Jak sjednotit string v poli? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak sjednotit string v poli? – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak sjednotit string v poli? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Mory0
Newbie
24. 11. 2011   #1
-
0
-

Zdravim mam takovej problem potrebuju udelat sjednoceni prvku v mnozine.

Main se nesmi vubec menit... Za kazdou radu budu moc vdecnej potrebuju to dodelat do  vikendu a nejak mi tohle nejde...

#include <iostream>
#include <cstdlib>
using namespace std;

class Mnozina
{
	int pocet;
public:
	string prvky[20];
	Mnozina();
	Mnozina(int);
	Mnozina operator+ (Mnozina Sjednoceni);
	Mnozina operator- (Mnozina Rozdil);
	Mnozina operator* (Mnozina Prunik);
	void vypis();
	
};

Mnozina::Mnozina(int pocet)
{
	int poradi = 1;
	for(int n = 0; n < pocet; n++)
	{
		cout << "Prvek " << poradi << "/" << pocet << ": "; 
		cin >>prvky[n];
		poradi++;
	}
}

Mnozina::Mnozina()
{
	prvky[20];
}

void Mnozina::vypis()
{
	for(int n = 0; n < 20; n++)
	{
		cout << prvky[n] << " ";
	}
}

int main (int argc, char *argv[]) 
{
	if ( argc != 3) 
	{
		cout << "Program chce dva short parametry" << endl;
		return 1;
	}	
	cout << "Zadavejte prvky pro mnoziny a a b" << endl;
	Mnozina a(atoi(argv[1])); Mnozina b(atoi(argv[2]));
	Mnozina c, d, e, f;
	cout << "Prvky a: "; a.vypis() ; cout << endl;
	cout << "Prvky b: "; b.vypis() ; cout << endl;
	cout << "* Sjednoceni c=a+b : ";
	c=a+b; c.vypis(); cout << " -" << c.getVelikost() << endl;
	cout << "* Prunik d=a*b : ";
	d=a*b; d.vypis(); cout << " -" << d.getVelikost() << endl;
	cout << "* Rozdil e=a-b : ";
	e=a-b; e.vypis(); cout << " -" << e.getVelikost() << endl;
	cout << "* Rozdil f=b-a : ";
	f=b-a; f.vypis(); cout << " -" << f.getVelikost() << endl;
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
24. 11. 2011   #2
-
0
-

#1 Mory
místo pole stringů použij std::vector<std::string>

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 11. 2011   #3
-
0
-

A co si představuješ, že bude výsledkem průniku řetězců? Když budou stejné tak ten řetězec a když budou různé, tak "" nebo něco na úrovni znaků?

A co sis myslel tímto?: 

Mnozina::Mnozina()
{
	prvky[20];
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Mory0
Newbie
24. 11. 2011   #4
-
0
-

No ucelem je ze po spusteni zadam prvky do Mnozina a, a pote do Mnozina b. Pak prave potrebuju kde je c = a + b aby ty dve mnoziny sjednotil do mnoziny c... kde vlastne budou vsechny prvky...

Mnozina::Mnozina()
{
	prvky[20];
}

No a popravde tohle ani nevim proc tam mam... to jsem tam nejspis dal aby na me nevyskocila chyba kdej jsem testoval zacatek... Nevim si s tim moc rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
24. 11. 2011   #5
-
+1
-
Zajímavé

Počet prvků musíš dynamicky nastavovat, takže žádné string prvky[20];, ale hezky alokovat pole stringů (new) nebo používej vector, jak ti radil crazy.

No a sjednocení tedy bude ve 2 cyklech. V prvním překopíruješ do výsledné množiny (c) obsah a a v druhém do toho výsledného překopíruješ obsah druhé množiny. Velikost množin je samozřejmě je její vlastnost, takže žádných 20, ale pocet (který bys asi měl vracet i v getVelikost). A ten nesmysl můžeš z implicitního konstruktoru smazat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Mory0
Newbie
24. 11. 2011   #6
-
0
-

Jo dobre... Tak ja to teda nejak zkusim snad na to prijdu zatim diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
Mory0
Newbie
24. 11. 2011   #7
-
0
-

Je mozny aby to bylo nejak takhle? Jeste to neni uplne dodelane zadani funguje a vypise mi to mnozinu a ale u b to vyhodi chybu tak mi tam nejspis neco chybi...

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <new>
using namespace std;

class Mnozina
{
	int pocet;
	int i,;
public:
	string *prvky;
	Mnozina();
	Mnozina(int);
	Mnozina operator+ (Mnozina Sjednoceni);
	Mnozina operator- (Mnozina Rozdil);
	Mnozina operator* (Mnozina Prunik);
	void vypis();
	
};

Mnozina::Mnozina(int pocet)
{
	i = pocet;
	prvky = new string[i];
	int poradi = 1;
	for(int n = 0; n < i; n++)
	{
		cout << "Prvek " << poradi << "/" << pocet << ": "; 
		cin >>prvky[n];
		poradi++;
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
Mory0
Newbie
24. 11. 2011   #8
-
0
-

Jo mel jsem tam par chyb uz to funguje k tomu vypis ted zkusim teda to sjednoceni

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <new>
using namespace std;

class Mnozina
{
	int pocet;
	int i;
public:
	string *prvky;
	Mnozina();
	Mnozina(int);
	Mnozina operator+ (Mnozina Sjednoceni);
	Mnozina operator- (Mnozina Rozdil);
	Mnozina operator* (Mnozina Prunik);
	void vypis();
	
};

Mnozina::Mnozina(int pocet)
{
	i = pocet;
	prvky = new string[i];
	int poradi = 1;
	for(int n = 0; n < i; n++)
	{
		cout << "Prvek " << poradi << "/" << pocet << ": "; 
		cin >>prvky[n];
		poradi++;
	}
}

Mnozina::Mnozina()
{

}

void Mnozina::vypis()
{
	for(int n = 0; n < i; n++)
	{
		cout << prvky[n] << " ";
	}
}

int main (int argc, char *argv[]) 
{
	if ( argc != 3) 
	{
		cout << "Program chce dva short parametry" << endl;
		return 1;
	}	
	cout << "Zadavejte prvky pro mnoziny a a b" << endl;
	Mnozina a(atoi(argv[1])); Mnozina b(atoi(argv[2]));
	Mnozina c, d, e, f;
	cout << "Prvky a: "; a.vypis() ; cout << endl;
	cout << "Prvky b: "; b.vypis() ; cout << endl;
	/*
	cout << "* Sjednoceni c=a+b : ";
	c=a+b; c.vypis(); cout << " -" << c.getVelikost() << endl;
	cout << "* Prunik d=a*b : ";
	d=a*b; d.vypis(); cout << " -" << d.getVelikost() << endl;
	cout << "* Rozdil e=a-b : ";
	e=a-b; e.vypis(); cout << " -" << e.getVelikost() << endl;
	cout << "* Rozdil f=b-a : ";
	f=b-a; f.vypis(); cout << " -" << f.getVelikost() << endl;
	*/
	return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
Mory0
Newbie
26. 11. 2011   #9
-
0
-

Tak tohle je konecna funkcni verze... Jestli mate pripominky nebo napady tak napiste...

#include <iostream>
#include <cstdlib> 

using namespace std;

#define MNOZINA_MAX 255                 // Nastaveni maximalniho poctu prvku
string oznaceni[2] = { "a", "b" };		// Nastaveni oznaceni mnoziny pri zadavani
int oznaceni_act = 0;					// Nastaveni hodnoty pro urcovani mnoziny pri zadavni

class Mnozina {
    private: 
        string prvky[MNOZINA_MAX];      // pole pro ulozeni prvku mnoziny
        int velikost;                   // promenna pro ulozeni velikosti mnoziny
        int velikost_act;               // promenna pro sledovani aktualniho poctu prvku v mnozine
        bool preddefinovano;            // promenna pro zjisteni zda byla zadana velikost mnoziny
	public:
        Mnozina(int velikost = 0 );         // Konstruktor objektu
        bool obsahuje(string prvek);        // Vyhledani prvku
        void vypis();                       // Vypsani mnoziny
        int getVelikost();                  // Ziskani aktualniho poctu prvku
        string getPrvek(int index);         // Ziskani prvku (podle indexu)
        bool addPrvek(string prvek);        // Prida prvek do mnoziny
        Mnozina operator+(Mnozina param);   // Operator sjednoceni
        Mnozina operator*(Mnozina param);   // Operator prunik
        Mnozina operator-(Mnozina param);   // Operator rozdil
};

Mnozina::Mnozina(int velikost) 
{
    this->velikost = 0;
    this->velikost_act = 0;
    this->preddefinovano = false;
    if(velikost > 0){
        if(velikost > MNOZINA_MAX){
            cout << "Velikost mnoziny je prilis velka." << endl;
            cout << "Velikost nastavena na " << MNOZINA_MAX << endl;
            this->velikost = MNOZINA_MAX;
        } else {
            this->velikost = velikost;
        }
        this->preddefinovano = true;
        for(int i = 0; i < this->velikost; i++){
            string input;
            cout << "Prvek " << i + 1 << "/" << oznaceni[oznaceni_act] << " ";
            cin >> input;
            this->addPrvek(input);
        }
        this->velikost = this->velikost_act;
		oznaceni_act++;
    }
}

bool Mnozina::obsahuje(string prvek)
{
    for(int i = 0; i < this->velikost; i++){
        if(this->prvky[i] == prvek)
            return true;
    }
    return false;
}

void Mnozina::vypis()
{
    for(int i = 0; i < this->velikost; i++){
        cout << this->prvky[i] << " ";
    }
}

int Mnozina::getVelikost()
{
    return this->velikost;
}

string Mnozina::getPrvek(int index)
{
    if(index < this->velikost)
        return this->prvky[index];
    else {
        cout << "Index mimo velikost mnoziny." << endl;
        return NULL;
    }
}

bool Mnozina::addPrvek(string prvek)
{
    if(this->preddefinovano && (this->velikost_act >= velikost))
	{
        cout << "Mnozina je plna." << endl;
        return false;
    } else if(this->velikost_act >= MNOZINA_MAX)
	{
        cout << "Mnozina ma maximalni velikost." << endl;
        return false;
    }
    if(this->obsahuje(prvek))
	{
        return true;
    }
    this->prvky[this->velikost_act++] = prvek;
    if(!this->preddefinovano)
        velikost++;
    return true;
}

Mnozina Mnozina::operator+(Mnozina param)
{
    Mnozina vysledek;
    for(int i = 0; i < this->velikost; i++)
        vysledek.addPrvek(this->prvky[i]);
    for(int i = 0; i < param.getVelikost(); i++){
        string tmp = param.getPrvek(i);
        if(!this->obsahuje(tmp)){
            if(!vysledek.addPrvek(tmp)){
                cout << "Mnoziny jsou prilis velke pro sjednoceni." << endl;
                return vysledek;
            }
        }
    }
    return vysledek;
}

Mnozina Mnozina::operator-(Mnozina param)
{
    Mnozina vysledek;
    for(int i = 0; i < this->velikost; i++){
        if(!param.obsahuje(this->prvky[i]))
            vysledek.addPrvek(this->prvky[i]);
    }
    return vysledek;
}

Mnozina Mnozina::operator*(Mnozina param){
    Mnozina vysledek;
    for(int i = 0; i < param.getVelikost(); i++){
        string tmp = param.getPrvek(i);
        if(this->obsahuje(tmp))
            vysledek.addPrvek(tmp);
    }
    return vysledek;
}

int main (int argc, char *argv[]) 
{
    if ( argc != 3) 
	{
        cout << "Program chce dva short parametry" << endl;
        return 1;
	}
    cout << "Zadavejte prvky pro mnoziny a a b" << endl;
    Mnozina a(atoi(argv[1])) ;
    Mnozina b(atoi(argv[2])) ;
    Mnozina c, d, e, f;
    cout << "Prvky a: ";
    a.vypis();
    cout << endl;
    cout << "Prvky b: ";
    b.vypis();
    cout << endl;
    cout << "* Sjednoceni c=a+b : ";
    c = a + b;
    c.vypis();
    cout << " -" << c.getVelikost() << endl;
    cout << "* Prunik d=a*b : ";
    d = a * b;
    d.vypis();
    cout << " -" << d.getVelikost() << endl;
    cout << "* Rozdil e=a-b : ";
    e = a - b;
    e.vypis();
    cout << " -" << e.getVelikost() << endl;
    cout << "* Rozdil f=b-a : ";
    f = b - a;
    f.vypis();
    cout << " -" << f.getVelikost() << endl;
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
vitamin+8
Grafoman
26. 11. 2011   #10
-
+1
-
Zajímavé

Ak mozes pouzit stl tak si skus pozriet set. Mozes to potom velmi jednoducho zjednodusit.

Mohol by si pouzit referencie v parametroch:

        bool obsahuje(const string &prvek)const; 
        void vypis()const;       
        int getVelikost()const;                 
        const string &getPrvek(int index)const;   
        bool addPrvek(const string &prvek);        
        Mnozina operator+(const Mnozina &param)const;
        Mnozina operator-(const Mnozina &param)const;
        Mnozina operator*(const Mnozina &param)const;
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.128.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý