Kniha o Javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kniha o Javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKniha o Javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Jeyekomon0
Stálý člen
24. 11. 2011   #1
-
0
-

Zdravím

Asi před rokem jsem se chtěl naučit pracovat s CSS a tak jsem přemýšlel, jakým způsobem se to nejlépe naučit. Jelikož jsem vůbec v podstatě netušil, co to CSS je, tak jsem si chtěl koupit nějakou čtivou knížku, přestože mě můj známý odrazoval "Proboha, vyhazovat takových peněz za něco, čeho máš tuny na internetu..". Nakonec jsem po několika recenzích a doporučeních koupil knížku CSS pro zelenáče a zpětně musím říct, že jsem více než spokojený. Bylo tam vše, co jsem chtěl vědět - pokryto od začátku (co to je CSS, historie, kde se používá, výhody a nevýhody atd.) až po složitější techniky jako správný kompletní průvodce CSS pro začátečníky. S jeho pomocí jsem byl do měsíce schopný vytvořit vlastní fungující a vzhledově rozumné stránky a za tu počáteční investici jsem vděčný.

No a ve stejné situaci jsem i nyní - o Javascriptu zatím nevím téměř nic a rád bych získal minimálně dobrý základ o tom, co to je, proč se to používá, kde a jak to používat, výhody a nevýhody.. Prostě to, co bych tak čekal, že najdu v pěkném průvodci Javascriptem pro začátečníky.

Na internetu jsem se ale po něčem takovém díval a z toho nepřeberného množství různě zaměřených knih o Javascriptu jsem neměl tušení, kterou si vybrat. Můžete někdo doporučit nějakou, která vám přišla vhodná?? 

Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.139.–
jjk
Johnnny0
Návštěvník
24. 11. 2011   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Jeyekomon0
Stálý člen
25. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 Johnnny
Ha, díky.

Koukám sic, že na stránkách píšou, že přímo v CPressu ji už nemají, ale třeba ji ještě seženu někde po bazarech apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.139.–
jjk
Johnnny0
Návštěvník
25. 11. 2011   #4
-
0
-

Pokial ti nevadi anglictina, je mozne ju zohnat ako PDF ... Ale v tom pripade existuju aj lepsie knihy. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.90.–
davous2670
Newbie
25. 11. 2011   #5
-
0
-

Nazdar,

zkus tuhle. Také jsem si ji koupil před nějakou dobou a vcelku dobrá - k dispozici i zdrojové kódy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.119.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Trim() v JavaScriptu — založil Nazghul-CZ

PHP do JavaScriptu — založil marasovec

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý