Vlastné chybové hlášky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vlastné chybové hlášky – PHP – Fórum – Programujte.comVlastné chybové hlášky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

walda0
Duch
27. 11. 2011   #1
-
0
-

Zdravim,

s php som amater a mam jeden problem. Mam takyto formular:

Spravnost udajov kontrolujem javascriptom. Ale ak sa chce zaregistrovat niekto a zada uz existujuce meno tak to kontrolujem cez php + mysql. Ak zadane meno uz existuje vypise echo nejake hlasenie.

Ako dosiahnem aby sa to hlasenie vypisalo takto?

Predpokladam ze to bude len nejaka podmienka pre DIV-om ktory chcem vypisat ale zatial mi nic nefungovalo. Za ochotu a pomoc vopred velmi pekne dakujem.

Pripajam aj zdrojovy kod:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"></meta>
        <link href="style/index_default.css" media="all" rel="Stylesheet" type="text/css" />
        <script type="text/javascript" src="js/script.js"></script>
        <title></title>
    </head>
    
    <body>
        <div class="buttons">
            <ul>
                <li><a href="index.php">HOME</a></li>
                <li><a href="about.php">ABOUT</a></li>
                <li><a href="login.php">LOGIN</a></li>
                <li><a href="sign.php" class="buttons_selected">SIGN IN</a></li>
            </ul>
        </div>
        
        <div class="error_msg">
            Username taken
        </div>
        
        <div class="middle">
            <h3>Complete the sign in, please.</h3>
                <form method="post" action="sign.php" name="sign" class="sign" onsubmit="return control_sign();">
                    <p class="content" align="center">
                        <label for="usr">Username: </label>
                            <input style="margin-left: 57px;" type="text" size="30" id="usr" name="usr" /><br /><br />
                            
                        <label for="passwd">Password: </label>
                            <input style="margin-left: 61px;" type="password" size="30" id="passwd" name="passwd" /><br /><br />
                            
                        <label for="conf_passwd">Cofirm Password: </label>
                            <input style="margin-left: 15px;" type="password" size="30" id="conf_passwd" name="conf_passwd" /><br /><br />
                            
                        <label for="email">E-mail: </label>
                            <input style="margin-left: 82px;" type="text" size="30" id="email" name="email" /><br /><br />
                        <input id="log_button" type="submit" value="SIGN IN" />
                    </p>
                </form>
        </div>
        <?php
            $link = mysql_connect("localhost", "root", "root") or die("Could not connect");
            mysql_select_db("calendar") or die("Couldn't select db");
            if (isset($_POST['usr']) && isset($_POST['passwd']) && isset($_POST['conf_passwd']) && isset($_POST['email']) && ($_POST['passwd'] == $_POST['conf_passwd']))
            {
                
                $username = mysql_real_escape_string($_POST['usr']);
                $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
                $password = md5($_POST['passwd']);
                
                $result = mysql_query("SELECT user_name FROM user WHERE user_name = '".$username."'");
                if (mysql_num_rows($result))
                {
                    die("<div class=pop>Username taken</div>");    
                }
                
                mysql_query("INSERT INTO user (user_name, passwd, email) VALUES('$username', '$password', '$email')") or die (mysql_error()); 
                echo "<div class=pop>Account created</div>"; 
            }
            mysql_close($link);
        ?>
    </body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.52.12.–
zelenac10
Stálý člen
28. 11. 2011   #2
-
0
-

Lebo v MySQL maš username maš ako jedinečný kľuč nastavený nie??? 

Tak skus spraviť to tak,že pred overením udajov skusiš zistiť, či sa také meno už nenachádza v Databáze ak sa nachádza tak sprav tam nejaku podmienku,že to výpíše čo potrebuješ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
walda0
Duch
28. 11. 2011   #3
-
0
-

#2 zelenac1
nie username nie je jedinecny kluc ja proste len porovnam ci uz zadane username sa v databaze nenachadza. Tvojmu navodu nerozumiem. Ale dakujem za pomoc.  Zatial sa mi stale nic nedari to spravit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
zelenac10
Stálý člen
28. 11. 2011   #4
-
0
-

Lebo ja som myslel,že ty to maš jedinečný kľuč..A že maš si spraviť len podmienku na celý  ten cyklus a v tej podmienke overiť či take meno už existuje....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.93.72.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

PHPMailer - chybové hlášky — založil pr0gr4mm3r

Chybové hlášky skrz scanf — založil labuzník

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý