Zdravím
Asi před rokem jsem se chtěl naučit pracovat s CSS a tak jsem přemýšlel, jakým způsobem se to nejlépe naučit. Jelikož jsem vůbec v podstatě netušil, co to CSS je, tak jsem si chtěl koupit nějakou čtivou knížku, přestože mě můj známý odrazoval "Proboha, vyhazovat takových peněz za něco, čeho máš tuny na internetu..". Nakonec jsem po několika recenzích a doporučeních koupil knížku CSS pro zelenáče a zpětně musím říct, že jsem více než spokojený. Bylo tam vše, co jsem chtěl vědět - pokryto od začátku (co to je CSS, historie, kde se používá, výhody a nevýhody atd.) až po složitější techniky jako správný kompletní průvodce CSS pro začátečníky. S jeho pomocí jsem byl do měsíce schopný vytvořit vlastní fungující a vzhledově rozumné stránky a za tu počáteční investici jsem vděčný.
No a ve stejné situaci jsem i nyní - o Javascriptu zatím nevím téměř nic a rád bych získal minimálně dobrý základ o tom, co to je, proč se to používá, kde a jak to používat, výhody a nevýhody.. Prostě to, co bych tak čekal, že najdu v pěkném průvodci Javascriptem pro začátečníky.
Na internetu jsem se ale po něčem takovém díval a z toho nepřeberného množství různě zaměřených knih o Javascriptu jsem neměl tušení, kterou si vybrat. Můžete někdo doporučit nějakou, která vám přišla vhodná??
Díky.