JScrollPane v JTextArea – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JScrollPane v JTextArea – Java – Fórum – Programujte.comJScrollPane v JTextArea – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Nicolas0
Návštěvník
23. 11. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu s JScrollPane. Neumím tomu poručit aby se mně v JTextArea zobrazilo posunovátko... Pomůžete mně s tím prosím?

Díky, Nicolas.

package for1;

import java.awt.*;
import java.awt.event.*;
import javax.swing.*;

public class Main {
    public static void main(String[]arg){
        For1 apl = new For1();
    }
}
class For1 extends JFrame {

    JPanel panel1 = new JPanel();
    JPanel panel2 = new JPanel();
    JPanel panel3 = new JPanel();
    JPanel panel4 = new JPanel();

    JTextArea textarea1 = new JTextArea("",6,11);

    JLabel label1 = new JLabel("Bottom level");
    JLabel label2 = new JLabel("Upper level");

    TextField textfield1 = new TextField("1",20);
    TextField textfield2 = new TextField("9",20);

    JButton button1 = new JButton("Start");

    JScrollPane scrollpane1 = new JScrollPane(textarea1,JScrollPane.VERTICAL_SCROLLBAR_ALWAYS, JScrollPane.HORIZONTAL_SCROLLBAR_ALWAYS);


        public For1() {
            super ("For");
            setLayout (new FlowLayout());
            setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
            setVisible(true);
            setSize(230,260);

            button1.addActionListener (new ActionButton1());

            panel1.add(panel2);
            panel1.add(panel3);
            panel1.add(panel4);
            panel1.setPreferredSize(new Dimension (220,220));
            getContentPane().add(panel1);
            panel2.setPreferredSize(new Dimension (130,105));
            panel2.setBackground(Color.LIGHT_GRAY);
            panel3.setPreferredSize(new Dimension (70,105));
            panel3.setBackground(Color.LIGHT_GRAY);
            panel4.setPreferredSize(new Dimension (205,110));
            panel4.setBackground(Color.LIGHT_GRAY);

            panel2.add(textarea1);

            panel3.add(button1);

            panel4.add(label1);
            panel4.add(textfield1);
            panel4.add(label2);
            panel4.add(textfield2);

           
        }
    class ActionButton1 implements ActionListener {
        public void actionPerformed(ActionEvent e) {
            String varA = textfield1.getText();
            int varB = Integer.parseInt(varA);
            String varC = textfield2.getText();
            int varD = Integer.parseInt(varC);

            for (;varB < varD; varB++)
                textarea1.append(varB + "\n");
                        textarea1.append(varB + "\n");
        }
    }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.144.151.–
Nicolas

Quis ut Deus?
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
24. 11. 2011   #2
-
0
-

TextArea vložíš do ScrollPane a ten vložíš do Panelu (ne přímo ten TextArea).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Nicolas0
Návštěvník
24. 11. 2011   #3
-
0
-

Ty bláho...

To je tak jednoduchý až se divím jak jsem se s tím mohl tak dlouho mořit :-)

Moooc díky, N.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.209.192.–
Nicolas

Quis ut Deus?
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

JScrollPane a refresh — založil Michal

JScrollpane pridani JPanel — založil Roman

Spatne roztazeni JScrollPane — založil BigBear

JTextArea se scrollbary — založil Dan

Tisk textu z jTextArea — založil Roumen

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý