Zmena znaku – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zmena znaku – .NET – Fórum – Programujte.comZmena znaku – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 11. 2011   #1
-
0
-

Prosím vás, mám vektor v ktorom mám nejaké čísla a pomlčky. Ja by som potreboval všetky tie pomlčky zmeniť na číslo 0. Budem to pole prechádzať a ak narazím na pomlčku, tak nech ju zmení. A to "nech ju zmení" neviem ako spraviť. Prosím vás, kto by vedel, poradte:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
22. 11. 2011   #2
-
0
-

#1 Peter
Dobře. A v čem přesně je problém? Která část není jasná? Bude ukázka vlastního kódu? Cyklus for a změna obsahu pole nepomůže?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 11. 2011   #3
-
0
-

Jasne, tu je:

static void Main(string[] args)
{
    char[] vektor = new char[8] { '1', '8', '-', '-', '9', '-', '9', '-' };
    for (int i = 0; i < vektor.Length; i++)
    {
        if (vektor[i] == '-')
        {
            //TERAZ POTREBUJEM TEN ZNAK ZMENIŤ
            //NA ČÍSLO 1
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
22. 11. 2011   #4
-
0
-

#3 Peter
Možná mi něco uniká, ale nešlo by to prostě takhle? 

vektor[i] = '1';
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 11. 2011   #5
-
0
-

Jéj, ide:-) Aké jednoduché. Ďakujem. Ešte len taká maličkosť: keby mám vektor s číselným dátovim typom (napr. int), tak aj potom to pôjdem tak zmeniť? Napr. mal by som zo súboru načítať riadok, kde by bolo napr. toto: 1-5-4-8--7-3. Tak potom by som tie pomlčky ako zmenil na to číslo 1? Alebo najskôr to spraviť ako char a zmeniť tie pomlčky a potom prekonvertovať na int?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
22. 11. 2011   #6
-
0
-

#5 Peter
Samozřejmě, bylo by to úplně stejné. Jen tam místo znaku bude číslo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
22. 11. 2011   #7
-
0
-

Dobre, ide to ako som chcel. Ďakujem za pomoc:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
25. 11. 2011   #8
-
0
-

Prosím ťa ešte, keby mám napr. číslo 1 a potrebujem ho zaokruhliť na dve desatinné miesta? Ako môžem spraviť, aby mi z tej 1 vypísalo 1,00?

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
Tchibo0
Návštěvník
25. 11. 2011   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.25.–
Tchibo
Peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
26. 11. 2011   #10
-
0
-

Znak čiarky "," som na botku "." zmenil pomocou Culture Info. Len prosím vás, keď použijem :f2, ako je videť v príspevku vyššie, tak mi to nezmení na botku, ale ostane stále čiarka ",". Prosím vás, ako by to išlo, aby som tam mal botku a ešte aj aby mi pridalo tie nuly? (tak ako s tým :f2)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.139.–
26. 11. 2011   #11
-
0
-

#10 Peter
Je to stále stejné. Stačí jen hledat. 

cislo.ToString("F2", CultureInfo);
// nebo
string.Format(CultureInfo, "{0:f2}", cislo);

Myslím, že přidání dalšího parametru bys mohl, při troše snahy, zvládnout sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.217.52.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý