Návrh MySQL databázy – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Návrh MySQL databázy – MySQL – Fórum – Programujte.comNávrh MySQL databázy – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
walda0
Duch
22. 11. 2011   #1
-
0
-

   

Dobry den chcel by som sa opytat ci navrh databazy ktory je na obrazku je dobry. Jedna sa o model pre Planovaci kalendar ktory bude vlastne aplikacia v php ale udalosti pre uzivatelov sa budu ukladat do databazy. Jedine povinne udaje su v tabulke user ostatne uzivatel nemusi nikdy zadat. Este do tabulky reg sa vzdy ulozi datum registracie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Reklama
Reklama
Řešení
KIIV+42
God of flame
22. 11. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

no jestli user <-> reg je 1:1 tak bych se na extra tabulku urcite vykaslal.. je to zbytecna rezie kvuli jedny polozce, ktera musi byt vzdy... user details se mi zda ze taky nemusi byt nutne samostatne - staci kdyz se nastavi na NULL pokud je clovek nezada... (predpoklada to 1:0-1)

zjednodusi se pripadne prace s databazi - optimalizace sou sice nekdy super ale nic se nesmi prehanet :D stejne je to hlavne kvuli tomu, aby nebyly stejny data v databazi vicekrat - a tady nevidim moc duvod k rozdelovani

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
walda0
Duch
23. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 KIIV
Dakujem za odpoved

tak skusal som to optimalizovat po 3NF a toto mi vyslo tak ale ten registracny datum dam urcite naspat do tabulky user to sa mi nepaci ani nepozdava tak. Este sa spytam ci je lepsie pouzivat IDENTYFYING alebo NON-IDENTIFYING vztahy?

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
KIIV+42
God of flame
23. 11. 2011   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
walda0
Duch
23. 11. 2011   #5
-
0
-

#4 KIIV
a v tomto pripade je dobre ked to je non-identifying?

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
KIIV+42
God of flame
23. 11. 2011   #6
-
+1
-
Zajímavé

non-identifying je (pokud sem to dobre pochopil), kdyz zaznam muze existovat bez vazby na nadrazenou tabulku - muze/nemuze? => identifying/non-identifying

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vlozenie casu do MySQL databazy — založil Peter125

MySQL - Návrh databáze — založil panboure

Vkladanie do databázy — založil Peter

UPDATE databazy — založil tomi86

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý