to ok. Pokud z druhý, tak je to ok. Ale najednou se to nesnese :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.230.152.–
23. 11. 2011   #8
-
0
-

#7 wise
Tím bylo myšleno, abys zkusil i jiné věci. Jedině ty můžeš přijít na to, kde je problém ... pokud to nepůjde jinak, tak i metodou pokus / omyl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zed_10
Newbie
1. 12. 2011   #9
-
0
-

#1 wise

Já bych se to asi pokusil dát do dvou vláken.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 93 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý